Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 1

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (123)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné drama o tom, kterak hackerský "terorista" a podivín v jedné osobě provedl "útok" na USA, a odkryl tak její celosvětovou síť krys, přičemž epizoda o útěku jedné takové je v celém filmu to nejdojemnější (asi jako migranti paní kancléřky). Příběhu určitě neprospívá jednotný postoj jaký zaujal: USA jako obět- ale prosím Vás; představa pana Berga, jakožto nejkorektnějšího novináře současného světa. Co naopak prospívá je pan Cumberbatch. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Příliš komplexní. Rozhodně ne tak pěkně podané, jako třeba film o Facebooku. Mnoho myšlenek, mnoho symbolismu, ale pro běžného člověka jen těžko pochopitelné. A když už by se chtěl soustředit na vztah mezi hlavními hrdiny, stejně bude tápat, co bylo spouštěčem pro co. Ani nebudu procentuelně hodnotit. Film mě nezaujal a ani moc nebavil. Rozhodně to není odpad, ale když už bych měl hledat to dobré, alespoň přiblížil široce známou kauzu. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bylo mi líto zúčastněných herců, kteří neměli sebemenší šanci ukázat své schopnosti, a koneckonců i mě samotného, jenom kvůli samotnému dívání se. Schválně jsem to ale vydržel, protože jsem čekal, že se něco nakonec přeci jen stane, marně. Děj po celou dobu plave na povrchu a nevynoří se z něj žádný kousek, který by stálo za zmínku a i informace jsou odhalovány poskrovnu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Hmm vypadá to, že jsem jedna z mála komu se tenhle film líbil a tím myslím jako kurva hodně líbil. Nevím jestli je to Benedictem nebo tématem, každopádně mě tenhle film hodně zaujal a to i přesto, že jsem tak půlce věcí co tam řekli nerozuměla. Taky si nejsem zrovna jistá do jaký míry je příběh založenej na pravdě, každopádně je podanej úžasně a to mi nějakým způsobem v tomhle případě výjimečně stačilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost nudna amaterska praca s Benedyktom Cumberbacom /12 let v retezech, serial Sherlock/. Daniel Bruhl miestami az zbytocna postava, 128 minut je priserne vela. Toen Julian bol podla mna posadnuty kauzami a nejde len o to, ze s jedlom rastie chut. Odmietol - pokial viem - editovat zdroje informacii, odmietol zverejnit autorov kazdej informacie, preto sa s nim stalo to, čo sa stalo 50 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Titulná sekvencia filmu, ktorá zobrazuje históriu spravodajskej komunikácie, vznikala viac ako rok. (Arsenal83)
  • Server WikiLeaks vznikl v roce 2006 a od začátku se zaměřoval na zveřejňování tajných vládních dokumentů a dalších citlivých dat. (morgos)
  • Julian Assange (Benedict Cumberbatch) se na ekvádorské ambasádě v Londýně skrýval od roku 2012 do roku 2019. Poté, skrze nové prezidentské volby v Ekvádoru a údajně skrze „porušení podmínek azylu“, byl z ambasády vykázán a následně předán britským trestním orgánům. (Nick321)

Reklama

Reklama