Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

sud 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film dvojice Bud Spencer - Terence Hill. Když jsem to viděl prvně, smál jsem se, až jsem upadl na zem. Nejlepší je scéna kdy Bud Spencer dělá hluchoněmého. P.S.: Neodmyslitelnou složkou filmů této dvojice je skvělý český původní dabing. A u tohoto filmu to platí dvojnásob. S původním dabingem (Skopal + Schánilec) za 93%, s tím novým, který zabil polovinu hlášek, sotva za 60%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přepadení supermarketu se může zvrhnout různými způsoby, ale aby se při něm člověk nechal nedopatřením naverbovat k policii, to už chce pořádnou dávku smůly. Bud Spencer a Terence Hill opět znovu a tentokrát netradičně v Americe. S trochou tolerance film funguje jako detektivní komedie, i když zápletka rozhodně nepřekvapí. Film patří k těm průměrnějším, ale nechtěné mlácení nebohého šéfa a scéna v baru by byly ozdobou jakéhokoliv snímku téhle dvojice. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +výborný humor, rozpoznatelní záporáci, příjemná hudba, parádní bitky -není tam víc romantiky/// Neuvěřitelně jsem se bavil. Teda vlastně já se bavil dobře, neuvěřitelný je právě to, že to bylo tolik zábavný. Zlepšilo mě to náladu a fakt se mi to líbilo. Nevím teď jak si budou stát ostatní filmy, ale tyhle dva jsem měl vždycky rád a jejich filmy taky. Tenhle jsem v dětství viděl, a spoustu scén jsem si vybavil./// Celkem 85%/// ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Terence a Bud se tentokráte snaží na začátku filmu dostat nějakou práci, jenže nikdo pro ně nemá v tomto směru pochopení, tak nezbývá nic jiného, než naplánovat loupež. Ale jak už to v komediích bývá, nic není tak lehké jak se zdá a tak se Terence a Bud nešťastnou náhodou místo zločinců stanou policisty. Během jejich práce se dostanou k čínské rodince která hledá ztraceného strýčka, kterého bohužel oba výtečníci viděli před návštěvou mrtvého na policejní stanici. Ukáže se, že strýček byl zapleten do obchodu s drogami... nezbývá, než dané situaci přijít na kloub. Ve filmu nechybí řada klasických bitek bez kterých by to už ani nešlo. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Pohodový a přímočarý film, který si užijí zvláště tatínci spolu se syny. Tým filmařů kolem slavné dvojice dokázal do zvukového filmu přenést poetiku němých grotesek. To oceňuji. Choreografie bitek je dokonalá, někdy až příliš. Trochu špinavosti a neotesanosti by neškodilo. Načasování (nejen) fyzických vtipů je skvělé, ani scénář není hloupý. Enzo Barboni dokonale pochopil chemii mezi Spenzerem a Hillem a napsal jim film přímo na tělo. Nepitvoří se, ani moc nepředvádí, ale ležérně a chlapsky pohodově sype jednu legendární scénku za druhou a přitom to drží pohromadě a je to jaksi lidsky obyčejné. Ale v tom je právě síla tohoto letního hicu (hitu). ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)
  • Ve scéně v bufetu Matt (Terence Hill) pronese, že se narodil v Itálii v Benátkách. Představitel postavy Hill se v Benátkách skutečně narodil. (GreatestFan)

Reklama

Reklama