Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

otík 

všechny recenze uživatele

První setkání s inspektorem Rizzim není nijak veselé. Tento snímek, který otevírá quatrologii s "Velkou nohou" nebo chcete-li "Chlupáčem", je spíše slušnou krimi. Inspektor dostává nového nadřízeného, díky kterému je suspendován kvůli svým neortodoxním metodám, což mu ale nebrání dále pátrat po drogách a jejích hlavních dodavatelích v do té doby "čisté" Neapoli. Akčních, lépe řečeno fackovacích scén není velké množství, choreografie není nijak vymakaná, celkem se není čemu smát. Na rozdíl od především dvou závěrečných dílů (Milionový brouk, Policajt v Africe) je film prezentován hodně vážně a chybí mu klasická odlehčenost, která odjakživa patřila do tohoto typu filmu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Za mě ryze průměrný titul z řady italských kriminálek či sedmdesátkových krimi s drogovým tématem, ve kterém opět jako skoro vždy mají prsty francouzští překupníci z Marseille. Atmosféra prostředí italského města se povedla, ale pravidelné rozkolísání filmu mezi vážným a komediálním pojetím zde vnímám spíše jako menší kámen úrazu, včetně velmi solidně natočených akčních scénách prokládaných někdy až primitivním humorem. Napětí a jistá atmosféra krimi žánru zde sice fungují, ale zdaleka se nedokážou udržet na patřičné úrovni po celý čas, předvídatelný děj se poněkud táhne a vyvedeného humoru zde bylo jaksi pomálu. V pasáži z lodního mrazáku přešel film na chvíli až do nechutné sebeparodie, kdy si všichni během několikaminutové rvačky začnou navzájem cpát mražené ryby do úst, ale závěrečnou rvačkou si tvůrci napravili reputaci. I tak ale velmi slabá „trojka“: 50% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Policajt Drabem ani nie je tak komediou, ako skor takou odlahcenou kriminalkou o drogach a podsveti v meste Neapol. Dokonca ma aj aky-taky scenar, film vsak ponuka vsetko, co ma divak tak rad : hlasky, spencerovsku fackovacku se vsim vsudy, dokonca aj par akcnych scen sa najde. Perfektna oddychovka na odreagovanie sa po tazkom dni, ktoru mozem len doporucit. 89 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vážné kriminální role předváděl Belmondo a teď už musím dodat že i Bud Spencer touhle výbavou disponuje také. Pro mě velice nečekané. Policajt drábem je naprosto nefalšovaná detektivka, kde teče i krev, sou zde k vidění dvě mrtvoly a Bud není přece jen tak suveréní v bitkách jako v komediích s Terencem. Tentokráte přezdívku Velká noha vyměnilo oslovení Chlupáč. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Policajt drábem maluje idealizovaný obraz přívětivého Neapolského podsvětí, které netouží spadnout do louže opravdového, skrz naskrz prohnilého zla. Takové podsvětí potřebuje i svého policajta. Se vztahem k němu, jako má rada Vacátko k pražské galerce - ovšem zemitějšího a s tvrdší pěstí. Býčí povaha, býčí vzhled a býčí styl boje = role šitá na nadmíru Budu Spencerovi. Takové role, a zřejmě jen takové, ty umí, v těch hýří charismatem. A že má pár kilo navíc? Přiznejte si to, trasořitky, že pořádný chlap trošičku nadváhy potřebuje! Jinak je to slizký metrosexuál. Slabé ***. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)

Reklama

Reklama