Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dráma Sudca s Robertom Downeym Jr. patrila medzi najočakávanejšie filmy jesene. Spätne je jasné, že určite nie omylom. Dokáže, najmä vďaka hereckým výkonom ústrednej dvojice, zaujať a poskytnúť v pohodlí domova príjemný zážitok. Netreba však čakať nič viac a ani sa nad filmom príliš zamýšlať. Celý film stojí na dvojici Robert Downey Jr. a Rober Duvall, čoby otec a syn. Podali skvelý výkon, rovnako ako Vincent D'Onofrio a Jeremy Strong. Mrzel ma malý priestor pre Veru Farmigu, na ktorú som sa tešil najviac. Sudca je rodinnou drámou a hrá prvoplánovo na city, snaží sa byť dojemný, smutný. A darí sa mu to skvele. Výborný rodinný film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Musel bych být hodně sentimentální, abych uvěřil tak naivní osudové shodě. Ale zase uznávám, že nejde o klasickou totální nudu s ambicema na sošky díky hereckým výkonům. V tomto atributu je kvalita zaručena, což bude v kombinaci s docela pesimistickým rodinným dramatem poplatné spíše starší divácké generaci. Soudní síň dodává napětí, historie dodává smích ale i solí dlouho otevřené rány, takže výsledný koktejl je i přes přes dvouhodinovou stopáž docela chutný. Když ten slátaný příběh vezmu s nadhledem, tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 73% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vcelku se mi to líbilo. Byla jsem sice šokovaná délkou, ale, když jsem se na ten film pak fyzicky dívala, tak se mi ta délka nějak ztratila a nepřipadalo mi to nekonečné (i když možná je to tím, že se na toho Roberta Downeyho Jr. sakra dobře dívá). Moc jsem od toho nečekala, takže mě to vlastně i příjemně překvapilo. Jenom mi na tom vadilo, že jsme se vlastně na konci nedozvěděli, co se tu noc opravdu stalo. Takové slabší 4* ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama