Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí vcelku príjemne a to je pri filme hlavné. Systém záporákov, ktorí sa začnú postupne objavovať medzi hlavnými postavami, u tohto filmu skvele funguje a udržiava daj prehľadný a napínavý. Európsky rukopis viac ako zrejmý, ponurá atmosféra, excelentný Tom Hardy. Snímka má v názve Prachy, ale o tie ani tak nejde, hlavná dejová linka je iná. Dráma o prihlúplom barmanovi, okolo ktorého sa deje veľa špiny a on to snáď vôbec nechápe. Je to len barman, čo sem tam stráži zber špinavých peňazí, ale sám sa do ničoho nepletie. A k tomu sa zoznámi s krásnou Noomi Rapace. Je čas byť za princa a zachrániť ju. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najhoršie. Je to taká tichá dráma ako postava Toma Hardyho. Príbeh je miestami taký nemastný neslaný, ale dosť v tomto smere potiahnu herci (Hardy, Rapace) plus ich roztomilý psík. Najväčšia škoda je to, že komorne podaní príbeh zas tak veľa nedovolí. Škoda, mohlo to byť zaujímavejšie. 80% - 4* ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Obrovské zklamání. Jsem moc rád, že jsem si tenhle film nepustil na nový rok, ale až dnes, to by mě při mé pověrčivosti smůla asi neopustila. Zkusím krátce, jasně a výstižně popsat, co mi na tomhle filmu nejvíc vadilo. Herecké výkony - podle mého velmi subjektivního názoru velmi nepřesvědčivé, až podprůměrné. Hardy, i když ho mám moc rád, byl absolutně nevěrohodný a tahle role mu vůbec nesedla. Nečekal jsem podobného „ Bronsona“, ale přece jen něco, kde by mohl trošku odfouknout svému testosteronu. Naomi ta byla totálně tragická,(podobně jako v Mrtvém muži) a spolu Mathiasem, který bere pořád stejné role, tvořily opravdu herecky velmi bizarní pár, kterému jsem nevěřil ani nos mezi očima. Scénář - ten vyšel skoro stejně, jako bod číslo jedna. Já vlastně pořád čekal, až se to nějak rozjede, ale nedočkal jsem se ani na konci. Klišé s kostelem,policistou a čečenskou mafií. Hloupá vložka se psem, která měla asi zaplnit stopáž a možná ještě hloupější s přepadením baru, kterou jen velmi nepatrně vylepšil trošku akčnější konec Takže když to nakonec celé nějak sečtu, vychází mi z toho hodně podprůměrný film, kterým jsem si akorát zkazil dnešní večer Nic víc, nic míň.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Víc Toma Hardyho, prosím, víc! Uhrančivý herecký výkon, kdy celá jeho role je odehrána jakoby v transu. Ten ještě zdůrazňuje magicky pomalé plynutí děje a neodvratnost přicházející katastrofy, čirá artová oldschoolově laděná gangsterka, která mi atmosférou připomněla předloňský hit Drive, stejně atmosférická rezonance původního žánru nezkalená nánosy akčních scén... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi komorní sonda do života barmana dělnické čtvrti, do které patří vraždy a mafie stejně jako brokovnice pod pult. Plochý scénář bez vyhrocených okamžiků a povrchní rozkreslení postav budí dojem, že se celý námět mohl pohodlně vměstnat do 25minutové povídky filmu o gangsterech, na druhou stranu nelze příběh ani vývoj jednoduše zařadit mezi tucet dalších, a tak se divák za přispění solidního obsazení nechá pohodlně unést bez předsudků dalšího děje vývojem příběhu až k závěru. Dvousečnost filmu má pak nevyhnutelně za následek rozporuplné hodnocení a divák si tak musí k Drop sedat s tím správným rozpoložením a očekáváním. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama