Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spoiler "Tom Hardy najde v popelnici psa, pracuje v baru a seznámí se s Noomi Rapace a v závěru zastřelí jejího expřítele, který chce psa, Noomi i vybrat barovou pokladnu." O moc víc toho ve filmu není. Mě to tedy ke štěstí nestačilo. Hardy předvádí nejslabší výkon své kariéry a to jsem vlastně celý film čekal kdy se to konečně rozjede. Nerozjelo. 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU TOSSING THE MISSING PIECE OF THE ONE-ARMED MAN AROUND LIKE A FUCKING HAM WHILE THE FRONT DOORS ARE OPEN!" ------------- Rozhodne Hardy podal už aj lepšie výkony, kriminálky tiež boli lepšie a takisto aj filmový pes-spoločník. Z nejakého dôvodu mi to ale vôbec neprekáža. Bude to jeden z filmov, na ktorý si ráno a eventuálne potom nespomeniem. Viac nič. Nič viac. A čo sa ocenenia za scenár týka, rád by som videl tú porotu.. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No, No. I just tend the bar. Tak jako v roce 2013, tak i v roce 2014 je tento film jediným počinem Toma Hardyho. Zatímco Locke bylo skutečně originální a skvělé drama, tak The Drop je příjemná gangsterka co má srdce. Bob (Hardy) je pouze barman co toho příliš nenamluví a snaží se žít svůj osamělý život. Shodou náhod života pozná ženu (Rapace) a pejska Rocha. I když je film vlastně gangsterský thriller, tak přesto se nám tu začne rozvíjet romantická linka. Samozřejmě ne zrovna taková, jako by čekali fanoušky Pretty woman. Možná právě proto je mi film tak sympatický. Svým pomalým přístupem si získává srdce a barví postavy jako ze života. Bob si vezme Rocha k sobě a začíná se o něj starat. Tady bych řekl, že Tom se snaží skutečně hrát člověka, co nemá zkušenosti se psy. A jeho chování a přístup je vlastně neuvěřitelně sympatický. On vlastně celý film mi přijde doslova sympatický, příjemný. Děj plyne pomalu a nikam nespěchá. Charaktery se pomalu vybarvují a linky se dějově spojují. Jistě pomalé tempo nevyhovuje každému, ale tady mi přijde, že to byl právě záměr. Díky příběhu s psíkem a Boba v podání Toma Hardyho se z The Drop stala taková menší srdcovka roku. Bohužel ne taková jakou mohla být. (79 %) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další z nemnoha snímků, které nestaví na rychlém sledu akcí a přestřelkách, naopak, děj plyne líně jako život v zarostlém rybníčku. Hodně mi připomínal např. Drive nebo Jeden musí z kola ven a všechny tyto jmenované hodnotím veskrze kladně, vlastně nemám, co bych vytkla. Tom Hardy je naprosto precizní, miluju jeho grimasy, o hlasu ani nemluvě. Jeho postava vám přiroste k srdci natolik, že máte na konci velký strach, jak to dopadne, protože tohle drama se rozjede naplno jak pendolino přesně v tom okamžiku, kdy je to zapotřebí a kdy svíráte v rukou kapesník a přemýšlíte, jestli teď není zrovna vhodný čas začít si okousávat nehty... (navíc dojdete ke zjištění, že štěně pitbula může být roztomilé! :o) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama