Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dennis Lehane | Hudba: Marco Beltrami | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Chernin Entertainment | Rozpočet: 12,6 milióna $ | Tržby: 18,7 milióna $ | Ocenenia: San Sebastian IFF - Prize of Jury (najlepší scenár), Sant Jordi Awards - Najlepší zahraničný herec (Tom Hardy), Zurich FF - Special Mention (Medzinárodný celovečerný film). Spolu: 3 výhry a 3 nominácie || Tradičný príbeh s netradičným spracovaním a dokonalým minimalistickým herectvom Toma Hardyho. Pomalé tempo je súčasťou výstavby celku, ktorá nastavuje citlivú atmosféru. Nakoľko príbej nie je úplne predvídateľný, jedná sa o ľahko nadpriemerný počin. Beltramiho podkres nevýrazný, ale dokonale pasujúci. 74% | HD, PortaPro, EN DTS | ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí vcelku príjemne a to je pri filme hlavné. Systém záporákov, ktorí sa začnú postupne objavovať medzi hlavnými postavami, u tohto filmu skvele funguje a udržiava daj prehľadný a napínavý. Európsky rukopis viac ako zrejmý, ponurá atmosféra, excelentný Tom Hardy. Snímka má v názve Prachy, ale o tie ani tak nejde, hlavná dejová linka je iná. Dráma o prihlúplom barmanovi, okolo ktorého sa deje veľa špiny a on to snáď vôbec nechápe. Je to len barman, čo sem tam stráži zber špinavých peňazí, ale sám sa do ničoho nepletie. A k tomu sa zoznámi s krásnou Noomi Rapace. Je čas byť za princa a zachrániť ju. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno