Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

Darill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post-apokalyptická podívaná, která mě udržela až do konce sezóny (ale třeba mě finále ještě stihne naštvat:). Jen složení postav podle klasického schématu americké střední školy v tomto případě působí poněkud nuceně (tím rozuměj emancipovaná hlavní dívka; quarterback, který tomu velí; roztleskávačka, která dělá hloupé věci; dva nerdi, jeden z nich samozřejmě asiat; hlavní bully a jeho zlý kámoši...). Osobně bych si totiž v podobném settingu spíš představoval víc zkoumání okolí a vypořádávání se s ním, než řešení věcí typu kdo se s kým vyspal nebo kdo je moc cool na to, aby pracoval. Navíc celá zápletka odehrávající se na Arše mi přijde poněkud zbytečná. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit film hned po prvním díle mi přijde dost stupidní, a proto hodnotím až po shlédnutí první série. Seriál pojednává o bandě 100 fakanů, toho nejhoršího, co se ve vesmíru mohlo narodit, které poslali z vesmírné stanice "Archa", zjistit, jestli je po sto letech po nukleární válce planeta země obyvatelná, nebo prostě zemřou... Naštěstí je, a hned v prvním díle zjistí, ze na planetě nejsou sami. Postupně objeví ještě dalších několik klanů, kteří je chtějí zabít.... A začíná boj nejen o moc, ale i o holý život... ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V žádném případě nebrat vážně komentáře zdejších dementů..nejedná se o žádné Beverly Hills v lese. Umírá se tu hodně, moc, až bych řekl příliš. Bohužel jen jedna jediná smrt ve mě vyvoala nějaké emoce. Celý seriál je totiž založenej na logice zabiju vás 3 abych zachránil jednoho :( Je tu plno nelogických míst, scén a všeho, ale nemá smysl se tím zaobírat...Seriál, ale naprosto přesně vystihuje podstatu lidského uvažování, chut přežít za každou cenu, neschopnost se domluvit atd...Nejvíc na seriálu zamrzí viditelnost nižšího rozpočtu na efekty atd.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: The 100 určitě nepatří zrovna mezi nejchytřejší seriály a chyb by se tu našlo celkem dost, skřípajícími dialogy počínaje a nepopsatelně odfláknutými triky konče. Díky hodně svižnému tempu, sympatické brutalitě. nadějnému postapokalyptickému světu v čele s vesmírnou lodí Archa se ovšem vlastně nemá ani divák kde nudit a příběh se posunuje až překvapivě rychle vpřed.. Teen novinka zkrátka zatím slušně naplňuje atributy výplachové zábavy. Moje letošní seriálové guilty pleasure.70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto seriálu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Lidé žijí po jaderné válce na vesmírné stanici. Protože jim dochází zásoby, po 97 letech pošlou 100 mladých zpátky na Zem. No a ti se tam pomalu začínají rozkoukávat. Samozřejmě naráží na různé problémy. Postupně objevují různé nástrahy Země. Po chvíli narazí na Pozemšťany. Ti samozřejmě moc přátelští nejsou. Postupně dojde k různým sporům a potyčkám. Pozemšťani nechtějí přijít o své území. Na Arše ve vesmíru taky mají své problémy. Celé to vyvrcholí poškozením stanice. Spoiler: Nakonec přistanou na Zemi. Konec je opravdu hodně překvapivý a otevřený. 2. série přináší spoustu nových odhalení. Pozemšťané se spojují s lidmi z Archy proti lidem z Mount Weather. Takový konec jsem vážně nečekal. Je to síla. Těším se na další sérii. :) Je docela zajímavé, jak velkým vývojem prošly některé postavy, i když se to odehrává pouze během několika měsíců... Hraje tam i Desmond ze Ztracených. ;) 3. série je tu a s ní i nové koalice a problémy. Jako hlavní nepřítel zde vystupuje A.L.I.E. jako umělá inteligence. Postupně přebírá kontrolu nad lidmi a její moc roste. Naši hrdinové si musí projít mnohými traumaty, aby ji porazili. Ve 4. sérii se řeší hlavně záchrana světa. Mnoho postav děj opustí. Dojde k pár zajímavých zvratům a na konci je velký časová skok. 5. série je tu a s ní osídlování nové Země. Tenhle seriál mě prostě nepřestane udivovat. 6. série je tu a ní nová planeta a spousta nových možností. 7. a poslední sére vše konečně uzavřela. Možná to není, co jsme čekali, ale je to jistě slušné zakončení. "We are Grounders!" ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)
  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • Všetky scény, ktoré sa odohrávajú v lese, sa v tom prostredí skutočne aj natáčali. Vôbec sa nepoužili tzv. "zelené plátna". (mivr)

Reklama

Reklama