Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díl s Gottem (Škoda lásky): fakt dobrej. Rozesmál hned v několika situacích. K dokonalosti tam sice něco chybělo, ale to bude jeden z filmů, u kterých nebudu mít problém, když znova poběží v televizi, abych na ně koukl. Co se týče dalších "dílů", ty jsem ještě neviděl. Májová romance doktora Mráze: Taky příjemné, trošku kýčovité Manželka: Zde bylo celkem napínavé sledovat, co z toho bude dál, ale když už vše bylo u konce, vylezl z toho neoriginální příběh, který měl bláznovský konec ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky Škoda slov... Šabachův vtip rozved(k)li Hřebejk s Jarchovským do hodinového tápání. To, co Klein s Pecháčkem zvládli v pár minutových scénách ("Kájo, vydrž."), se pod Hřebejkovým vedením neskutečně vleče (scény z candrbálu, opakované obléhání vily a nelogické partnerství Gotta a Šípa - nejdřív jsem si myslel, že Šíp hraje moderátora, později vypadal na ochranku?:-). Poloviční stopáž by bohatě stačila. Pár vtipů pobavilo ("Darinko, zpívej.", rebarborový koláč, svetr Karel:-). Jednoznačkou vítězkou je Gottova manželka, která asi scénář prokoukla a raději nehrála... 33% Májová romance podle povídky Petra Hudského zaujme maximálně slovními hříčkami ("Šutr z Nevady." - "Nevadí."), vtip zavání trapností (houbaři v lese: "Já našel lišku" - "Já psa.") 12% za tuctovost. Manželka Pokud autor alibisticky rozmazává snové představy, tak u mě nemá šanci. A nepomůže tomu ani TUBLATANKA... 10%.Úspěšný lov Otázka zní: v této nudné vieweghovině autor chtěl udělat hlupáky z novinářů, nebo z úspěšných spisovatelů? Nepomůže tomu ani Nezval... 20% Miss Mokré tričko Formanová vykrádá Formana ... 10% Maruška "Co to, proboha, bylo?" Další Vieweghovu nudu částečně polidšťuje Eva Josefíková. ... 15% Vzpomínky Natahovaný příběh, který zaujme vtipem i dobrými herci. 50% Diamantová svatba Zdlouhavě odvyprávěný příběh drží nad vodou Jan Skopeček. 20% Družička: Příběh se naprosto odlišuje od ostatních, což ani tak nepřekvapí, když námět napsal autor, který žil v jiné době. Mám motivaci přečíst si povídku Jaroslava Havlíčka. 50% Petr Hudský má Přirozený talent psát povídky o ničem. Tvůrci navíc matou opětovným zařazením Langmajera, který předchozí 2 role ztvárnil ve Vieweghových povídkách. 15% Pravda Neoriginální příběh o otcovství. 10%. S jedním uchem na veselo Psanou podobu povídky a audioverzi v podání Zdeňka Svěráka znám. Televizní podání nestojí ani za bulharský leva. 10% ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyrovnaný cyklus. Některé povídky byly zpracovány parádně (Divná Bára a Polibek pro vítěze) a měly nápad, švih a spád. Jiné byly skoro parádní (Miška je kouzelná a Idyla na konci léta). Ostatní jsou v podstatě nudným brakem. Bohužel. A nezachrání je ani vesměs příjemné obsazení. Závěrečné dvě povídky (Srdce ženy a Zamilovaná) mě málem unudily k smrti a spolehlivě uspávali. V podstatě bez děje, pointy a uměle natahované... Zklamání. ()

zette 

všechny recenze uživatele

1, Skoda lasky- po dobu celeho dilu jsem myslel na to, kam je jeste schopen bozsky Kaja zajit a co je Hrebejk jeste schopny natocit, fakt pruser. Na druhou stranu Gott nemuze nudit a klobouk dolu pred hereckym vykonem Zory Valcharove-Poulove, jsem mel pocit, ze to je jeho skutecna fanynka. 2, Majova romance doktora Mraze- takova groteska, ale vicemene ze zivota, povidka neurazila. 3, Manzelka- pointa dobra 4, Uspesny lov- Viewegh uz pozitivne nemuze prekvapit, hrozny chlap. Mozna psal o sobe, Langmajerovi role ale taky sedla. 5, Mokre tricko- Uplne o nicem, bez pointy. Se Suchankem muze byt sranda, jako herec je ale tragicky. 6, Maruska- zatim nejhorsi epizoda, ktere jsem neveril. Svatba a zapijeni svobody v hospode byly vylozene trapne. No, po ctvrtem dile uz o jednotlivych epizodach psat nebudu. Serial ma sestupnou tendenci, hlavne diky katastrofalnim scenarum. Typicka ceska tvorba. Zlati Bakalari a scenariste z lidu:-)! ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých povídkových příběhů je velmi rozmanitá. Někter mají vše - dobrý scénář, vtip, pointu i herecké obsazení, které nelze nepochválit. Jiné ale skomírají na všech frontách. K tomu lepšímu bezesporu patří Vzpomínky, Družička nebo Hrdina, v duchu Bakalářů pobaví a neurazí Úspěšný lov, Mokré tričko, Maruška nebo S jedním uchem na veselo. Diamantová svatba nebo finální Situace v Kuchyni a Dobrodružství jsou spíš k pláči, a to i s přihlédnutím k nevyužitému hereckému obsazení, které slibovalo větší očekávání. Je dobře, že se do něčeho takového ČT pustila, nepatří to ale k nejlepším počinům z jejich současné tvorby. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • Povídka "Pravda" byla nafilmována v Sobotce a Praze. V jednom ze záběrů je pak vidět Divadlo Járy Cimrmana. Dále se filmovalo v Černošicích, Suchdole, Střížkově, u viaduktu v obci Novina a v Jizerských horách v Bedřichově na Presidentské chatě poblíž rozhledny Královka. (M.B)
  • Příběh povídky "Škoda lásky" o šílené fanynce Karla Gotta je inspirovaný skutečnými událostmi. Zpěvák má hned několik věrných fanynek, které ho pronásledují, tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl. Ta je rovněž k vidění ve filmu. Záběry, kde paní Doušová podává Karlu Gottovi růži na jeho koncertě, se točily při jeho skutečném vystoupení. Za paní Doušovou je v pozadí vidět dáma v červeném, což je právě Hannelore Uhl. (greetchen)
  • V čase 49:38 je možné v televizi vidět vysílání pořadu Události v regionech (od r. 2007). O reálné vysílání se ale nejedná, a to z několika důvodů: na obrazovce chybí logo stanice, v grafice ČT24 byl spodní text psán verzálkami (a ne malými písmeny) a pořad Události v regionech nikdy nebyl vysílán v odpoledním čase, ale pouze v podvečer. Ve spodním textu se také nachází drobné překlepy a vysílání obsahuje podivné střihy. (David7)

Reklama

Reklama