Reklama

Reklama

Kanibalové 2

  • Itálie La montagna del dio cannibale (více)
Trailer

Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli. Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan. Hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

curunir 

všechny recenze uživatele

Kanibali 2 sú chybne vnímaní ako pokračovanie filmu Kanibali z roku 1980, čo je vylúčené hneď z dôvodu že ,,dvojka" bola nakrútená o dva roky skôr ako údajný prvý diel, jednak aj tým, že film sa dočkal pokračovania v roku 1988 pod názvom Kanibali 2: Zelené peklo. Toto je však naozaj iba malá výtka, pretože inak sú si tieto filmy v mnohom značne podobné, v oboch prípadoch funguje schéma expedície do pralesa, kde sú jej členovia postupne konzumovaný pôvodnými obyvateľmi džungle. Veru hlavným pilierom tohoto filmu je požieranie všetkého možného navôkol, mnohokrát videné aj v záberoch vzájomne sa hltajúcich zvierat, ešte k tomu obohatené aj o niekoľko bizarných či inak humusných scén (pohlavný styk s prasaťom). Tomuto filmu sa však dá beztak vyčítať menej ako jemu o dva roky mladšiemu ,,predchodcovi". Má omnoho sympatickejší, i keď nespočet krát obohraný, dej a nie je v ňom až toľko brutalít a nechutností, takže prilepšenie o 1* je pre mňa pomerne adekvátne. Ursula Andress je ako herečka otrasná, je až zarážajúce s akým kľudom sa poddá kanibalom čo z časti vynahradí v niektorých odvážnejších scénach. Inak atmosféra filmu je vcelku vydarená k čomu v nemalej miere podomáha aj hudba bratov de Angelisov, snáď v závere mohol mať film väčší spád. K skratkovitému pozretiu filmu stačí zhliadnutie trailera. ()

choze 

všechny recenze uživatele

KANIBALůM 2 (takto je překřtil český distributor a s o rok staršími KANIBALY aka CANNIBAL HOLOCAUSTEM nemají nic společného) jsem se ve videopůjčovně dlouho vyhýbal, protože jsem předpokládal, že když v nich hraje Ursula Andress, sotva tam bude něco skutečně drsného. A nemýlil jsem se, i když pes je zakopaný někde jinde. Ten film je totiž v prvé řadě neskutečně amatérsky natočený a scenáristicky slaboduchý a odkvétající dvaačtyřicátnice Ursula je paradoxně tím, co ho zachraňuje. Scéna, kdy je nahá připoutána ke kůlu v jeskyni a mladé kanibalky ji rituálně pomazávají jakousi sračkou, pokus o její znásilnění a její útěk ze zajetí, při kterém vypadá v těch svých rozevlátých hnědých šatičkách a s rozpuštěnou blond hřívou jako nějaká barbarská bojovnice (viz. plakát), to vše až v samotném závěru filmu, je jediným osvěžením v dlouhé řadě nudných záběrů na džungli a její navzájem se požírající faunu, které tvoří většinu filmu. Ano, najdeme tu kuchání zvířat a pojídání jejich i lidských vnitřností a nechybí ani kastrace, je tu vlastně úplně všechno, co dělá kanibalský film kanibalským filmem, ale je to naprosto o ničem, protože Martino je scenárista a režisér na dvě věci. Zbytečný, i když v závěru příjemně lechtivý, kanibalský šrot. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kanibali 2 sú v skutočnosti asi také pokračovanie Deodatových Kanibalov, ako je Fulciho Zombi 2 pokračovaním Romerovej Noci živých mŕtvych. Čiže žiadnym, proste sme sa len stali obeťou nášho distribútora, ktorý názov preložil vskutku svojsky. Aby to bolo ešte viac WTF, Kanibali 2 vznikli o rok skôr (!), ako kontroverzný Deodatov krvák. Pôvodný názov La Montagna del dio cannibale sa naozaj ako Kanibali 2 preložiť nedá. Keď som si ale nevydarenú dobrodružnú snímku pozrel prvý raz, nič z toho som nevedel a bol som tým pádom sklamaný, ak nie rovno dezorientovaný a podráždený. Podvod! A veruže áno. Ale aj kebyže sa nás názov prekladá normálne a nie takto, nebol by to dobrý film. Ursula Andress sa mi tam vôbec nehodila a ostatní sú ešte slabší. Výprava nezaujímavá až nezáživná, príbeh o ničom, „kanibalské orgie“ minimálne a sexu sa tiež veľa nedočkáte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Název Kanibalové 2 je zbytečně zavádějící, a tak možná divák čeká něco zcela jiného. V základu jde o dobrodružný film kombinovaný s dokumentem o přírodě. A ta je opravdu krásná! Četné vodopády, řeka, skály, sytě zelená džungle, rozliční živočichové, z nichž mnohé, jak bývá typické pro žánr kanibalistického hororu, sledujeme při lovu. Leguáni, krokodýli, hadi, z nichž vyniknou kobra a anakonda, varani, kaloni, různé druhy opic a poloopic, želvy a další. Z hlediska gore na žádné nechutné orgie nedojde, divák se dočká ukousnutí ruky, useknutí hlavy, odříznutí penisu či rozpárání nejen lidské mrtvoly, vše je ale poněkud decentní. Andressová byla v té době stále sexbomba, tudíž jí nedělalo problém předvést své lepé tvary v plné nahotě, když se stala ženou boha. Pokud by někdo rád kanibalskou žranici bez zábran, pak ať sáhne po jiném snímku. Musím říci, že i po letech jsem byl spokojený a k původnímu hodnocení jednu * přidám. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že film, který ma v názvu slovo kanibalové, bude o kanibalech a tím myslím se vším všudy. Autentické prostředí, způsob života, rituály a jelikož to jsou kanibalové, tak i pár drastických scén. To vše ve filmu chybí. Neřikám, že to musí být jenom o krvi, ale proč jinak točit film o kanibalech. Co k tomudle rádoby filmu dodat. Je to neuvěřitelný škvár, který je absolutně o ničem. Když přišla poslední patnáctiminutovka, říkal jsem si: "přetrpěl sis to nejhorší, teď příjde ten nářez." Nepřišlo nic. Byl jsem fakt naštvanej. Kdybych sestavil Top 10 nejhorších filmů, tak tento by bojoval o vítězství ještě s Panic je na nic. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel především na Srí Lance. Velká část záběrů byla natočena v botanické zahradě v Peradeniy. (gjjm)

Reklama

Reklama