Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zmena ústredného páru oproti prvému dielu ma trochu rozladila, ale nakoniec im to sadlo, možno aj preto, že po väčšinu času boli rozdelení a hľadali sa. Krovácke deti sú milé, stretávajú ich nemilé udalosti, pri ktorých by normálne malo diváka mraziť, ale takto v groteske sa len zasmejeme. Nechýbajú znovu prírodopisné poučenia, aké sú zákonitosti púšte, ako sa správať pri stretnutí so šelmami, takže hyenu už oblafnúť viem. Často je vo filme zmätok, v deji, aj v logike, ale celkovo len o hviezdu slabšie oproti predchodcovi. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil se mi libil asi o facku vic nez ten prvni (a to je co rict, neb prvnimu dilu jsem hrde a bez vycitek svedomi vpalila petku!). Nejlepsi scena podle me bylo kradeni pstrosiho vejce, to jsem uplne slzela smichy a Klenot se take smal, ale myslim ze ten smal spis tomu jak se smeju (chrochtam) ja nez scene ve filmu. Ale je take fanousek. Na ten treti se ani divat nebudu, pry je to hnusota hnusot velmi nevtipna, procez si nechci kazit naprosto skvely dojem, ktery na me udelali prvni dva dily! ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poprvé viděl s tátou v kině jako malé dítě a dodnes si vzpomínám, jak mě smíchy bolelo břicho. Po letech jsem jej viděl ještě několikrát a kupodivu ani v dospělosti to nebylo jiné a já se smál pořád hodně. Netuším, jak se to tvůrcům povedlo, ale dokázali do filmu dostat úžasnou atmosféru, která mě nepřestává uchvacovat a bavit. Přes jednoduchý příběh, svoji naivitu a neznámé herce patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. Pamatuji si jej téměř dokonale a kdykoli si jej rád znovu připomenu. Mimochodem jsem jej viděl dříve než první díl a myslím si, že je i o kousek lepší než jednička. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Obvykle jsou druhé díly horší než ty první, ale tady se povedlo hodně věcí. Dobře, jednička je proslavená (teda aspoň pro mne) ,,ajajajováním'' a tady jsem se bavila naprostou neshodou dvou různých doktorů, u kterých jsou nejlepší scény někde uprostřed filmu, kde Ann odletí neznámo kam a Stephen se musí plahočit pouští s blíže neidentifikovatelným zvířátkem u nohy (které mohlo jít za ním stále, škoda...). Je pravda, že teoreticky jsme se toho o křovácích v tomto díle moc nedozvěděli, kromě toho, že stále běhají a také se od nich můžeme poučit skutečností, že musíme být vždy vyšší, než hyeny. A že jich tu v České republice máme hodně.... Tleskám, XiXao!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti juhoafrického filmu "Bohovia sa museli zblázniť" som sa vyjadril, že je to šede priemerná trojhviezdičková etnická crazy komédia. Skrátka bolo to celkom fajn. Pokračovanie, ktoré bolo natočené o deväť rokov neskôr, ma už bavilo o poznanie menej. Efekt originality a niečoho exotického sa vytratil. Režisér Jamie Uys sa pokusil druhý krát vstúpiť do tej istej rieky. Bol to zbytočný krok. "Bohovia sa museli zblázniť II." odo mňa dostanú len dve poslabšie hviezdičky. ** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)

Reklama

Reklama