Reklama

Reklama

Detektiv z Hongkongu

  • USA Skiptrace (více)
Trailer 1

Policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) dostal náročný úkol. Musí vystopovat a dopadnout amerického hazardního hráče Connora Wattse (Johnny Knoxville), který v Hongkongu dluží téměř každému, na koho se podívá. Bláznivý sled událostí z této nesourodé dvojice nakonec učiní spojence, kteří se rozhodnou zúčtovat s jedním z nejmocnějších čínských zločinců - Matadorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa na staré kolená pokúsil nadviazať na svoje úspešné buddy komédie, ale toto dobre nedopadlo. Jednak čas nezastavíš a jeho tunajšie kúsky sú len tieňom toho, čo dokázal v minulosti (ale scénka s matrioškami sa vydarila), ale hlavne Johny Knoxville je ako jeho parťák zúfalý. Celý film navyše vyzerá ako by bol na objednávku vlády so zadaním čo najlepšie spropagovať čínsky folklór a krajinu (pri mongoloch spievajúcich Adele mi padla sánka). 4+/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je zpět a i ve svých 62. letech stále v plné formě. O to víc to udivuje, neboť už před lety chtěl s akčními rolemi skončit. Dějově se v podstatě jedná o dobrodružné road movie, kde cestuje čínský policista, který má za úkol dovést do Hong Kongu amerického gamblera. Použita je stará známá šablona, kdy policajt je vážný s určitou zodpovědností, zato člověk kterého vede je až neuvěřitelně živý a hlavně ukecaný. Jackiemu tu sekunduje Johnny Knoxville. Ano, to je ten z ´Jackass´. Takže je jasné, kdo se nejvíce stará o zábavu, i když se Jackie také nenechává zahanbit. Svůj humor během soubojů ani zde nevynechal. Celkově to však už přeci jen není ono co dříve. Příběh je značně jednoduchý, průměrně zábavný, dostatečně akční a příjemně odsýpá. Je to film ve stylu 90. let a tak značně rychlé a přeefektované scény tu nejsou. Během natáčení akčních scén se však tvůrci opět nevyhnuli použití lan, což je v mnoha případech vidět. Jiné to už prostě nebude. Film tedy svou atmosférou připomene staré dobré snímky tohoto druhu. Vyloženě pecka z toho nebude, ale za zvážení rozhodně stojí. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Tohle bolelo. Scénář sice není špatný a kdyby bylo Chanovi o třicet let méně, asi by to celé fungovalo. Jenže u Chanových komedií divák obdivoval plynulost a rychlost akce, na kterou Chan nepotřeboval kaskadéry. Tady dostane jen zoufalství střihačovo, který dostal nemožný úkol, aby to vypadalo jako za Chanova mládí. I akční hrdina by měl vědět, kdy skončit, a přehrát se do mentorských rolí. Skiptrace se bohužel v akčních sekvencích blíží odpadu typu Neprůstřelný mnich. Hvezdičku za krátký cat fight a mongolský táborák, u kterého si Chan jen tak prozpěvuje a alespoň jednou za celý film není křečovitý. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najlepšia scéna bola rozhodne keď Jackie spieval Adele. Chan a Knoxville síce vytvorili zaujímavú dvojku, miestami trápnu, ale to k tomu patrí samozrejme, hlavne k Johnnymu. Neviem ako sa to číta, ale tento film 跳跃追踪 nie je inak nič moc, pár krát sa človek na niečom zasmeje, ale inak je to taká obyčajná komédia s dobrými hercami, ktorý hrali aj v lepších a vtipnejších filmoch. Ale inak je to fajn blbina. Kvôli hercov sa to dá kuknúť. 65% - 3* ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Jackie skoro v důchodovym věku stále válí... i když je vidět, jak už ho choreografové trochu šetří. Je to příjemná jednohubka s pár povedenými scénami (matrjošky, zpívající Chan) a jednou velkou reklamou na Čínu. Střihači ale stříhali trošku moc a rychle, viz. cesta z Ruska do Hong Kongu. Podruhý vidět není třeba. Slabší 3*. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (8)

  • U závěrečných titulků běží nepovedené záběry a scény z natáčení. (Matej.Krajci)
  • Film je věnován památce Kwok Hung Chana (1963–2014). Kwok Hung Chan na filmu pracoval jako kameraman. On a dalších sedm členů filmového štábu se převrátilo na motorizovaném sampanu, čínské dřevěné lodi. Jako jediný nedoplaval na břeh. Záchrannou vestu na sobě měl, když ho záchranáři našli, ale známky života nejevil. (Rominator)

Související novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (více)

Reklama

Reklama