Reklama

Reklama

Detektiv z Hongkongu

  • USA Skiptrace (více)
Trailer 1

Policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) dostal náročný úkol. Musí vystopovat a dopadnout amerického hazardního hráče Connora Wattse (Johnny Knoxville), který v Hongkongu dluží téměř každému, na koho se podívá. Bláznivý sled událostí z této nesourodé dvojice nakonec učiní spojence, kteří se rozhodnou zúčtovat s jedním z nejmocnějších čínských zločinců - Matadorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pokus o návrat k tradičným Jackieho buddy akčným komédiám. Neveľmi úspešný, treba priznať. Scenár je klišé na klišé (to by až tak nevadilo) bez jediného skutočne vtipného vtipu (to už je horšie) a so zadaním predviesť čínske prírodné krásy a folklórne zvláštnosti (meh). Jackie to už fakt nedáva ani s masívnou pomocou kaskadérov (finálny zostrih nepodarených scén je už skôr smutným svedectvom o starom mužovi), Knoxville za celý čas nedokáže ani raz presvedčiť, že ho to fakt bavilo, a Renny Harlin veľmi nezvláda ani akčné scény, nieto ešte tie ostatné. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Téměř nekoukatelná nudná blbost. Pokud máte dvojici Chan - Knoxville, komediální potenciál tu máte obrovský. Renny Harlin se na to ale vykašlal a místo toho si dal za úkol zjistit kolik toho vydržím. Nezasmál jsem se ani jednou, vtipný to není ani v náznaku a celý to je pocitově šíleně dlouhý a utahaný. Dělalo mi obrovskou práci to dokoukat. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o buddy comedy, ktorý nemá energiu, šťavu, kde nefunguje humor, akcia je natočená väčšinou zle, strih a hudba sú otrasné, príbeh a dialógy o ničom, slušný budget nevidno a kde je evidentné, že natáčanie nikoho nebavilo. Knoxville je unavený a totálne znudený, Harlin evidentne zabudol aj úplné základy (alebo po svojom úpadku za posledných 10 rokov rezignoval). Chan sa snaží ako vie a niekde v prapočiatku mal asi dobrý úmysel, ale brzdí ho režisér aj herecký partner, film zaspal dobu (časy kedy jednoduchý štýl á la Rush Hour stačil sú preč) a Jackieho nevyhnutne dobehol aj vek. 62-ročný odfarbený pán v rokoch sa snaží hrať akčného hrdinu, single policajta čo nemá vyriešené vzťahové veci a trochu smutný je fakt, že v akčných scénach sa táto ikona musí nechať zaskakovať kaskadérmi, prípadne je choreografia už nutne krotká (hoci na pár miestach ukáže, že má na svoj vek stále neuveriteľnú fyzičku). Klobúk dolu, že vo svojom veku stále maká, ale chce to lepší tím ľudí za/pred kamerou a projekty, ktoré budú viac stavané na jeho vek a ktoré sa nebudú snažiť unaveno a kŕčovito predstierať, že je rok 2000. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bělásek mezi žluťásky a říká si Johnny Knoxville. Čestný policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) spojí síly s nevyzpytatelným gamblerem Connorem Wattsem (Johnny Knoxville), aby pěškobusem, koňmo i na předpotopním vozítku absolvovali cestu napříč Asií, na níž budou vzdorovat zločinnému podsvětí, které je jim neustále v patách. Výsledkem je jakési dobrodružné putování z Hongkongu až do Mongolska a zase zpět, přičemž jim to režíruje odepsaný Renny Harlin, který je taktně vrhá do víru absurdních i akčních sekvencí. Dalo by se čekat, že na takové pojetí filmu by se hodil podstatně "žlutější" režisér, nicméně je zde i dostatek evropského pojetí, které se delikátně kříží s asijskou kulturou, tudíž pro Harlina svitla šance ukázat, co v něm ještě z kvalitního režijního řemesla zůstalo. Film ale disponuje banálním scénářem, který semele všechny stereotypy "buddy movie" žánru, výrazně proti je i přepálená stopáž, kdy má film bezmála ke dvěma hodinám. Není tedy výjimkou, že akčně/ detektivní vyprávění sejde několikrát z cesty a naservíruje sekvenci, kdy Jackie Chan otřesně zpívá Adele a jiné šílenosti. Z hlediska akce, i jejího střihu, je film překonaný, Jackie Chan, je jedním z autorů scénáře, film i produkoval, by na své akční eskapády rád strhl pozornost, problém je ale v tom, že už je na ně starý, tudíž není už tolik pružný, akčního náhradníka film ale nemá, Knoxville je zde především přes humor. Závěr se vytasí s velkou pointou ohledně toho, kým je tajemný zločinný boss zvaný Matador, jehož dopadení čínský detektiv zasvětil několik let života, a v přístavu se strhne kung-fu mela. Jak už je u Chana zvykem, nechybí v závěrečných titulcích přehlídka zkažených záběrů z natáčení. Po filmech typu Křižovatka smrti nešlo s touhle banální látkou objevit nové až revoluční možnosti žánru. Jste-li příznivcem filmů na jedno použití, vězte, že trojice Chan/Knoxville/Harlin se dá v pohodě přežít. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Johnny z Jackass vohóó, naposledy jsem ho viděl v Konečný (5*) a teď s další akční hvězdou Chánem. Jako co se týče příběhu tak 100% recyklace, ale nějak mi to nevadilo, protože tahle dvojka se k sobě hodila a smál jsem se skoro pořád. Jinak na Johnnyho už není tak hezký pohled jako tenkrát (hold každý stárneme), ale co už. Škoda, že nebyla aspoň jediná scénka, která by byla pro Knoxvilla trochu víc odvážnější, jako právě za starých časů v Jackass. Každopádně, nenudil jsem se, zasmál jsem se a scéna s hudbou od Adel, byla výborná a pustil jsem si ji rovnou 3x. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (8)

  • U závěrečných titulků běží nepovedené záběry a scény z natáčení. (Matej.Krajci)
  • Film je věnován památce Kwok Hung Chana (1963–2014). Kwok Hung Chan na filmu pracoval jako kameraman. On a dalších sedm členů filmového štábu se převrátilo na motorizovaném sampanu, čínské dřevěné lodi. Jako jediný nedoplaval na břeh. Záchrannou vestu na sobě měl, když ho záchranáři našli, ale známky života nejevil. (Rominator)

Související novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (více)

Reklama

Reklama