Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Amores perros je trojpríbehový film z prostredia mexického veľkomesta, ktorého príbehy sa vzájomne prekrývajú a sú plné surovostí, násilia, špiny a krvi. Vo filme sa asi nenachádza postava, ktorá by mohla zabojovať o divákove sympatie. Napriek tomu všetky postavy pôsobia vďaka svojej živočíšnosti a bezprostrednosti prirodzene a vierohodne. Film je nakrútený veľmi realisticky, dialógy neznejú umelo a hudba nenútene vytvára atmosféru. Výborná je aj kamera, ktorá zapája diváka do deja. Takže jediné nedostatky tohto mimoriadneho filmu vidím v tom, že niekedy stráca tempo, jednotlivé príbehy majú rozdielnu úroveň a spojené príbehy nevyvrcholili na konci, ale takmer na začiatku filmu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediná dopravní nehoda fatálně poznamená životy několika postav. Bohužel všechny negativně, což není dramaturgicky nejlepší - u tak dlouhého filmu by mohl opadnout zájem. To se kupodivu nestalo, je to velmi silný, impresivní film, který dlouho z hlavy nedostanete. ALE: Pokud se stejně jako já kácíte při pohledu na trpící psy, pak se na Amores Perros V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedívejte. Autoři se sice obligátním titulkem dušují, že pejskové neutrpěli nejmenší újmu a natáčení strávili v blahobytu, ale já tomu moc nevěřím. Kubišovou na ně! 80 % ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

A sobectví a hloupost. A láska a to hlavně k sobě. A prachy a mazlíčci na provázku, abychom se měli hezky. A rodina, která drží společnost po hromadě nebo teda spíš na hromadě nebo v hromadě. Ale to je stejně fuk, protože štěstí hledáme v kdejaký hromadě hoven a pak si hnědý od hlavy k patě sebelítostivě fňukáme, jak je ten svět nespravedlivej. ___ Iñárritu kombinuje, až se mu trochu zapletly nohy. Koláže v jednom okamžiku do sebe propletených osudů spíš než aby nabízely jednu silnou linku, tak se vzájemně rozmělňují, až závěr vyzní trochu do prázdna. 154 minut bylo zbytečně moc. i tak ale fascinující. Hlavně první půle. Celkově bych si vystačil s úvodní dějovou linií. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

(22) Skvělý film, který má silné všechny tři dějové linky, které jsou navíc velmi dobře propojené. Ale z nějakého důvodu ve mě film nevyvolal silnější emoce a rozhodně nemám chuť si ho pustit znovu. Kde se stala chyba? Určitě je to originální film a fakt mě zaujal, ale celkově mě nechal naprosto chladným. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prepletenec niekoľkých príbehov a osudov ľudí, kde je ústredným motívom láska, či už je to partnerská, otcovská alebo láska ku zvieratám. Kvalitu snímku trocha znižuje dejová linka s otcom, ktorý sa snaží zblížiť so svojou dcérou. Prišlo mi to veľmi povrchné a zbytočne uťahané, tiež koniec tohto príbehu akosi vyšumel do prázdna, tam kde bolo treba ubrať bolo pridané a naopak. Je to škoda, pretože príbeh o dvoch bratoch rivaloch aj o nešťastnej modelke vážne stáli za to. K tomu treba ešte prirátať aj slušnú atmosféru hlavne v spojitosti s depresívnejším prostredím a 150 minút prejde ako voda :). 80/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Když se Chivo (Emilio Echevarría) fotil ostříhaný a oholený, měl na sobě jiné oblečení, než jaké bylo potom na fotce, kterou nechal dceři v pokoji. (Pepy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2000 na Cannes FF. (Varan)
  • Ústřední scéna autohavárie na křižovatce se točila pomocí 9 naráz běžících kamer. V černém voze byl kaskadér a ve stříbrném dalkově ovládaný robot. (Dr Lizal)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama