Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

meave 

všechny recenze uživatele

Živočíšnosť juhoamerických filmov je fascinujúca. Páčilo sa mi asi všetko. Od vášnivých vzťahov v rodinách až po spôsob, ktorým režisér oznamuje čas v jednotlivých dejových líniach. Prepletenec troch osudov, ktoré sa vzájomne stretajú len okrajovo, spája hlavne výrazná tragika. Neviem posúdiť, či je život na tomto kontinente skutočne tak dramatický, alebo je to len ich spôsob vnímania skutočnosti. Rada sa však z kresla dívam a užívam si búrku pocitov. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu na rozpacích, zda ohodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami...protože takové, jaké jsem to čekal, to bohužel nebylo...především mě mrzí, že film si neudržel vysoce nasazené tempo, jelikož rozehráno to bylo famózně!!!...první třetina filmu byla brutálně dobrá, svižná, dynamická, doplněná o skvělé herecké výkony - bravo, tleskám, jsem nadšen...ale...prostřední část mě dost zklamala, chápu, že pro někoho může být nejlepší přítel člověka absolutně vším, ale co je moc, to je moc, proto bych tu uvřeštěnou slečnu obsadil do Saw 3, aby si na ní mohli filmaři vyzkoušet nějakou tu originálni pastičku, aby měla důvod řvát...takže zklamání...poslední třetina se herecky i dějově mírně zvedla, nedokázala však dosáhnout kvalit té první...okamžik střetů všech tří částí vyšuměl tak trochu do prázdna!!...scény nejsou tak dobře provázané jako třeba v 21 gramech...i když vlastní příběh je o malinko lepší...ani jeden snímek však nedosahuje kvalit Pulp Fiction, které považuji stále za numero uno!!...Amorres Perros je nicméně podařeným snímkem, s poslouchatelnou hudbou, dobrými, ale nijak neomračujícími hereckými výkony a i těch 150 minut mi tak nějak rychle prosvištělo před očima. Přesně 70%.21 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediná dopravní nehoda fatálně poznamená životy několika postav. Bohužel všechny negativně, což není dramaturgicky nejlepší - u tak dlouhého filmu by mohl opadnout zájem. To se kupodivu nestalo, je to velmi silný, impresivní film, který dlouho z hlavy nedostanete. ALE: Pokud se stejně jako já kácíte při pohledu na trpící psy, pak se na Amores Perros V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedívejte. Autoři se sice obligátním titulkem dušují, že pejskové neutrpěli nejmenší újmu a natáčení strávili v blahobytu, ale já tomu moc nevěřím. Kubišovou na ně! 80 % ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám opravdu ráda tvůrčí dvojku Gonzáleze s Arriagou, tak jsem byla hodně zvědavá na jejich první společný počin a opět nezklamali. Dostala jsem přesně to, co jsem od nich čekala, čili syrový a nepříjemný film, který předkládá život takový, jaký je. Opět ve filmu sledujeme několik příběhů, které se vzájemně proplétají, každý příběh zobrazuje jiný druh lásky, ale výsledek je úplně stejný. Tohle není film na nedělní odpočinkové odpoledne, je třeba se připravit na pořádnou dávku deprese. Velkou roli ve filmu hrají psi, pro milovníky psů tento film určitě není zrovna lehký oříšek, já si však ani jednou za film neřekla: "fuj, to je hnusné, to už je moc", prostě jsem to brala, tak jak to je, jako tvrdou realitu. Na plný počet to není, protože film si nedokázal po celou délku udržet laťku, kterou nastavil v první části, ale jelikož jde o Gonzálezův režijní debut, nelze nic jiného, než smeknout. Film, který určitě doporučuji, za vrchol této dvojky však stále považuji "21 gramů". ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu Q. Tarantina který popisuje život jedné netradiční rodinky (matka – alkoholička, dva synové - jeden dělá v supermarketu a v noci podniká ozbrojená přepadení a svou ženu doma terorizuje a ten druhy dělá prd, protože za něj vydělává jeho pes při ilegálních zápasech), dále bezdomovce (bývalý legionář, který si přivydělává nájemnými vraždami) a konečně modelky, které náhoda převrátí život naruby. Prostě láska má mnoho podob aneb láska je kurva. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Muž, který hraje řidiče autobusu ve scéně, kdy se Octavio (Gael Garcia Bernal) rozhodne nenastoupit, je ve skutečnosti Bernalův otec. (don corleone)
  • V záběrech, kde jsou psi mrtví nebo umírající, byla použita sedativa. Ty byla aplikována pod dohledem mexické agentury ASPCA. (chelseaman22)
  • "Negro" - přezdívka, kterou dostane na konci filmu pes, je rovněž známá přezdívka režiséra. (don corleone)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama