Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (206)

Babous 

všechny recenze uživatele

Po filmu Safe Haven bylo tohle velice příjemné překvapení. Jasně, červená knihovna jak vyšitá, ale když je nálada, tak proč ne! Hezký dojemný příběh o dvou časových liniích, o umění a samozřejmě o lásce (jinak by to nebyl Sparks). Závěr trochu moc pohádkový na to, aby tomu člověk mohl uvěřit, ale o to v tomhle žánru jde. Takže pro příjemný večer doporučuju - už kvůli sympatickému Scottu Eastwoodovi, který je celý táta. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná romantika, která působí naředěným dojmem. Tvůrci si očividně řekli, že nemají moc, co vyprávět a tak místo příběhu jednoho páru budou vyprávět o párech dvou. A ten druhý bude samozřejmě z minulosti a poznamenaný válkou, protože na to lidi letí. A ne, ani závěrečné gesto neospravedlní to, že to bylo zbytečně dlouhé (protože jsou tam dva páry). Plus je, že mladého Iru hrál můj favorit z Boardwalk Empire (Jack Huston), na druhou stranu nepochopím, proč si mladej Clint Eastwood "vybral" ufňukanou Angie z Under the Dome namísto Supergirl (já bych volil opačně). Na herce a herečky se kouká dobře a někdy je taková romantika zapotřebí, ale určitě by to šlo zkrátit. Prostě nic nového a objevného se nekoná. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasická sparksovina. Čeká nás tedy film plný lásky, bolesti a především příšerné melodramatičnosti. V dvojici příběhů jasně vítězí ten, ve kterém figuruje Alan Alda a jeho mladší verze. Na Britt Robertson se skvěle kouká, ale její protějšek, v tomto případě mladý kovboj, je zaprdnutý tydýt. Prostě asi klasickej chlap, na kterého se musí pomalejc, což je sice realita, ale ve filmu to působí docela otravně. Navíc celá ta zápletka okolo ježdění na býcích mi z principu vadila. Závěr je klasicky vyumělkovaný, až pohádkový, ale od filmu na motivy knihy od Nicholase Sparkse jsem ani nic jiného nečekal. Pro pacienty trpící cukrovkou je tento film vyloženě zdraví škodlivý. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I limonády se musí umět namíchat. A tahle, ač sladká, chutnala příjemně. Hlavní dějová linie, řešící na jedné straně dilema osm vteřin s býkem nebo celý život s holkou a na druhé straně dilema umění a galerie nebo vidle a gumáky, sice nenudila, ale Alan Alda a zajímavější, výraznější a emotivnější vzpomínková rovina, ji zcela převálcovala. Škoda, že jí tam nebylo více. Žádný z rozehraných motivů nevyšuměl do ztracena, překvapení nakonec pobavilo, všechna žánrová klišé byla servírována vkusně a nenásilně. Příjemná romantika, mnohem lepší než třeba průměrný, leč adorovaný, Zápisník jedné lásky od stejného autora. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Automobilová nehoda jakožto spojnice dvou romantických příběhů s láskyplnými postavami a líbivými herci, přičemž castingem to tenhle film naprosto vyhrál. Britt je krásná a její projev se mi zatím vždy líbil. Scott... stačí pohled na něj a víte, že je Eastwood, atd až po stárnoucího Alana. Westernové prostředí, fajn hudba, skvělá kamera, kdy scény samotného ródea berou dech, špetka toho malířského umění, chcete-li patlanic (Scott, ač mám obrázky rád, to vystihl celkem trefně) a dva spletené milostné příběhy, které dojmou tak akorát, avšak o to více prozáří. Dlouhé čekání se vyplatilo a bylo mi naservírováno přesně to, v co jsem doufal. Doslova film na zakázku, který se jistě nestane klasikou, originalit tu vskutku není, ale o to víc jej budu mít rád. ADEPT DO TOP. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Reklama

Reklama