Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (312)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si k snídani něco nedal, tak vajíčka. Směsice dramaticky tragických příběhů mladých i těch odrostlých, které josu poměrně dobře podané a doplněné hezkými obrázky :) Překvapují mě tady ty obecně uváděné žánry, nějak si nevybavuji nic, co by film v hlavní kategorii mělo řadit do "Komedie", fakt nic. Až dosud, až na jeden úlet, nenatočil a nenapsal Reitman nic vyloženě špatnýho, poklona a jen tak dál. Tohle sice nebudu nominovat na Oscara, ale vidět a se to dá, aniž byste chtěli poté vyletět z kůže někam poblíž Voyageru :) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Svět je zlé, nespravedlivé a ošklivé místo. Jason Reitman má venku nový film a česká kinodistribuce jej úspěšně zazdívá. Adam Sandler po zhruba deseti letech nehraje v píčovině (přičemž nám tuzemský distributor samozřejmě neopomněl všechny ty píčoviny naservírovat) a předvádí něco, co má skutečně smysl. Ten snímek je vskutku vynikající a stojím si za tím, že by ho měla vidět co nejširší veřejnost. Muži, ženy a děti je tematicky obsáhlá a hořkosladce vtipná sonda do životů několika členů moderní společnosti, která přináší řadu podnětů k zamyšlení. Takhle černé na bílém to možná vypadá suchopárně, ale vězte, že prim zde hraje lehce satirická forma. Voiceover Emmy Thompsonové nás uvádí do zdánlivě povrchního světa plného elektronických přátelství, potlačených komunikací, strachu, anorexií i sexuálních frustrací. První dvě třetiny mají dokonce takový tah, že nemám ostych tuhle novinku přirovnat k legendární Magnolii Paula Thomase Andersona. V závěru se kamsi vytratil onen trefný komentář vypravěčky a film postrádá nějakou důraznější tečku, což ale nemění nic na tom, že jsem si už dlouho neužil tak vypilované a neotřelé dvě hodiny plné emocí a trefných dloubnutí do hnízda mnohdy přehlížených sociálních neřestí. Takže ještě jednou, tuzemský distributore, Jason Reitman by měl být v kině přítomen vždycky. Přestože občas točí melodramata o uprchlých zločincích a opuštěných hospodyňkách, ten chlápek má stále co říct a řemeslo mu jde od ruky. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoli téma rozličného a deviantního vnímání sexuality bylo již propíráno jinými filmy i seriály, z nichž bych vyzvedl především Disconnect a pak také Six Feet Under a Pretty/Handsome, zdál se mi přístup Reitmana stále docela originální. Postavy nepůsobí jako z druhé ruky, každá má své unikátní prožívání, své vnitřní touhy a choutky, které jsou skrz obrazovku patrné. Ve filmu pak nemusí dojít ani k doslovné propojenosti (setkání postav), aby jednotlivé příběhy vykreslily jeden celistvý obraz o dnešní společnosti. Troufám si říct, že ač tento film není žádný zázrak, svého cíle dosáhl bez sebemenšího zakopnutí. 9/10 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který znázorňuje realitu, lidské vztahy a obecně lásku k dětem apod. bez přikrášlení, o to víc mě snímek zaujal, že zachycoval bezprostřední reakce a chování mladých párů ale i rodičů. Příjemný snímek, který si na nic nehraje, není přeslazený, jen kopíruje dnešní svět sociálních sítí, porna, anorexie apod...Vidět Adama Sandlera ve vážné roli, mi vyloženě udělalo radost :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Allison Dossová se zamilovala do Brandona Lendera v sedmé třídě. Jejím největším přáním bylo, aby první pusu dostala od něj. Brandon nevnímal zamilovanost Allison vůči němu, i když jednou mimoděk pronesl, že by ji ošukal, kdyby našel díru.“ Začátek byl krásně svěží, zábavný, měl nadhled a hlavně vypravěčku Emmu Thompson, která dodávala pronášeným informacím ještě vtipnější ráz. Nějakou dobu to tak pokračovalo a vypadalo na hodně povedenou tragikomedii, jenže pak se hlas vypravěčky začal pozvolna vytrácet, s ní také lehkost a postupně i zábavnost. Film byl čím dál víc vážnější a začal zabředávat do docela obyčejného, rutinního a nepříliš zvládnutého dramatu, konec byl už úplné klišé. Ve výsledku mi to tak vychází jenom na průměr, což je velká škoda. „Ta hra se myslím jmenuje Guild Wars.“ –„ To je jedna z nejhorších! Manželský pár v Číně hrál Guild Wars tak moc, že zanedbával své dítě, až umřelo z dehydratace.“ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Pracovný názov "Pale Blue Dot" vychádza z rovnomennej knihy z roku 1994 od Carla Sagana a taktiež z rovnomennej fotografie, ktorú v roku 1990 vytvorila kozmická sonda Voyager 1. Obe pevne súvisia s dejom filmu. (Real Tom Hardy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Texas. (MikaelSVK)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama