Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (590)

emma53 

všechny recenze uživatele

Za prvé se mně líbí ten plakát nahoře, za druhé bych si to chtěla alespoň na čas vyzkoušet, mít tuhle záhadnou chorobu, kterou měla Adaline a za třetí mně to vysloveně sedlo do nedělní, odpolední nálady. Okamžitě mi to připomnělo seriál Forever, ovšem v dámském provedení a v romantickém hávu. Šla jsem do toho, protože jsem tělem i duší romantička a přesně to se mi dostalo vrchovatou měrou. Harrisona jsem skoro nepoznala, nějak nám kluk stárne před očima, ale jeho filmový synek stojí za mrknutí oka. Já jsem pro, aby nám ta láska z filmových pláten nezmizela i když je to někdy jen krásná pohádka, ale v reálu by to bylo přece tak nádherný.......... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to a nic neočekával. Kolikrát je to tak nejlepší. Tohle setkání s Adaline nakonec přesně takové bylo. Knižní předloha Nicholase Sparkse na nás nevybafne, což je dobře, takže se můžeme plně soustředit na blonďatou dlouhonohou krásku Blake Lively, která dosud sbírala jen herecké drobky a nyní plně dokazuje, že jí herecký talent nechybí. A rozhodně je mnohem lepší volbou, než původně zamýšlená Katherine Heigl. Když cynikové přečkají úsměvné vysvětlení, kterak do jejího do vody se potápějícího auta uhodil blesk, nahodil její temnotě se odevzdávající srdce a zasloužil se o to, že se na její skvostné tváři už nikdy neobjeví vráska (a hnidopichové nebudou počítat, kolik chlapů se jí vlastně muselo dostat do kalhotek), čeká nás docela sympatické vyprávění. Máme třicátá léta 20. století a do současnosti je ještě daleko. Cestuje, mění si identity, hledá nová zaměstnání. A opět se zamilovává, tentokrát do mladého inteligentního pracháče, který netuší, že šedivá dáma v letech je ve skutečnosti její dcerou. Přijde i zajímavý zvrat, který se dá tak trochu očekávat, ale díky (po letech) velmi dobrému Harrisonu Fordovi je snesitelný a vcelku sympatický, Adaline není žádná nána, ale přemýšlivá a praktická kočka, která se v tomhle retru, které musí nějak divácky skončit, neomrzí. Hlavně je to řemeslně vymazlený kousek, kamera si vybírá zajímavá místa a úhly snímání, celkově má výsledek výborné tempo a moc milý feeling. Šťastnou ruku tu tvůrci prokázali také u ostatních herců, Lively nicméně vyčnívá a může nás těšit, že tuhle příležitost s poměrně neotřelým nápadem dokonale chytla za pačesy. Mladý režisér Lee Toland Krieger se jeví velmi zajímavě.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný, hoci nie úplne nový námet. Podobnosť s Benjaminom Buttonom je zjavná, hoci príbehovo sa film berie trochu iným smerom. Mnoho dojímavých scén, takže za romantiku by som dal plný počet. Nižšie hodnotenie za dokonale uhádnuteľný záver, a to dokonca aj so záverečnou scénou. Ale inak bavilo. Herecky sa mi najviac pozdával Harrison Ford, ktorému šediny svedčia. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Fascinující film.Docela obyčejný romantický příběh okořeněný o decentní fantasy vsufku, která je perfektně vysvětlená a navíc postava vypravěče tomu všemu dodává nádech něčeho neobyčejného a historicky výjmečného.Opravdu jsem byl v šoku, jak může být romantický film tak perfektně natočený.Blake Lively je přenádherná a elegantní a výtečný casting dokonale dotvoří Harrison Ford.Jednoznačně nejlepší romantický film, který jsem kdy viděl.Se ženou sme to sfoukli jedním dechem.Fantazie.100%: ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Dátum narodenia Adaline na falošných preukazoch totožnosti, ktoré vyzdvihne na začiatku filmu, sú v skutočnosti rovnaké ako narodeniny samotnej Blake Lively, 25. augusta, s rozdielom iba jedného roka (1986 vo filme, Lively sa narodila v roku 1987). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama