Reklama

Reklama

Vítejte v Kolektivu, ve světě budoucnosti, který byl zbaven toho největšího nebezpečí - emocí. Nikdo v něm nepociťuje chamtivost, agresi, ale ani lásku a touhu. Silas (Nicholas Hoult) žije poklidným životem jako správný Vyrovnaný, dokud se u něj neobjeví závažné onemocnění - syndrom přepnutí. Obyvatelé s touto diagnózou totiž začínají cosi cítit... Stejný problém má i Nia (Kristen Stewart) a oba dva spolu poprvé v životě propadnou lásce a intimitě. Jenže city jsou zakázané a jedinou šancí je útěk. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický poválečný film o budoucnosti  po válce nově vytvořeném systému šelmy (NWO). Další z celé dlouhé řady rediktivně podprahových.(programovacích) filmů na způsob Dárce, Equilibirum, Demolition Man, Divergence, Hunger Games atd.. Všechny zmíněné filmy rovněž doporučuji. Opět lidem dopředu ukazují, co chystají a jak bude vypadat svět potom, co zničí starý systém a svět, jak jsme ho doposud znali. A lidé stále spí ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skutečně zvláštní a ojedinělé komorní sci-fi drama, které určitě není pro masové publikum. Celý film je postaven prakticky jen na emocích, o kterých to vlastně i celé je a myslím, že tento snímek tak mohou docenit právě jen skutečně též emočně „vyspělí“ diváci. Zápletka je tedy poměrně jednoduchá, zároveň by se ovšem dalo konstatovat, že i docela originální, především tedy co se zpracování týče. Na mě to každopádně zafungovalo opravdu hodně, s ústřední dvojicí jsem soucítil na maximum a upřímně jsem jim držel palce, okamžiky jejich postupného sbližování byly opravdu silné a přesvědčivé, tvůrci navíc nikdy nesklouzli k nějakému emočnímu vydírání, či kýčovitosti, zároveň ale i přes chladnou, až depresivní atmosféru nesklouzli ani k nějaké odtažitosti, či nezájmu, prostě se jim podařilo najít zlatou střední cestu, která byla působivá přesně tak, jak měla a to musím vážně ocenit. Hodně mě oslovil i styl snímku, který se dá považovat, i přes svou též jednoduchost, za velice výrazný a to především díky své vizuálně kontrastní působivosti. Velkým trumfem této podívané je pak i ústřední herecké duo, sympatický Nicholas Hoult a přenádherná Kristen Stewart zde totiž tvoří dokonalý pár, který si snad ani nelze neoblíbit. Equals je zkrátka podívaná, na kterou musí mít divák každopádně náladu a klid, ovšem pak si z něj může odnést i opravdu působivý a emočně velice silný filmový zážitek. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se ve světě, kde je každý člověk naprogramovaný, dělá každý den to stejné, nemá žádné emoce, avšak najdou se dva lidé, kteří vnímají, že tato rutina je špatná. Ten rutinní svět bez emocí je velice nudný, což se i skvěle podařilo filmu zachytit, což je plus. Tím pádem však je i ten film trochu nudný, což je zase mínus. Celkově bych to tedy zhodnotil tak, že film je určitě zajímavý, akorát je celou dobu stejně pochmurný, nijak zvlášť se nerozvíjí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak moment tady něco nehraje. Nebylo tu něco takového a nejmenovalo se to náhodou Dárce?! Pravda něco málo je pozměněno, ale jinak to samé, ale zpracování poněkud mdlého i když sebevědomí tvůrcům nechybí. Tenhle film jako by říkal filmu Giver : Já chci být jako ty! A Giver odpovídá : ty nemůžeš být jako já a já nemůžu být jako ty, máš vykradenej scénář, herecký polena(pička z Tvajlajtu to nevytrhla) slabší hudbu a vůbec jsi o třídu horší než já a proto já nemůžu být jako ty a ty nemůžeš být jako já. Nějak jsem se v tom zamotal kurwa.35% ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Až nebezpečně připomínající levná verze Dárce z roku 2014, ale i přesto velmi atmosférická romantika. Vůbec, ale vůbec, nečekejte sci-fi typu Star Wars nebo Pátý Element. Dokonce i Ex Machina mi přišla oproti tomuto jako epické výpravné sci-fi. A to ještě v Equals nejsou žádné triky. Tímto způsobem se režisérové většinou snaží upozornit na příběh. Ten je tady sice prostě jednoduchý, ale o to více okouzlující. Herecké výkony jsou skvělé. Nicholas Hoult přesvědčil, že nenechá svojí hereckou kariéru ve svojí nejznámější roli bezduchého a humorného jezdce v Mad Maxovi. Doufejme, že i nadále bude brát tyto charakterní role, protože mu jdou obdobně skvěle. Ať už si o Stewartové říkáte co chcete, už to není Bella z Twilightu. Ani zdaleka ne. Za každou svoji novou roli dostává lepší a lepší ohlasy a jestli v tomto trendu bude nadále pokračovat, možná se dostaneme ještě k prestižnějšímu ocenění, než její César za Sils Maria. Z vedlejších rolí bych vypíchnul Jacki Weaver v roli staré a zkušené ženy, která ji velmi sluší. Mimo herecké výkony ale zaujme i audio-vizuální stránka tohoto filmu. Kamera je přitažlivá a hudba je, hlavně v druhé polovině filmu, naprosto úžasná. Režie je taková... zajímavá. V kladném i záporném slova smyslu. Do té doby, než to mezi Nicholasem a Kristen propukne, tak je ta režie taková "meh", ale hned potom to díky jeho zkušenostem s romantickým žánrem (Like Crazy) skvěle funguje. Nicméně, nenechte se zmást označením sci-fi a pokud hledáte romantiku na pozdní večer, tak je tohle ideální. Když se vám totiž nebude líbit, tak u něj, dle mého, bez problémů usnete ;-) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Některé scény neměly přesně daný scénář a točily se formou zhruba třicetiminutových sekvencí. (Masai)
  • Režisér Drake Doremus vymyslel některé velmi zvláštní formy zkoušek před natáčením. Nechal například hlavní herce celou hodinu jen sedět naproti sobě a pořád dokola říkat pouze: "Helo Nia" "Hello Silas". (Masai)
  • Tvůrci chtěli, aby lokalita pro natáčení působila pokud možno co nejvíce futuristickým dojmem, nakonec zvolili Tokio a Singapur. (Ajjinka)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama