Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, jen je velka škoda, jen velmi uzce zamereny jen na par hracu, na to, jak jsem na to začala koukat včera ráno na mobilu při cestě do práce, tak mě to chytlo tak, že jsme si to dala ještě rovnou přes oběd, jak jsem byla zvědavá, kdo vyhraje. SPOILER, takže mi pak přišlo škoda, když člověk mohl odhadnout dle komentářů rodinných přislušníků, kdo vyhraje (rozumějte, nejdříve ukázky, jak rodina žila v takovém hrozném bytě a pak tam mluví z velmi luxusního bytu :) ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vraj je Dota kombinácia šachu a futbalu. Kombinácia rychlých reakcií, rozmýšľania a stratégie.. a za 20 rokov môže byť obľúbenejšia ako futbal. Toto z tohto dokumentu vyplýva. Dvadsať hráčov z milionov hráčov si dokážu zarobiť peknú sumu. To je už normálne zamienka hrať hry ako profesiu a podporovať to? Koľko ľudí zhnije pri tom nezmysle, a strávi roky pri tom, nič nedokáže, len sa pozrie raz do zrkadla, zhodnotí, že je chudý ako patik, v bruchu má o 30 cm po obdvode naviac, a zistí, že sa práve dostal do jesene-zimy svojho života. Podporovať ten vlastný svet odstrihnutý od reality.. krucinál.. Ked máš dobrú hlavu, talent a rýchlosť, tak treba skúsiť aj niečo iné, pohoda jazz. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Dotu som nikdy nehral počul som o nej nespočetne veľa, a ľudia z môjho okolia ma tak trochu donútili zhliadnuť si tento dokumentárny film. Free to Play rozhodne pobavil aj mňa, i keď som sa toho na začiatku trochu obával, no aj vďaka nemu som si vytvoril o tejto hre trochu iný úsudok. Neriešme však hru, neriešme ani to čo si o nej myslím, skôr riešme práve dokument, ktorý bol spravený naozaj luxusne. Je neuveriteľné, aký progres dokázali tvorcovia turnaja, a Doty všeobecne. Rozhodne odporúčam aj (ne)hráčom, akým som napríklad aj ja.. ;-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokument, který si nezadá s jinými podobnými sportovními dokumenty. Pokud se vám nezdá spojení hraní počítačových her a sportu, je právě pro vás tento dokument určen. Není o hrách samotných, spíše je o celosvětově vzrůstajícím fenoménu hraní. V některých zemích je hraní dnes už populárnější než třeba fotbal, pro mnohé je vysněným povoláním a z těch nejlepších hráčů jsou celosvětové celebrity. K zajímavému obsahu se přidalo i dobré zpracování a výsledkem jsou pro mě čtyři hvězdy. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Dota je moje neskutečná srdcovka, těch hodin, co jsem u toho proseděl, sleduju PRO scénu, fandím NAVI :) Od dokumentu jsem čekal rozhodně o něco málo víc, ale protože nedokážu definovat, co přesně, tak musím dát 4*. Danil Ishutin alias Dendi je pro mě naprosto nejvýraznější osobností evropsko/americké scény a myslím, že právě díky němu se Dota stává stále více populárnější. Díky jeho přístupu, laskavosti a smyslu pro humor.. Opravdu hrozně moc bych NAVI přál, aby vyhráli letošní The International-už 4., protože vyhrát 200 milionů korun, to už asi není k zahození :) Do prize poolu jsem taky "nemalou" částkou přispěl a jedna věc mě mrzí, že nemůžu do Seattlu :( PS: Ano, mezi rokem 2012 a 2014 narostl prize pool z 1.6 milionu dolarů na 10 milionů dolarů!!!! Takže pokud máte nějakej zajímavej nápad na investici v oblasti e-sportu, hned mi napiště! :) Do 10 let v tom budou lítat tak šílený prachy, že se z toho zblázníme! :) ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama