Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (836)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dovrzal jsi, rasisto! Milenci jdou najisto." Chci se stát rasistou. Jasná volba i vzhledem k mému iracionálnímu strachu z myší. Jen nevím jakým. Rasistou černým, bílým nebo žlutým? Asi je to fuk, hlavně aby to bylo košer. Můžu si taky hodit západoafrickým frankem. A až si vyberu, budu i já vdávat dceru. Pár bodů ze svatebního itineráře:  *Na zahradu dát stany, beduíni jsou na ně zvyklí. *Pro černochy chatrče. *Popřát novomanželům, ať se jim narodí zdravé, jako zebra pruhované děti. *Zkontrolovat tchánovi chrup, zuby typu Simba. *Obhájit si zasedací pořádek: Bílí budou sedět na černých (seslích), žlutí vzadu, budou všem dýchat na záda, židi vpředu u zdi (nářků), komunisti vlevo a muslimové extrémně napravo. *Kněz bude ve zpovědnici sedět na prdeli a za břicho se popadat, jaký mají ti chudáci rodiče pech. *Policie bude sedět v Antonech, připravená pomáhat a chránit proces integrace. *Ve 13:30 obřad, ANO, ANO, slzy dojetí, objetí, polibky, pohlavky, všeobecná rvačka. *Od 14 hod. volný program, vyprávění rasistických vtipů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Kino Thalia, Potsdam, Deutschland, 18.8.2014) Co jsme komu udělali? jsem si vskutku náramně užíval. Musím říct, že už dlouho jsem se tolik v kině nenasmál. Jen si představte, že jste zarytí katoličtí francouzští rodiče a dcery si najdou žida, Araba, Čínana a černocha a hned je postaráno o pořádnou dávku vtipných scén. Christian Clavier je vážně dobrý komik, ale ani ostatní herci nezůstali pozadu. Zkrátka hodně povedená komedie, která perfektně splnila svůj účel. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá, vtipná a příjemná francouzská komedie. Člověk se až divý s jak skvělým humorem se dá podat rasismus a vše, co s ním souvisí. Scénář je ideálně rozdělený a po částech na sebe plynule navazuje. Vtipnosti dopomáhají i sympatičtí herci, vhodně zvolená hudba a salva rasistických hlášek. Francie uměla, umí a bude umět točit výborné komedie, u které se každý zasměje, přesně jako Co jsme komu udělali? /80%/ (Kino - Prom.) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Téma rasové a náboženské nekompatibility často násilně naroubované na komedii amerického mustru. To by nebyl zase takový problém, kdyby nebyla francouzská a nehrála to na obě strany ve věci politické korektnosti (už jen tím, do jakého společenského prostředí byla zasazena). Kdo si lehá s xenofobií na gauč u psychiatra, nemůže se ptát, co komu udělal, protože si tyhle „trable“ zaslouží.. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se frantíkům opět povedlo. Sice to není komedie u který bych si cvrnknul do trenek, ale i tak jsem se královsky bavil. Navíc je tahle komedie zářným příkladem toho, že i v dnešní době se dá udělat inteligentní komedie bez fekálního humoru a bez toho aby tu lítaly jiné tělní tekutiny. Za sebe můžu jen doporučit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Nápad na film sa zrodil v hlave režiséra Philippa de Chauverona pri čítaní novín. Narazil na článok, v ktorom sa uvádzalo, že vo Francúzsku je 20% manželstiev, v ktorých sú partneri rôzneho pôvodu alebo vyznania. V iných krajinách sú to sotva 3%. (kacer4)
  • Celosvětové tržby filmu dosáhly v přepočtu 176,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel hlavně v Paříži, v Seine-Saint-Denis (Montreuil a Bobigny), v Hauts-de-Seine (Rueil-Malmaison a Colombes), Val-de-Marne (Saint-Maur-des-Fossés), v Indre-et-Loire (Chinon) a také v Abidjanu na Pobřeží slonoviny. (bianci)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama