Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (115)

evanka 

všechny recenze uživatele

Po prvních 5 dílech dávám 4 hvězdy a jsem vcelku nadšená. Ale ne tak nadšená, jak jsem doufala dle ostatních komentářů, hodnocení a výkřiků chvály. Seriál ubíhá docela svižným tempem a dokáže diváka zaujmout dvěma rovinama - 1. v každém díle jiný případ, který se aktuálně řeší 2. parta studentů a mrtvola v koberci, kdo? proč? jak?. Druhá rovina mě bohužel zatím baví méně. Seriál působí klasicky americky - všichni krásní a vzhledově dokonalí, důvtipní a dokáží získat důkazy velmi originálními způsoby a fintami - oukej, přiznávám, že tahle americká klišé mi ve filmech nevadí. Viola Davis je skvělá a táhne zatím všechny epizody. Jediné, co mě irituje je, že se předpokládá, že my diváci jsme natvrdlí a proto je potřeba nám ve chvíli, kdy nějaká postava třeba lže, předložit přímý důkaz a promítnout nám scénu, která to dokládá. Jako bychom na to nezvládli přijít sami. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

1. série Vítejte u Vaší další seriálové drogy. Zasedněte před televizi či monitor, a nechte se unášet touto dokonale napsanou symfonií. Děj tohoto excelentně napsaného seriálu může divák jen a pouze mylně odhadovat protože tvůrci se nebojí ničeho. K nevyzpytatelnému ději přidejme skvělé herecké obsazení v první linii s úžasnou Violou Davis a je jasné, že ani její "křoví" nemůže být zlé. A ono opravdu není. Každá postava je napsaná zajímavě a nikdo tu není navíc či zbytečně. Každá postava má své poslání, svůj úkol a ačkoliv by se mohlo zdát, že v tom může být trochu zmatek, kdy nám tu běhá osm možná i devět zajímavých postav věřte, že zmatek na scéně rozhodně není. Divák každou postavu pozná i pochopí. Herecké výkony netřeba komentovat, protože kdyby nebyli herci přesvědčiví asi bych tu několikrát nenapsal o excelentnosti tohoto seriálu. Za mě rozhodně pět plných hvězd. 2. série Děj stále silný a se seriálem velká spokojenost. 3. série Stále zajímavé, sledování je rozhodně zábavou. 4. až 6. série Děj se točí. Stejný problém jako u seriálu Scandal. Děj stagnuje, točí se v jednom a tom samém ději který se velmi rychle stává protivný a vyčerpávající. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Takovej mladej, hip, zamotanej seriál z prostředí právnické univerzity, kde vrahové unikají na svobodu a nic se vlastně neděje. Nevím, jestli se mi to líbí nebo ne - ale sledovat budu zatím dál. Po dvou dílech 50% PS. na těch gay podzápletkách a kdo s kým spí by se mohlo ubrat, zabírá to až příliš času imho ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

1. série Největší seriálové překvapení 2014. Geniální Viola Davis & sympatický tým mladých právníků. Po prvních 3 dílech je jasné, že nepůjde o další seriál "týdenního případu", stále více a více se noříte do případu zabité studentky a také zabití manžela Annalise, které nám neustále předpovídají "flashforwardy". Má jediná výtka směřuje zatím k nim, je jich moc a příliš se na můj vkus opakují. Každopádně pro milovníky správného amerického drama seriálu a právnického prostředí doporučuji! Především díky Viole je to lahůdka. Snad se to nezkazí a snad nebudou seriál do nekonečně natahovat. (Psáno po první polovině 1. série.) ()

kareen

všechny recenze uživatele

Sice uznávám, že pilot utekl jako voda, případ s mrtvou studentkou v nádrži vypadá taky slibně a ten konec překvapil, přesto se nepřidávám k všeobecnému nadšení. Možná je tento seriál na můj vkus až příliš americký, nebo mi prostě jen nesedl, ale všechny ty intriky, podrazy, to, kdo se s kým vyspí, aby získal lepší důkaz, který si pak profesorka a partička okolo ní stejně upraví podle sebe, to není zrovna můj šálek kávy. Navíc je většina postav vysoce nemorální, ale to by mi až tak nevadilo, kdyby alespoň jedna z nich oplývala jakýmsi kouzlem osobnosti, což neoplývá a vlastně tam není ani nikdo (snad kromě profesorky), kdo by i nějak výrazněji vyčníval. Tohle si nejspíš nechám ujít. ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Již v první polovině pilotního dílu při sexuální scéně mezi Annalize Keating (Viola Davis) a jejím milencem Natem Laheym (Billy Brown) se herečka zranila. Poté požadovala po producentech seriálu, aby na nějakou dobu omezili sexuální scény, aby se vzpamatovala z nepříjemného zážitku. (Quentin10)
  • Původní dům Annalise Keating (Viola Davis) se nachází v seriálu ve Filadelfii, ale doopravdy se tento dům nachází na jihu Los Angeles. V seriálu je vidět pravý exteriér domu, ale interiér domu už pravý není. (Quentin10)

Reklama

Reklama