Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn.. ale je to rozbité. Mystifikácia funguje len na konci, inak je to taká banalitka, ktorá ma síce nenudila, ale nebol som z nej paf. Až na scénu rezania ruky. Tam som mal priznám sa naozaj dosť problém byť očami na obrazovke. Inak asi okej.. Ale nevrátim sa k tomu a nejaký wow efekt to vo mne nezanechalo. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kingovsky hutná psychologická šaráda, která je mistrovsky rozehraná, leč v paradoxně doslovném závěru nepřináší dostatečně plnokrevné vyústění. Flanagan je nejsilnější v prvních 45 minutách, kdy na velmi omezeném prostoru ukazuje vynikající práci s mizanscénou a napětím. Problém nastane v momentě, kdy se začnou míchat psychologické motivy s těmi mysteriózními, protože to chvílemi opravdu působí jako rozsypaný čaj. Nemluvě o flashbacích, které sice mají v ději své pevné místo, ale mnohdy působí zbytečně zdlouhavě. Jestli se někde mělo více stříhat, tak právě u flashbacků. Celkově ale solidní žánrová záležitost, která se na Netflxu rozhodně neztratí. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Flanagan se už nejednou ukázal jako šikovný režisér, který ví co dělá a dokáže pořádně zabrnkat na děsivé struny. Geraldova hra podle Kinga je ale tvrdý oříšek. Celý film se odehrává v podstatě v jedné místnosti a se dvěma herci. Mimochodem by mě zajímalo, jaké by to bylo na jevišti. Kingova kniha stojí především na atmosféře, na vidinách a představách hlavní ženské postavy a na údajně bezvýchodné situaci. To se Flanaganovi do filmu až tak přenést nepovedlo. Herci jsou v pohodě, ale chtělo to nějaký vlastní nápad, kterým statický příběh více rozběhnout. Příště by se měl méně bát režisér a více divák. Takhle to bylo opačně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Všetci odporci Mika Flanagana asi majú radšej klasické spracovanie moderných hororov, ktoré už začína byť na môj vkus maximálne predvidateľné, staré, otrepané a nudné. Pretože ja nechcem neustále sedieť pri filme a vedieť, kedy sa čo stane. To ma nebaví a už toho bolo moc. A potom príde človek, ktorý sa rozhodne poňať veci úplne inak, a zase sa im jeho štýl zdá nudný, pretože sa nedeje nič, kde by niečo vyskočilo, alebo by sme nadskočili v kresle v kine a podobne? Podľa mňa je to vynikajúce. Pretože nie je niekedy tak strašidelné nejaké strašidlo bez očí alebo s mŕtvolným ksichtom, ako skutočnosť, že počas mnohých momentiek vôbec nevieme čo sa deje, čo je skutočnosť a čo nie, a nemáme tu vypálené na maximum dolby efekty. Je mi už od začiatku jasné, čo môžem od CSFD očakávať, a tak už dosť tohto úvodu a poďme si povedať niečo o filme. A pokiaľ pôjdem proti všetkým expertom, tak je mi to úplne jedno. "Gerald´s Game" je podľa mňa veľmi dobrou adaptáciou jednej z Kingových najlepších kníh. Nakoľko som predlohu čítal, tak mám pocit, že tu funguje všetko presne tak isto ako tam. Halucinácie sú rovnako dobre spracované, šialenstvo hlavnej hrdinky je rovnako silné a dokonca aj všetky momentky, ktoré som v knihe miloval najviac sa dostali aj sem. Najmä scénka s pohárom vody. Atmosféra je tak vynikajúca, že skoro po celý čas som ledva dýchal a čakal, kedy sa dostaneme k tomu oslobodeniu. Je pravda, že film je posadený do dnešnej doby, kým kniha vyšla v roku 1992, no nejako to neruší a podáva to príbeh tak, ako keby sa to stalo dnes. Plus toto je príbeh, ktorý sa môže pokojne stať a verím tomu, že by sa to mohlo udiať. Kým v knihe mi vadilo, že sa to muselo prepojiť s iným Kingovým príbehom, tu to Flanagan spracoval tak, že to vôbec nevadí. Vlastne to všetko mohol byť iba sen. Obyčajný sen v studni, kde sa malá Jessie pozerala na ženu v červených šatách, ktorá počas zatmenia slnka spravila niečo, čo tiež ostalo na dne vyschnutej studne skryté. A dokonca musím povedať, že tu sa s Jessie rozpráva jej manžel a jej realistické ja, kým v knihe to boli asi tri verzie jej vlastnej ja. To, že sa do toho dostane aj jej manžel tomu dáva úplne iný nádych a podľa mňa to funguje. Čo by som tomuto filmu vytkol? Ja neviem. Celá atmosféra predlohy je dodržaná, každá postava má dostatok miesta, Carla Gugino je vynikajúca presne takto by som si hlavnú Jessie v tej situácii predstavil. Pre mňa je to jedna z najlepších adaptácií Kingových kníh. Napriek tomu, že to mnohí hororoví experti na tejto stránke neocenia. Nevadí. Ja som rád, že niekto konečne pristupuje k hororom inak. A konečne do toho dáva viac atmosféry, než ktokoľvek iný. Ak máte radšej štýl réžie ľudí ako sú Leonetti alebo Greutert, to je vaša vec. A ja si zase nechám svojho obľúbeného režiséra a scenáristu. Hodnotenie: A+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes jméno Stephena Kinga, jsem čekal něco ve stylu 127 hodin. Film mě však brzy vyvedl z omylu. I přes minimální prostor a minimum postav se jedná o zajímavou a občas i slušně hororovou podívanou, která se možná zbytečně zdržuje flashbacky, ale nedá se říct, že by nudila. Pro fajnšmekry si navíc schovává jednu výživnou krvavou scénku, která překonává i řezání ruky ze 127 hodin. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Na začiatku filmu, keď manželia idú v aute, je možné počuť rozhlasovú správu o najnovších zločinoch vykrádača hrobov („The Moonlight Man“). (Pat.Ko)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Stephena Kinga, která vyšla v roce 1992. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Jessie (Carla Gugino) sedí s otcem na posteli jako dítě, můžeme vidět, že nejdříve sedí oba na levé straně postele (Jessie má polštáře po levém boku). Když ale otec odejde z pokoje a Jessie si lehne na postel, tak je na pravé straně postele (polštáře má tentokrát po pravém boku). (Habansz)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama