Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Báječné, i tady to má plno chyb. Ale vyrovnané to je krásou Angeliky a historickejch velkolepejch staveb, zde konkrétně Versailles a jiné zámkové dlažby. Jinak by to mohlo mít podtitul "Žofré resurrection". Zlej perskej záporák a ostatní postavy přicházejí a odcházejí s klišémi v patách, naivitou v chování a dialogy plnejma francouzskejch jmen. Jinak smrt malyho zakrslyho liliputa, kterej se vetřel snad všude, byla pro mě úlevou, už jenom kvůli strašnému dabingu Strýčka Jedličky. Otravné začíná být i to, že všichni hned Angelice říkaj, že ju milujou... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

O své slabosti k tomuto druhu filmů jsem již psal v předchozích dílech. Ne však paušálně. Bernard Borderie byl mistrem v tomto žánru. Je též režisérem nejlepší adaptace Tří mušketýrů. Jen tak mimochodem, Jaques Toja, který v Angelice hraje krále Ludvíka IV., hrál v Borderieho Třech Mušketýrech Aramise. Správci serweru by měli toto jméno doplnit do výčtu herců. Je divné, když jedna z hlavních rolí, navíc ještě tvořící název tohoto dílu, není ve výčtu uvedena. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama