Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Bože proč?! To mě napadá, když se na tenhle díl koukám. Konec filmové Angeliky je stejně hloupý, jako předchozí díl. Kdyby to ti dva, měli tak jednoduché, jako ve filmu, nejspíš by mě Angelika nebavila. (Může se vám to zdát přehnané, když říkám, že to měli jednoduché, ale věřte, že děj knihy je natolik komplikovaný, že po jednom "mořském dobrodružství" se rozhodně znovu dohromady nedají. V knize se totiž ve Středomoří tak nějak minou a Angie se vrátí do Francie, kde vyvolá vzpouru proti králi a se svou láskou se setká až v La Rochelle - 15 let po odloučení. A to teprve začíná správný romanťák, protože ti dva netuší, jak spolu po těch letech vycházet.). No ale zpět k filmu. Pokračují nesmysly a znovu se setkáváme se "zbytečnou smrtí". Tentokrát je obětí tvůrců Normanďan a vůdce otroků Colin Paturel. Bez něho by Mme Golon v klidu mohla vypustit jeden dosti peprný díl :-). Tenhle film už nepozvedá vůbec nic kromě hudby. Ale přece jenom je to svým způsobem legenda... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Jednaznačně díl, co mě bavil nejméně - respektive, jediný co mě opravdu nebaví. Atraktivní prostředí pirátů z Caribiku se tu bohužel změnilo v pro mě velmi naetraktivní prostředí sultánských harémů a arabského světa vůbec. Stejně jako mě naprosto nezajímaly máyovky z toho prostředí, nezajímá mě ani tato část Angeliky. Zkrátka úplně někde jinde, než předchozí díly a mě to neba... ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Dnes se mi už na tomhle historickém dílu líbí především ta svobodomyslná politická filmová nekorektnost, která by už v dnešní moderní době neprošla. Jinak po scénáristické stránce nejhorší a nejodbytější kousek. Angelika se s námi rozloučila neslavně. Dřív jsem film viděla jinak a hodnotila podstatně výš. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tak a sériu mám hotovú. Chápem, čo sa na tom páči chlapom aj to, čo sa na tom páči ženám, aj keď sú to asi odlišné veci. Všetky časti si držali taký svoj šmrnc. Pár krát som si poplakala, samozrejme len pri scénach s okúzľujúcim Depeiracom. Bohu vďaka za tie filmy, v ktorých ju nikto neznásilnil, lebo občas začínala pôsobiť ako Angelika - radodajka naprieč kontinentom. Posledná časť bola slabšia trošku, dokonca sa tam neobjavila moja obľúbená Angelikina replika " Joffrey!", ale aspoň tam aspoň pôsobila ako tá nezlomná žena z predlohy. 3* ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Angeliku zase všichni milují a oceňují její neuvěřitelnou krásu, dokonce i sultán... Ale Angelika už zase odolává, protože miluje svého (už ne mrtvého) manžela, který se jí vydává zachránit z otroctví. Skončí ti dva nakonec zase spolu v posteli? Ještěže už je to poslední díl a já můžu ukončit sledování téhle "legendy" a s trochou štěstí už ji nemuset nikdy vidět znovu. Chyba je asi ta, že se mi Michele Mercier ani děj tohoto příběhu nezamlouvá. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama