Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (599)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný sequel Godzilly po strhujících trailerech je nakonec jen promarněnou šancí a další letošní Blockbuster, který nenaplnil očekávání. Michael Dougherty je režisér, který natočil Halloweenskou noc a Krampus, tedy dva slušné svátkové horory, ale Godzilla se mi zdá jako velké sousto, které nezvládl. Postavy absolutně nezaujmou ( byť Eleven se snaží), tempo je poměrně dost kolísavé, z 15 zmíněných monster vidíme v Akci jen 4 a to ještě k tomu opakovaně. Nejhorší na tom všem snad je, že ten film není vůbec zábavný a pokud se to na plátně zrovna neřeže, tak to poměrně nudí. Nejvíce mě zaujala Hydra, která je vizuálně solidní a samotné finále si myslím, že je uspokojivé, ale ten zbytek téměř vůbec nefunguje. Škoda.60% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě už do kina nikdo nikdy nedostane. Nachytal jsem se u předešlého dílů, nachytal jsem se i u Konga. A při psaní komentáře u Konga v roce 2017 jsem sarkasticky napsal že v budoucnu natočí Godzilla versus Kong... Uběhli dva roky a ono to opravdu vznikne... Celá tahle série je k smíchu a i ta poslední kapka soudnosti se už také vypařila. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Godzilly jsem viděl před týdnem, ale nechával jsem si film uložit v hlavě. Rovnou říkám že se mi film hodně líbil. Co mě totálně dostalo byly vzhledy monster. Konečně Americká verze kde mezi sebou bojujou monstra....Ehm. Bojujou? Tohle je největší průser protože boje mezi monstrama jsou vždycky nějak přerušená a je to otravné. Nezajímá nás postavy ale monstra tak proč kamera od nich furt uniká? Nejlepší nástup měl Rodan který mi v Japonské verzi přišel slabý tak tady byl parádní, když odmyslím konec kde byl prakticky godzillý děvka. Jeho nástup a likvidace letadel byl parádní. Škoda že tu nebylo více monster. Jo a King Gidhora byla luxusní. Film se mi hodně líbil ale chce to více bojů mezi Godzillou a monstrama. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu, z něhož se skvěle stříhají trailery a vypouštějí bombastické fotky - fragmenty boží, některé téměř geniální, ale ta výplň, z té krvácí oči. On i Kong nebyl scenáristicky žádné terno, ale tam aspoň fungovala dobová atmosféra a v obsazení bylo několik výraznějších charakterů. Tady jsou herci do jednoho nezajímaví a vlastně jen zdržují od všeho, co divák chce opravdu vidět. Zvrat s "netradiční rodinou" má nicméně ohromné koule, jen škoda, že to ve výsledku pořádně nikam nevede (motivace postav bohužel kličkují v logice ryze podle toho, co si příběh zrovna žádá). ALE i přes všechno zmíněné se na druhou Godzillu kouká docela dobře. Dougherty pravidelně dávkuje cool záběry, takže všechno to pitomé vždy ve správný moment utne nějaký dechberoucí moment. Snesitelný průměr, oproti skvělé jedničce ale velký krok zpátky. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic bombastického, ale příjemná ekologická agitka prošpikovaná populárními monstry. Mothra je krásná, když rozevře svá zdánlivě křehká křídla, Rodan rozsévá ohnivou zkázu a King Ghidorah je prostě král! Ze zbývajících sedmnácti zmiňovaných monster jich během filmu zahlédnete jen pár a většinu na monitorech, tam se ale mihne i Kong. Nevím, jak kdo, ale já se vydal do kina na souboje oblud. Jasně, mohl bych naříkat, že se bily většinou jen krátce, ale nechť. Nejlepší ze všech byl samozřejmě tříhlavý Gidorah, který má ode mne deset hvězd. Lidi až tak důležití nebyli, ale Ch. Dance mohl dostat mnohem více prostoru. Drak stojící na vrcholu sopky je jedním z nejkrásnějších obrazů. Jen jsem čekal poněkud ničivější devastaci měst v přímém přenosu, ale vyvažuje to u mne podmořská cesta. Celkově jsem byl spokojený a 3,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2019 v Pekingu. (Varan)
  • Události prvního a druhého dílu Monsterverse Godzilly spojuje komiks s názvem „Godzilla: Aftershock“, jehož události se odehrávají několik měsíců po zničení San Francisca, ke kterému došlo v prvním díle. (Israha)
  • Ačkoliv se Rodan a Mothra potkávají na plátnech kin a obrazovkách televizí už od šedesátých let, teprve nyní se poprvé ocitli na opačných stranách barikády a došlo mezi nimi k souboji. Naopak Godzilla s Ghidorahem zde mezi sebou mají už neuvěřitelné deváté měření sil. (Israha)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama