Reklama

Reklama

Karate tiger 2: Zuřící blesk

  • Hongkong No Retreat, No Surrender II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Wilde si užívá dovolené ve slunečném Thajsku. Čeká, že se tu setká se starým kamarádem Mac Jarvisem a jeho přítelkyní Sulin. Setkání je však velmi krátké, protože děvče chce pokračovat v cestě do Kambodže. Tam mají namířeno i Scott s Jarvisem, i když vědí, že zem ovládají zlověstní a nebezpeční Rudí Khmerové. Oba kamarádi narazí na své cestě na despotického ruského důstojníka Juriho, který ve svém gulagu drží mnoho zajatců, mezi nimi i nešťastnou Sulin. Cíl obou mužů je jasný: při osvobozování děvčete nemá v ruském táboře zůstat kámen na kameni. To je už předem víc než jisté... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

wosho 

všechny recenze uživatele

Film vykrádá Ramba2 tak neumětelsky, až to člověk musí autorům odpustit. Celkově se jedná o mizerný akční film s malým rozpočtem a docela i s převládající nudou. Ale závěrečná záchraná akce je podařená-hlavně bitka mezi amíkem a sovětským důstojníkem (u scény kdy se do bitky použije i obraz Lenina se moje pravověrná komunistická babička orosila vztekem). ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to má společného s Neustupuj, nevzdávej se. Asi jen název Karate tigr, který asi intersonic využil, aby mohl dál vydávat filmy pod tímto jménem. Jo a taky to, že záporák je z Ruska, ale JCVD byl rozhodně větší padouch. Nedá se to hodnotit objektivně, vždyť je to videobéčko z osmdesátejch let :-) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe už klasický osemdesiatkový akčák s hlúpym scenárom, absolútne postrádajúcim štipku súdnosti a ignorujúcim akékoľvek reálne fakty. Film má typicky americký propagandistický a antisovietsky podtext, Rusi sú tu vykreslení ako totálne hovadá a surové zvieratá, no to všetko je vzhľadom k akčnej nádielke, ktorú Raging Thunder prináša tak nejak nepodstatné. Avedon je neohrozený frajer a skvelý fighter, na filmovom plátne debutujúci Matthias Hues síce ohromí svojou muskulatúrou, no v akčných scénach pôsobí ako nemotorný Goliáš, no a Cynthiu som ja osobne nikdy moc nemusel a aj tu mi prišla len do počtu... Ťažko dnes objektívne vysvetliť, prečo mám tento flák vlastne rád, no ten, kto zažil atmosféru 80. a ranných 90. rokov, keď boli práve takéto akčné kúsky videovými superhitmi, do istej miery formujúcimi aj naše myslenie pochopí, aké čaro mala v tej dobe projekcia tohto filmu, otvorene dehonestujúceho u nás nedotknuteľné symboly, akými boli zástava ZSSR, sovietska armáda či portrét večne živého V.I. Lenina... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Vietnamský veterán a cucák co právě vylezl ze školy odjíždí do Kambodže, aby se odtud vrátili bez jediného škrábnutí a s bodycountem větším než samotný Rambo. Totální kravina? To by to nesměl režírovat Corey Yuen a hlavní roli by nesměl hrát Loren Avedom! U Avedoma si totiž můžete být jistí, že ať už je příběh sebestupidnější, pokaždé se bude na co koukat. Karate v jeho podání působí neskutečně rychlým a dynamickým dojmem (kam se hrabe Van Damme a jemu podobní) a charismatický projev by mu mohl závidět i Indiana Jones. Navíc Corey Yuen je prostě akční klasik, bojové scény umí natočit na jedničku a k tomu tam hrajou obarvený Hues, mladičká Cynthia a taky ten vietnamský veterán s tím nedokouřitelným žvárem, který prostě vypadá megacool a posunuje zábavnost zas o nějaký ten stupeň výš. A ten panák z hadí krve je teda taky záhul. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen bývá odjakživa záruka akční superkvality (můj nejoblíbenější akční režisér), ovšem tento druhý díl Karate Tigra (kdo ví, jestli nešlo o popletení názvů u nás v Evropě a film se jmenoval původně úplně jinak ...) patří mezi ty slabší Yuenovy akčňáky. Obsazení začínajících hvězd je dobré. Osobně Avedona moc nemusím, ale tady je hodně v pohodě. Jeho kamarád mi vůbec neseděl, Cynthie dostala bohužel málo prostoru, ovšem velkým překvapením je Matthias Hues, kterého jsem snad nikdy neviděl v žádném filmu tak dobře hrát, jako tady. Nemluvím teď o jeho fyzických přednostech (které jsou opravdu monstrózní), ale o tom, že poslední třetinu je stále před kamerou a docela kvalitně hraje ruského sadistického velitele. Závěrečný duel Avedon vs Hues je výborný. Krásně je vidět Avedonova mrštnost a kopačky proti Huesovým silovým náporem (protože ve skutečnosti to žádný extra martial arts mistr nikdy nebyl ...). Polovina filmu jsou souboje, perfektně choreograficky zvládnuté, druhá polovina se nese v "rambovském" stylu plném výbuchů střílení atd. Celkově je film však dosti roztahaný, chvílemi ztrácí tempo a navíc evidentně vykrádá tehdejší hity s Arnoldem (Komando), Stalonem (Rambo) a Norrisem (Missing in Action) a navíc nástroj tehdejší studené války... Každopádně dobře koukatelný akční film i po těch 20ti letech od jehi natočení ... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama