Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Hezké navázání na předchozí díl. Úvod epizody mi nevadil, ale nepřišel mi nijak zajímavý a záživný. Vzato cesta hlavní trojic postav je naopak příjemná a zábavná část epizody. Začíná se nám tu budovat vztah Joela a Ellie, ale oproti následujícím epizod je to zatím malý vývoj. Napětí a neskutečný závěr táhne tuhle epizodu ještě dál! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice začínáme zase -20 let (v Jakartě o které se mluvilo minule), ale je to naprosto perfektní. Žádná nudná omáčka. Fenomenálních 10 minut. Bohužel jen 10… pak začne maraton protivného chování jogurtu. Sledování je snesitelné prakticky jen když mlčí, protože jogurt vede non-stop jen arogantní kecy. Sice ty kecy jsou vedeny ve fantastického vizuálu (neokoukané lokace), ale protože se žvaní doslova pořad, děj se vleče. Celou epizodu zachránila až scéna v muzeu. Dost mě taky ruší ta ruční kamera se kterou se pořad nějak hloupá, hýbe a otáčí (místo dynamičtějšího střihu). Je to přesně opačný extrém střihu 2x za vteřinu. ()

Reklama

kondor77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je znát změna režiséra. Nicméně výprava standartní (oproti hře přidali jen pár pixelů navíc) a narozdíl od hry si stále nemohu najít cestu k Elí, která se chvílemi chová jako píč*. V rámci hry mi její drzost a sebevědomí přišla skoro až přitažlivá, zde otravná. Asi je to od začátku špatně zvolenou herečkou. ()

DKU 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět úžasný díl. Bylo tam přesně vše co jsem očekával. Herecké výkony, hlášky, atmosféra, prostě vše co bylo ve hře bylo opět ukázáno i ve druhém díle, ač trochu jinak, přesto excelentní. I to jak vypadá to okolí a samotní clickers. No a co se týče scény v muzeu? Tak na tu jsem se těšil ze všeho nejvíc a byl jsem z ní naprosto nadšený. Nejenom,že muzeum vypadalo stejně, ale i způsob boje, plížení prostě vše. Opět 10/10 Zaráží me pouze jedna věc. Extrémní rozdíl v hodnocení zde a na jiných stránkách. Mám spoustu známých, kteří neznají hru, jsou milovníci The Walking dead nebo World war Z a přesto jsou z tohohle seriálu zatím nadšeni. Chápu,že to nemusí být něčí šálek, ale  přesto nechápu hodnocení 1 nebo 2 hvězdy. Vždyť i kdyby vás to nebavilo, musíte přeci uznat, že vizual okolí, "zombie" a scénář a prostě styl natáčení musí stačit na minimálně 3 hvězdy. Pokud se nejedná tedy o úmyslný trolling. Pokud někdo má relevantní důvod tomu dát 1 hvězdu, tak mi prosím napište, opravdu mě to zajímá. Největším kritikem by měl být zapálený fanoušek herní serie, ale většině se to kupodivu líbí a to se jen tak někomu nepovede. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiný a přece jenom stejný jako předloha, něco bylo vynechaný (procházení budov, podzemí), něco bylo přidaný (Tessino hledání cesty, pár dialogů), něco bylo upravený (situace kolem Tess, první střet s Clickerem)... ale pořád je z toho cejtit TLoU, a mě se to líbí. Jen ta Ellie... ale snad si už pomalu, pomaloučku zvykám... :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama