Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (398)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to stejné jako první díl. Jednoduše špatný film, od kterého očekáváte, že bude alespoň sexy, ale on není. Dakota je sexy v jedné jediné scéně, jinak je neskutečně trapná a divím se jí, že jí tohle bavilo hrát. Jamie je fajn, ale jeho postava jde do kelu, nemluvě o tom, že je nebolí huba z toho, co říkají za sračky. A něco drsnějšího? Ani omylem! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je až neskutečné, jak málo z té látky filmaři dostávají. Erotika tentokrát už pro jistotu žádná. Jen to nejnudnější soft-péčko, kde se opakuje schéma "kalhotky dolů, košile dolů, Dorianova hlava dolů" a nic víc. Nebýt kuliček, nebyl by tu ani náznak fantazie. Romantika opět úsměvně zadýchaná, ale tomu se nelze divit - ostatně stylem vychází z Twilight ságy. Je třeba ocenit snahu o nějaký reálný dramatický oblouk (katarze se stalkerkou je bez debat to nejlepší, co oba filmy nabídly), celek je ale neuvěřitelně vyprázdněný. Není to ani tak film, jako spíš série MTV videoklipů, kdy hudba určuje, na co se zrovna díváme. Když nastoupí hlasitě pohodový pop, čeká nás koláž nezávazných obrazů. Když dojde na trošku hutnější hudbu, hlásí se o slovo romance. No a na drama zbývá instrumentálka, ale většinou nemá k čemu hrát. Kdyby se tvůrci vykašlali na erotiku (na které v tomhle podání stejně nic sexy není) a přidali na thrillerové části, mohl být výsledek alespoň ucházející. 30% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Rozbehne sa to ako OK soft-péčko pre dámy - dejová nitka takmer neviditeľná, iba aby držala pohromade žhavé scény, servírované každých 15 minút. To sme, povedzme, na dvoch hviezdach, prípadne na troch, ak ste sa hodne dlho dobre neurobili. A potom prídu dejové zdramatizovania, kde sa film začne tváriť smrteľne vážne. A smršť výbuchov smiechu i ženského (!) osadenstva kina. Fakt oveľa horšie než by ste čakali, výrazne horšie než jednotka. Tak zlé, ako málo čo v kinách obecne. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Ještě prázdnější než první díl. Patřil jsem mezi ty, kteří totálně nezkritizovali první díl. Netvrdím, že mě jednička zaujala nebo nějak bavila, ale dokážu v ní vidět cosi jako film. Tady už ani já nedokážu najít skoro žádná pozitiva. Scénář je postavený na hlavu, na poli 117 minut se nestane v podstatě nic. Budují se podivné podzápletky pro završení trilogie, představují se postavy, které by člověk měl znát, ale protože se na ně v prvním díle očividně zapomnělo, tak na plátně pobíhají lidé, které postavy očividně znají, ale divák nechápe, proč se ukazují až teď. Na filmu pracoval režisér seriálu House of Cards James Foley, ale jeho režijní podání je zde horší než v předchozím díle. Scény na sebe občas vůbec nenavazují nebo jen vytrhnou diváka z dění tím, jak nezapadají do příběhu či momentálního rozpoložení postav. Erotiky je na takovýto typ filmu až podivně málo a když už přijde je zničena šíleným popovým soundtrackem, který se sem vůbec nehodí. První díl zvládal alespoň ukočírovat erotickou stránku věci, dokázal s přehledem nastavit "příběh" a představit charaktery, ale tento počin už nenabízí vůbec nic, co by stálo za zmínku. Díky solidní kameře a výpravě je to alespoň koukatelná záležitost, která i přes patřičnou stupiditu a vyprázdněnost scénáře rychle uteče. Padesát odstínů temnoty je jen čirá výplň před snad o něco lepším posledním dílem. Škoda, že se až tady rozjela chemie mezi Dakotou Johnson a Jamiem Dornanem a že až tady jejich vztah nepůsobí tak strojeně a nuceně, ale ve výsledku je to stejně jedno. Má přítelkyně byla spokojenější než u prvního dílu a přišel jí tento akčnější a míň nudný... zřejmě mi něco uteklo. 3.5/10 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lituji všechny scénáristy, kteří kdy dostali za úkol roztáhnout tento (ne)příběh do tří dvouhodinových filmů. Ukrutně pomalý rozjezd, hrůzostrašné dialogy, suché sexuální scény a mizerná chemie. Jinými slovy totéž, co jednička, ovšem s tím rozdílem, že u "Padesáti odstínů šedi" byla zábavnější první polovina, kdežto tady je to druhá.;-) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2017 v Hamburku v Německu. (BMW12)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama