Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (329)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kromě místy hloupého scénáře (Kolečka přestávám vnímat jako perspektivního autora) docela dobrá ptákovina. Asi se moc nehodilo, že než to z papíru přelezlo na obrazovky, HC S sestoupili do první ligy. Taťáně bych doporučil trénovat dialogy a když se jí nějaká replika nebude zdát, aby si klidně otevřela pusu (to věčné Radkování v běžné mluvě fakt neuslyšíte), jinak se ale může objevovat všude, protože se na ní zatraceně dobře kouká. Že Mádl nezkazí nic, to už nějakou dobu víme, milým překvapením je Jastraban a pro mě jako pro chlapa i fakt, že se Šimůnek nechal natočit s vyvaleným pupkem. A hodnocení? Nebýt té smířlivě přijímané nadsázky, dalo by se mluvit o až čtyřech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak pojmout hodnocení, protože mi není příliš jasné, co jím tvůrci chtěli říci. Film plný klišé a zažitých stereotypů - chudý docent, od reality odtržený chytrolín z univerzity, hloupý hokejista, duchem chudý mafiánský směnárník, studentka filosofické fakulty je vegetariánka, kterou zajímá astrálno a jediný, kdo tento stereotyp chce narušit, je bývalá miss, partnerka boháče z NHL, která si chce dodělat v šestadvaceti maturitu právě s pomocí zoufalce - docenta. Navzdory ostatním zlatokopkám, které chtějí honem dítě, aby měly miliony z hokeje pojištěné do konce života. Na tomto půdorysu je rozehrán romantický příběh, kterému kromě vztahů mezi těmito klišoidními postavičkami dominuje ještě z mě neznámých příčin AZ kvíz. Taťána Kuchařová i celkem slušně zahrála, ale Jiřímu Mádlovi s jeho výškou věří hvězdu NHL asi málokdo. Pokud se celý film postavy chovaly stereotypně, předvídatelně, tak na závěr se chovají všichni už víceméně pitomě. Snížek nakonec po rádoby dojemném proslovu typu Láska nebeská? To není nic proti výchovnému závěru, který by měly vidět všechny dětičky! Koneckonců, příběh to byl Vánoční a o Vánocích se dějí zázraky. Opravdu nevím, proč byl tento film natočen, ale i přes všechny zápory jej beru jako pokus o moderní romatický film s nádechem humoru po česku. Jen mi trochu nesedí na veřejnoprávní televizi, ale možná vidím na TV obrazovce raději AZ kvíz, než drogerie, autopůjčovny, supermarkety, developery, prodejce aut a jiné sponzory. 40 %. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tady jsem zvedla hodnocení, jelikož jsem snímek viděla během let opakovaně a pokaždé mě bavil. Je mi jedno, že bylo předem jasné, kam to spěje. Zplastikovanou, starou-mladou Kuchařovou-Brzobohatou-Gregorovou nevím vlastně zrovna jakou (?) nemusím, ale tady byla moc fajn. Také Mádl zahrál vymaštěného hokejku přesně a Adrian Jastraban je dobrý vždycky. Tento televizní film je pro mě synonymem zábavy a ráda se na něj podívám znovu. Takže za 4. . ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné. Přiznám se, že jsem do konce nevydržel. Nechci se filmu posmívat, bylo by to kopání do mrtvoly. Faktem ale je, že když má jednu z hlavních postav hrát někdo, kdo neumí hrát (Kuchařová), a navíc jde o roli, hloupé a otravné modelky, která si chce doplnit maturitu, tak to nemůže dopadnout dobře. Všechny postavy jsou tak nesympatické, že se modlíte, aby Miroslav Vladyka (jediný hrající zajímavou postavu, která by se hodila do jakéhokoliv jiného filmu) řekl do kamery, že to celé byl jen zlý sen. Korunu tomu nasazuje barevné ladění filmu, který zná jen ty nejchladnější a nejstudenější barvy, jaké si lze představit. Celé je to silně depresivní. Povánoční mizérie. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Takhle může skončit fakt jenom česká romantika. Absolutně nereálná věc, až mi bylo skoro trapně. Každopádně mě bavila Taťána a víceméně všechny její scény, bavil mě Mádl i když tu ani neměl vyloženě hlavní roli. Bavili mě ty cizinci ve scéně se slávistou na záchodech. Takže bych nad tím úplně hůl nelámal, ale je to bohužel jenom béčková česká oddychovka. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně odjíždí po zápase autobus Slavie z litvínovského náměstí. To je ale od stadionu vzdáleno několik kilomterů. (MiloradMrdak)
  • Natáčelo se přímo při mistrovských utkáních Slávie, a to 1. 2. 2015 při utkání Slávia - Sparta (4:9) a 15. 2. 2015 Litvínov - Slávia (4:1). (michael.sold)
  • Jiří Mádl seděl při mistrovských utkáních na střídačce, záběry na ledě byly dotočeny později. (michael.sold)

Reklama

Reklama