Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem po shlédnutí první řady je spíše pozitivní, ačkoliv nejsilnější díly přišly kolem poloviny série a pak už to spíše mírně upadalo. Kouzlo seriálu stojí především na skvělé a nákladné výpravě, která určitě předčila i Četnické humoresky. Co bych tomu ale rozhodně vytkl je nefunkční chemie mezi postavami, především mezi oběma mladými kluky, kterým bych to přátelství nevěřil ani za mák. Humor také nebyl silnou stránkou, nejlépe si vedl Jiří Langmajer. Leccos by se dalo vylepšit, ale rozhodně to je vcelku sympatický počin. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Klasický model, který dnešní ČT pro svou původní tvorbu nastolila, je doržen i zde. Vezmete prachů jak sviňa, nasolíte je do prvorepublikové výpravy, hudbu zadáte nějakému volovi s domácími klávesami za pár šupů, scénář nezdáte člověku, který by uměl psát, obsadíte 90% ansámblu herci, kteří něumějí hrát, na režisérskou stoličku posadíte Arichteva, který neumí režírovat --- a máte divácký hit! Seriály První republika a Já, Mattoni, byly telenovely jako hrom. Po prvním díle Četníků z Luhačovic vidíte, že to telenovela být nemůže, ale stejně to tak vypadá a stejně tak debilně se to odehrává, odvíjí a bezpochyby to tak bude i ve zbývajících 11ti dílech. Kriminálka Zedníček. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Pečlivá dobová výprava,dobrá kamera a výborná hudba. Ovšem, také nejednotnost celku a divné náhrady postav (Karel Dobrý byl výborná volba, ovšem, pouze pro 4.-6 díl). PS Pavel Zedníček má konečně od Zubejdy taky nějakou zajímavou roli. Obsazeno dost méně frekventovaných herců, pod dobrou režií. Nakonec, ono toho u nás tolik dobrého zase není. Ty čtyři si Četníci zaslouží. ...PS "A nakonec se tam nííc nestáálo!" (Buty) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Seriál se samozřejmě nedá nesrovnávat s Četnickými humoreskami - našla se i podobná témata - malér prvního velitele se zbraní se nápadně podobá případu Zahálky, zamilovaný mladý četník do pomocnice na stanici a matka, která tomuto vztahu moc nefandí.... bohužel ale na brněnské pátračce to žilo, což se o luhačovické stanici říci nedá. Herecky vyčníval a v podstatě táhl seriál Zedníček, i když to jeho šišlání a šla šla mě po pár dílech už lezlo na nervy. Ostatní herci hráli svůj standart, trochu mi tam vadil mladý Donutil - působil na mě jako by ho to ani nebavilo. Kvalita dílů klesala a stoupala příchody a odchody velitelů - nejlepší díly 4, 5 a 6 s velitelem Vlachem. Celkově se tvůrcům seriál povedl, jen by se měli pro případné pokračování domluvit na žánru - to občas násilné vkládání humorných situací se moc nezdařilo. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se na zámku Hoštice, Jimramově, zámku Lesní Hluboké, klášteru Rajhrad, Luhačovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)
  • Natáčelo se v Luhačovicích, Tasově, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama