Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (234)

malylada 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč někdo ve studiu odklepl projekt, který v 50 letech posbíral 11 Oscarů a dodnes působí monumentálně. Předem museli počítat, že terno se konat nebude. Film byl potíraný už od počátku a očekával jsem velkou bídu ve stylu příšerných Pompejí a nakonec to bylo nad očekávání. Hrdinové mi celkově sedli a ve filmu se spíše jedná o bratrské pouto, rivalitu, přátelství, než epický biblický příběh. Vůbec jsem neměl problém, že se film odlišuje od původního a hledá si svoji cestu. Co skřípe, tak je vzhledem k rozpočtu mizerný vzhled, triky a akční scény jsou opravdu na úrovní televizního filmu. Právě v tom bych čekal, že se film pokusí nahnat body a naopak ho sráží. Určitě to není zdaleka ústřel letní sezony. Mé hodnocení je shovívavé vzhledem k tomu, že jsem původní snímek viděl až den po této projekci.......6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film nikto nechcel vidieť. Čudný asi historický asi dobrodružný film. Dlhý, s nenormálne nesympatickým hereckým obsadením, šialenými poslednými cválajúcimi sekundami (to si režisér robil srandu?) a s mimoriadne wtf vedľajšou linkou s Ježišom (!). Originál som nevidel (ani sa nechystám), ale tento remake (ak ho mám hodnotiť ako samostatnú snímku) bol naozaj veľmi zvláštny a vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Ale skôr nie a keďže opatrnosti nie je nikdy dosť (a kasting je fakt nevydarený), dávam len 2*. Bekmambetovi odporúčam venovať sa už len produkcii (Pátranie, Hardcore Henry, Apollo 18). Ukážkový prepadák: rozpočet 1OO miliónov, celosvetová tržba 94. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic lépe nevystihuje nového Ben Hura jako výraz zbytečný. Bekmambetovův spektákl chce být moderní, chce být cool a chce přenést dynamiku jednadvacátého století do časů dávno minulých s nešťastným důrazem na efekt, nikoliv na obsah. Bekmambetov tak dobrovolně rezignuje na funkčnost a epičnost celého příběhu, protože svůj snímek zbavuje veškerého půvabu květnatého vyprávění o mezilidských vztazích, spiritualitě, morálce a lásce v mnoha podobách, čímž výjimečně bohatý příběh devalvuje na přímočarou a plochou akčně-dobrodružnou báchorku o pomstě a odpuštění, na níž drtivá většina diváků buď vůbec do kina nevyrazí, nebo po opuštění sálu ihned zapomene. A ani sympatické herecké obsazení, v čele s charismatickým Jackem Hustonem, a několik světlých okamžiků na tom nic nezmění. 3-4/10! Recenze zde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Za mě tenhle snímek kandiduje na jeden z nejzbytečnějších remaků, jaké kdy byly natočeny. Myslel jsem, že to budou dvě hodiny proto, aby zde pak byla naprosto neskutečná scéna čtyřspřeží, ale ukázalo se, že ani v tomhle směru nemůže být klasika překonána. Trochu zvláštní, ale je tomu tak. Zbytečný film. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Jsou to Římané ! Za správnou cenu tě nechají udělat cokoli." ----- Snímek se snaží uchopit prastarý příběh spíše ze střízlivého pohledu ateisty ... což se mu dosti překotně a jaksi nepatřičně vymkne z rukou až v cukrkandlovém závěru, který absolutně nekoresponduje s tím, co už bylo odvyprávěno - a poztrácenou hloubku zpátky do hry stejně nevrátí. Přitom se zápletka až do té doby vyvíjí vcelku uspokojivě - a viditelně si užívá drobné odchylky od předlohy, které ji dílem inovují a dílem zjednodušují ... a proti kterým nic zásadního nenamítám, i když na druhou stranu nejsou nikterak přínosné. Cestou milá zápletka jen tak mimochodem a jakoby nechtěně za sebou trousí neměnné pravdy, kterým na aktuálnosti neubralo ani naše hektické, prý pokrokové jedenadvacáté století. O to překvapivější je její kajícný a poněkud nešťastně uchopený návrat k původnímu vyznění příběhu, které mě nikdy přehnaně neuspokojovalo, neboť pokorným přijímáním osudu a bezpodmínečnou láskou ke všem bližním bez rozdílu zpravidla sobě ani nikomu jinému nepomůžete a cynický a bezohledný svět nezměníte, jen se mu zbytečně a kontraproduktivně vydáte napospas ... Umírněné 3* ... P.S.: 1) Vřele doporučuju stejnojmenné výpravné velkofilmy staršího data, a to z roků 1925 a 1959; 2) Finální závody v aréně jsou vyobrazeny s neskrývanou brutalitou. Nicméně na rozdíl od prapůvodní verze z roku 1925 tentokrát reální koníčci snad nedoznali úhony ... alespoň v to pevně věřím, neboť přístup filmařů k hercům a herečkám z říše zvířat od té doby přece jenom zaznamenal viditelný pokrok. Na druhou stranu ve vyprávění trochu postrádám hlubší vztah šejka Ilderima (a svým způsobem i Ben Hura) právě ke koním. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)
  • Jazdci na koňoch používajú vo filme strmene na nohy. Tento vynález sa v Európe objavil až v 6-7. storočí n.l. (Ludo444)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama