Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (80)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál si mě prostě nikdy nezíská, jelikož tomu nepomohla ani třetí řada. Celkem lituji těch, jež netrpělivě vyhlížejí řadu čtvrtou, jelikož to dvouleté čekání bude nejspíše opět nekonečné. Na začátek si odbydu to pozitivní. Což je v mých očích rozhodně skrouhnutí dvou dílů, tedy na 8. Vážně by se mi už v dalších dvou týdnech nechtělo koukat na další díl. Na druhou stranu má finále 70 minut, což z něj dělá ukrutně dlouhý díl, jež je tak pomalý jak to jde a jeho gradace mě nikterak nevytrhla z marasmu. K negativům...Trapný dějový oblouk pro Eda Harrise, jehož paradoxně nejsilnější scéna nás čekala v potitulkovce, kterou zřejmě ani citelné procento lidí neuvidí..naleštěná bída. Sebeukájení na nejvyšší úrovni, divné fantazie, laciné vykreslení persóny, jež lusknutím prstů boří vlády (imbecilní postava Seraca). Několik písniček bylo fajn, ale celkově mě stále stejně déminicky znějící soundtrack vlastně vytáčel. Neříkám, že soundtrack Ramin Djawadiho je špatný, ale byl špatně použit. Za mě tedy velké nedoporučení a celkem se divím, že si Westworld svá vysoká hodnocení stále drží, i tak ale vidím, že produkční hodnoty jsou nezpochybnitelně obrovské...5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolan a Joy sa rozhodli, že každá séria Westworld bude zásadne iná, než tá predchádzajúca. No a to špeciálne platí práve pre tú tretiu, kde sa razantne mení atmosféra, prostredie a svojim spôsobom aj myšlienkový smer. Tvorcovia sa rozhodli upustiť od komplikovaných hrátok s časom, čo nemusí potešiť každého, rovnako ani náhly prechod z prérií a ošarpaných mestečiek do chladného megapolisu. Ten je zobrazený adekvátne, rozhodne však nevyráža dych na spôsob Blade Runner 2049. No a osobne mi práve tuctovejšia vizuálna stránka pripadala ako najväčší kameň úrazu. Vrátane zbytočného množstva akčných scén, tie popravde celú sériu skôr brzdili. Príbeh je totiž stále komplikovaný, ponúka zaujímavé podnety na premýšľanie a to samozrejme aj o našom súčasnom svete. Pochopiteľne pred ďalšou sezónou je nutné zopakovanie, možno až vtedy tretiu sériu naplno docením, ako sa aj stalo pri tej predchádzajúcej. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotí rebélie se přesouvá z parku do města a dokončuje dějový oblouk - zlým zlé, dobrým dobré. Nolan decentně využívá témata možnosti výpočtu budoucnosti a věší je na základní myšlenku života ve smyčkách. Elegantně udělal hrdiny padoušské a padouchy hrdinné. Dolores to ve skutečném světě sluší, skutečný svět je vizuálně podmanivý a krásně čistý. Finále si samozřejmě nechává prostor pro další sérii, ale to podstatné je odvyprávěno. DEVS mi letos sedlo mnohem víc. P.S: Pár dílů je strašně divně zrežírovaných a odvádí pozornost od příběhu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je skvělá. První díl mě tedy trochu odradil, nebyla jsem si jistá, co od toho můžu čekat, ale od druhého dílu jsem se na to nechtěla přestat koukat. Bylo to tajímavé, originální a plné akce. Navíc skvělé obsazení a nové postavy, které celý příběh oživují. Oparvdu suprově vymyšlený příběh. Škoda Dolores, ale pořád doufám, že se v další sérii objeví znovu. Už nyní je jasné, že v další sérii bude dominovat Maeve, ale těším se na to. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak se mi vůbec nelíbí, kam se Westworld vyvinul a nasměroval: superobří počítač ze shromážděných dat předurčující budoucnost a ovládající společnost, krvavá revoluce "nového druhu", Dolores jako nelítostně vraždící terminátorka (zajímavé, co všechno najednou supersilné výtvory vydrží); za totálně neschopné lidstvo pak není držet palce vůbec komu. Ano, produkčně je seriál stále na špici, ovšem nevýrazné režijní vedení (hlavně, že máme odškrtnuté kvóty na (no-name) režisérky, pff) nedokázalo dodat nic jiného, než líbivé audio-vizuální pozlátko bez života a s veskrze unylou a nepotřebnou akcí, zato se spoustou "vznešených" canců. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení třetí série probíhalo ve španělské Barceloně, Valencii a Gironě. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama