Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Asi je už načase sa zmieriť, že lepšie to už nebude. Nápad s očistou sa mi už od prvej zmienky o prvom filme začal veľmi pozdávať, ponúka potenciál na prvotriedne zábavné akčno-hororové béčko plné psychopatov a nápaditých drsných vrážd, ale ani po tretíkrát som nedostal to, čo som chcel. A pritom práve teraz som tomu veril najviac, prvý diel kvôli obmedzenému rozpočtu radšej zvolil subžáner home invasion, takže som to ešte bral, druhý diel mi už vyhovoval viac, konečne sa začal uberať tým správnym smerom, no stále ešte potreboval doladiť, pričom som čakal, že tentoraz to už vyjde a vznikne tá správna žánrová zábava. A miesto toho som sa dočkal jasne najslabšieho a najnudnejšieho dielu. Ešte prvú tretinu mi to celkom vyhovovalo, väčší priestor pre politiku sa paradoxne ukázal ako plus, táto línia ma bavila, vrátil sa hlavný klad predchádzajúceho dielu, Frank Grillo v hlavnej úlohe, ktorý má navyše chrániť charizmatickú Elizabeth Mitchell a aj tie začiatky očisty majú stále tú správnu atmosféru a pár zaujímavých nápadov. Ale potom to už veľmi rýchlo upadne, od doslova trápneho pársekundového vystrieľania skupiny psychopatov v zábavných kostýmoch, ktorí pritom mohli kľudne robiť priebežne problémy po celý čas mi už bolo jasné, že z tohto nič nebude. Všetky zvyšné postavy ma absolútne nezaujímali, pričom tých súperiacich strán s výraznejšími postavami je tu celkom dosť a stane sa z toho len taká stereotypná strieľačka, kde ma už ale nič výraznejšie nebavilo. Ale aspoň sa stále niečo deje, Frank Grillo je nekompromisný a vizuál je predsa len tiež solídny, takže sa to aspoň dá bez väčších problémov dopozerať. Takže po akčnej stránke je to tiež sklamanie, za niečo stojí jedine tých pár tichých likvidácií hlavného hrdinu a efektné zneškodnenie skupiny vrahýň bývalou gangsterkou, inak nič, skutočne som nečakal, že ešte aj v akcii sa tu dokážem nudiť. Takže pre mňa je táto tretia Očista jednoznačne sklamanie a ak to James DeMonaco, ktorý sa už viditeľne vyčerpal neprenechá niekomu inému, kto by priniesol nové nápady, už ani viac nečakám. 54% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stejně sračkovité jako dvojka, nicméně s jedním kulantním estetickým vytuněním. Já vím, asi to bude znít kapku gerontofilně, ale ještěže je Mičlovic Bětka i v jejich šestatčtyřiceti taková Vulva dei (pro klasicky nevzdělatelné pozn. překladatele: „Boží kunda“) a totálně katalogová MILFka. Teď docela váhám, jaký vhodný verbální kvantifikátor použít, aby to vstřebali i všichni ti erudovaní filmoví teoretikové, co to oproti vynikající jedničce procpali do červených čísel. Nuže, tak to opět zkusíme vědecky. Těch nezáživných, nudných, špatně natočených a omšelých pasáží je tam prostě pokokot, a vůbec bych se nebál sáhnout ani k daleko sofistikovanější terminologii a prohlásit, že až tři piče. Naštěstí se však dá v tomto pokračování během nich docela slušně zabavit přemítáním, jak nejúčinněji Bětušce zamlžit ty její SEKSY yntelechtuální brýle, přeleštit kastli a co nejefektivněji vystříkat dutiny, aby už dále nekorodovala a zůstala pořád tak atraktivním materiálem pro každý autobazar. Neméně povznášející je také přemýšlení nad praktickými dopady onoho zde vizuálně vcelku zkurveného primárního nápadu. Taková představa brutální předvolební očisty Pičího hnízda od samozvaných „poctivých“ maďarských miliardářů vyloudí jednomu na tváři stejně lascivní úsměv. Marginální efekty takového počinu by byly nesporným přínosem pro lidstvo. Jen si představte svět bez řepkou zasviněného půdního fondu, registračních pokladen a kontrolních hlášení, svět, kde si člověk v klidu zahulí u piva a kde by evropské dotace opravdu končily ve veřejně prospěšných projektech a nesloužily jen k tomu, abychom tu záhy všichni žrali jen amarouny od Trikatela. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po týdnu jsem se konečně koukl na nějaký ten film také sám a nebavil mě. Nějaký záhadným způsobem mě absolutně neoslovil děj, který pojednává o slečně, která v podstatě bojuje za odstranění této krásné očisťující tradice, a tudíž i završení této filmové série a další nepokračování. Člověk, kterému Očista do oka padla, ji logicky nebude fandit, což je trošičku problém vzhledem k faktu, že je slečna hlavní postavou. Ostatní postavy nejsou o moc sympatičtější. Je to směsice spermatu všeho druhu, kterou větřík za velkou louži foukl. Příliš mi nesedl ani styl vyprávění, i když jej vymýšlel stejný pán, který má na svědomí předchozí díly. Budiž pochválen alespoň za to, že se pokaždé vydal výrazně odlišnou cestou. Úvod byl úplně o ničem. Naštěstí byl krátký. Taková ta část, kdy hrdinové putovali městečkem a člověk se mohl kouknout, kterak se různí lidé očišťují různě. To bylo velmi hravé, plné zajímavých nápadů a já si to užíval. Jakmile se ovšem partička hrdinů někam zavřela, začala snímek opět pohlcovat nuda a já začal být nas... nazlobený. Přes dvě se nepřehoupnu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už nefunguje ani premisa očistného běsnění, ani na ni naroubovaná akce, kdy se Grillo a náhodná sešlost rasově i genderově vyvážených gerojů snaží zachránit krk senátorce, která snad musela vyloupit sklad s klikami. Napětí pomálu, akce moc nefunguje, znásilněná logika leží v koutě a ani se už nesnaží protestovat. Jediný nápad, který pobavil je vraždící turistika. A ještě výkřik „Očista je Halloween pro dospělé.“ Ano, to je možná ten správný přístup. Hodit za hlavu mozek a začít si užívat Halloween pro dospělé. Protože to panoptikum v ulicích je opravdu díl od dílu šílenější a bizarnější. Tak příště. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty. (Dr Lizal)
  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama