Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je třeba si přiznat, že tento počin je trotlovské nic. Na druhou stranu je tu něco co ho zachranuje, něco jako Drew, ale ani ta nedokázala vytáhnout tento film, klesající ke dnu hromady sraček a udělat z něj důstojnou komedii, bohužel. Kdyby za nic, tak tu třetí hvězničku jsem musel zabít za to, že to s tou hnusnou babkou neskoncovali hned, i kdyby měl být snímek třeba o hodinu kratší, a ještě jí posluhovali jak smyslů zbaveni. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Teda, už dlouho jsem neviděla takovou pěknou komedii...baba je prostě dokonalá a líbí se mi, jak jsou útrapy manželů čim dál drsnější a tragikomedičtější:-D Ať si vzpomenu na jakoukoli scénku, zase mě chytá záchvat smíchu..tenhle styl humoru mi přesně vyhovuje, akorát by mě zajímala verze s titulkama, tahle mi místy občas nesedla, ale to je jenom detail, protože jsem po celou dobu královsky bavila:-) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve dnech, kdy přijdete totálně vyšťavení z práce a doma vás naštve každá maličkost, není nic lepšího než sebou plácnout k televizi a sledovat Bena s Drew, jak se snaží zbavit té nejnesnesitelnější báby na světě. Až na pár větších nechutností, které si mohli tvůrci odpustit, jsem se královsky bavila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že když v tom hraje Ben Stiller, tak to bude stát za to. Jenže jsem byl zklamán a to tak, že docela dost. Ben za to rozhodně nemůže, hlavní problém je ve zpracování, které Danny DeVito prostě neudělal podle mých představ. Přišlo mi to hektické, občas dost hrozně sestříhané a celé tak nějak praštěně nenormální, že jsem měl každou chvíli chuť to vypnout. Baba na zabití sice není zas tak špatný film, ale tak jak je zpracován mi rozhodně nesedl. Škoda. Stiller s Barrymorovou jsou vcelku pohledný pár, který funguje. Ale to je ta jediná věc, která v tomto filmu asi funguje a za což dostává dvě hvězdičky. --- Co to se mnou děláte? - Zaskočila vám čokoláda. - Zaskočil bonbónek ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Klasický nudný Stiller. Jeho problémy s de Nirem by se daly ještě přežít, ale se starou generálkou armád Varšavské smlouvy už ne. Vtipy jsou nucené, předvídatelné a hlavně až na výjimky nevtipné. Osobně jsem nikdy takovou babu nepotkal, ale kdyby třeba v budoucnu ano, vím co dělat: "Tú starú treba zabiť!" Všichni důchodci naštěstí nemají tak katastrofálně ničiné následky, ale dovědět se, že ta bába volí komunisty, představovala by tu nejhrozivější kombinaci smrtících látek hned po atomové bombě. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)

Reklama

Reklama