Reklama

Reklama

ABBAmánie

  • Česko ABBA: The Movie (více)
Trailer 3

Film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní „Dancing Queen“, „SOS“, „Name of the Game“ a „Waterloo“. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity. Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu v jeho počínání zabránil. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (61)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Úžasná atmosféra australských koncertů fenomenálních švédů, hrajících v životní formě, se na mě přenesla rychlostí světla. Nechtěl jsem v tu chvíli být nikde jinde, než v burácejícím davu těsně pod pódiem. Pouze zmatený rádobyreportér mě pravidelně rušil z mého zasnění. Kdyby se tady vůbec nemluvilo a jenom kapela hrála břinkala, tak by to nemělo chybu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Abba byla hudba mého dětství a tenhle film jsem měl spojený právě s jejími nejlepšími písničkami. Jenže, otevřeně řečeno, nic jiného než ony písničky, snímek už nenabízí. Scénář je slaboučký a příběh jako takový téměř neexistuje. Slouží jenom jako vetchý můstek mezi jednotlivými hudebními čísly. Na dokument je to zase příliš naaranžované. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jak to už u filmů založených na účasti oblíbené hudební kapely/zpěváka často bývá, příběh je velmi jednoduchý a stojí v pozadí. Vzhledem k zvolenému dokumentárnímu stylu a spoustě autentických záběrů z koncertního turné mi to však vůbec nevadí a v rámci filmů své kategorie bych způsob, jaký tu Lasse Hallström zvolil, viděl určitě jako jedno z lepších řešení. Bavil mě navíc i ten příběh – byl to totiž z pohledu novináře se ztraceným průkazem (byť v často jen krátkých pasážích) slušný nervák! :o) No a pak hlavně ta hudba... a úžasná nákažlivá atmosféra živých sedmdesátkových koncertů ABBy... nadčasové písně, které mě znovu dostaly melodiemi, rytmem, výbornými texty, přestože jsem mnohé slyšel x-krát a na ABBě jsem chvíli vyrůstal už jako dítě. Z těch vystoupení a písní na mě často šlo tolik energie a dojetí... a jako bonus uprostřed filmu i místy velmi vtipný videoklip „The Name of the Game“. Jen nevím, zda Hallströmovi odpustím ten rafinovaný záměr, že očekávaný vrchol v podobě velkého autentického rozhovoru je cenzurně nahrazen dalším videoklipem. :o) ABBě však můžu pouze vzkázat: Thank you for the music! :) [80%] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na Abbě tehdy mé nejlepší skupině jsem vyrůstal, ale postupem času jsem se propracoval k rockové hudbě a metalu. Film jsem viděl v kině nesčetněkrát,ono se tenkrát ani na nic pořádného chodit nedalo. Pak jsem na ni nějak zanevřel, písničky jednoduché a ohrané, dnes poslouchám Metalliku, Judas Priest a Iron Maiden, to je jiná kvalita, propracovaná hudba. Po dlouhé době jsem slyšel zase ABBU a začínám se opět vracet do mladých let. Nestárnoucí hudba, nádherné hlasy. Když jsem si ji osolil doma přes bedny tak jsem vychutnával nádherně křištálově čistý zvuk. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Film o fenoméne zvanom ABBA z pohľadu Lasse Hallstroma. Kapela, ktorá predala viac dosiek ako Beatles si zaslúži zdokumentovať turné - v tomto prípade austrálske. Fim vypovedá viac o pozadí, peniazoch a pocitoch než o skákaní na pódiu či hudbe. I keď sa nevyhneme najkrajšiemu zadku /čo nebola nepravda/ a celý čas vás bude sprevádzať absolútne stupidný novinár, vyváži to skvelá hudba a Lassova schopnosť postrehnúť a posunúť divákovi to, čo nás pri skackaní pod pódiom ani nenapadne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natočený 5 rokov pred rozpadom kapely. (dwdb)
  • Film obsahoval v dobe vydania 3 nové ABBA pesničky. (dwdb)
  • Agnetha Fältskog bola väčšinu filmu natáčaná v detailoch tváre, pretože bola v čase natáčania tehotná. (dwdb)

Reklama

Reklama