Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, kde tento film přišel k takovému nadhodnocení. Je to jedno velké klišé. Jessica alba je překrásná žena, ale to přeci neurčuje kvalitu filmu. Očekával jsem pomalu se rozvíjející vztah, ne že na to hupnou pár filmových minutek na to, co se seznámí. Když se film přehoupne do druhé poloviny, začínají se objevovat náznaky nějakého děje a říkal jsem si, že by Cecil a Neville mohli trochu zamíchat kartami. Nicméně nic takového se nestane. Přibývá jedna nudná minuta za druhou a film se pomaličku doloudá do předem jasného konce. Jen tak mimochodem, film jsem vybral, abych strávil romantický večer se slečnou a navodil příjemnou zamilovanou atmosféru. Usnula po prvních 40ti minutách filmu. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky to sice chvílemi postrádalo smysl, také by to o 15 minut mohlo být kratší, byly zde úplně mrtvé, zbytečné pasáže, ale nakonec to bylo celkem příjemné romantické ,,drama" . Všemu vévodila krásná a svůdná Jessica, které prostě nešlo odolat. Na konci trocha sladkostí a sentimentu, ale dá se to skousnout.60% ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

První film s Jessicou Albou, kterou jsem v té době ani neznal. Moc se mi na to koukat nechtělo, ale spát taky ne, tak jsem to na tu primu přepnul a jsem zato rád. Je to pěkný příběh o lásce, které nebylo přáno (a to romantické filmy nemusím). Jessica Alba mě přímo nadchla svým velmi dobrým výkonem a tak jsem si s ní začal shánět další filmy, až se stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček. Film je i místy vtipný, ale převážně je dojemný. Ke konci se začíná rozjíždět i nějaká akce, která ovšem za chvíli končí s koncem filmu, který podle mě mohl být delší. Zatím je to jediný vážný romantický i dobrodružný film, který mě zaujal. A také díky TV Prima zato, že ho letos zopákla a mohl jsem si ho konečně nahrát. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Truscott, mladý voják britské armády, je jako tisíce jeho vrstevníků odeslán do světa, aby poznal "jak to chodí". V britské kolonii Sarawak se velice brzy seznamuje s krásnou Selimou, která mu je poskytnuta jako "slovník do postele" (voják spí s místní slečnou, a tím se učí jejich jazyk apod). John ale navzdory všem "tradicím" nejprve odmítá, aby se později do Selimy (a ona do něj( zamiloval. A to přece britský důstojník nemůže .... Romantické drama o lásce, která není povolená, zklamání a opětovném probuzení. V hlavních rolích Jessica Alba, Hugh Dancy a krásné exteriéry exotické země, doplněné nádhernou hudbou.... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika žánrů mě příliš nebavil. Je to takový romantický film, který přechází až v telenovelu s dobrodružnými prvky. Celé to moc pohromadě nedrží a je to moc povrchní. Samozřejmě, že zlatým hřebem je tu nádherná Jessica Alba, jenže ani ta příběh kolonizátora, který se zamiluje do domorodé krásky, nezachraňuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)
  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)
  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)

Reklama

Reklama