Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 1
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer 1

Recenze (297)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Oproti TWD je to veľmi slabá kávička, ale nie je to zas až také zlé. Hodnotenie by som chcel spresniť na 7/10 (ozaj by som privítal stupnicu ako na imdb). Miestami to bolo trocha nudné, ale na druhej strane sa objavili momenty, kvôli ktorým to vlastne sledujem. Bol som sklamaný, keď som sa dozvedel, že prvá séria má iba šesť častí. Na druhej strane tu nevidím veľmi potenciál rozvíjať seriál. Skôr či neskôr to musí dôjsť k bodu, keď z toho bude TWD. Ale nie som presvedčený, že by som si bol schopný vytvoriť také puto, aké mám k postavám z TWD. Tuná tieto postavý nie sú ani zďaleka také sympatické. Najsympatickejší je asi mexický holič a milionársky černoch s jachtou. Ináč nič moc. Druhej sérii dám ešte šancu a uvidíme, kam nás to zavedie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Walking Dead mě ze začátku bavilo, ale postupem času jsem seriál odpískal, protože to bylo pořád dokolečka to samé a příliš nechápu, že jsem čekal od prequelu něco jiného. Každopádně nedočkal jsem se. Epidemie udeřila, lidé propadají panice a my sledujeme osudy jedné nepříliš funkční famílie, kterou by asi nastávající situace měla stmelit. Takže klišé jako prase, postavy spíš nesympatické, nebo úplně na pěst (Frank Dillane) a ataky zombie sice na úrovni, ale zase nic, co bych už neviděl jinde. Jo kdyby to byl film-prequel, tak by to byla jiná, ale se seriálem čas trávit určitě nehodlám. 30% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'LL MAKE GAZPACHO NEXT TIME." ---------- 1. séria -- Celkom potrebný prequel ku The Walking Dead, ktorý mal za úlohu zmapovať a objasniť vznik nákazy a začiatky nového post-apokalyptického sveta. Smutné je, že veľa toho (zatiaľ) neozrejmil, čo mala byť seriálová primárna úloha a nie vytvoriť len ďalší spin-off, ktorý by potočil nejaké tie zisky. Pevne dúfam, že sa v budúcich sériách poodhalí rúško tajomstva a nebudeme len tak bezúčelovo sledovať ďalšie strasti hŕstky skutočne a maximálne nezaujímavých postáv. I keď treba uznať, že až na tie postavy je to chytľavé, miestami napínavé a potenciál tam stále niekde je. Ohľadom hodnotenia, nie je pre mňa jednoznačné. Oproti TWD je to enormne slabé, no ak by sa Živí Mŕtvy z porovnávania vyradili, z FTWD sa stáva veľmi slušné pozeraníčko. Navyše, vyzerá to tak, že nadchádzajúce série budú lepšie a lepšie. Evidentne sa je na čo tešiť. ---------- 2. séria -- Takže žiadne ozrejmenie pôvodu vírusu sa nekoná a so smerovaním tretej a štvrtej série je jasné, že FTWD je len ďalšia obyčajná práčka peňazí, ktorá chce byť ako TWD, ale nedoťahuje sa k nemu ani omylom. ------------ 4. séria -- Aj napriek tomu, že si FTWD už ide jednoznačne svojou cestou a neplní pôvodné ohlasované zámery tvorcov, netreba napokon veľmi zúfať. To, čo tu tvorcovia dali dokopy počas prvých 8. epizód tejto série, kvalitatívne predchádza väčšinu sérií samotného TWD. Druhá polovica však skĺza do typickej šablóny, ktorú veľmi dobre poznáme a mnohokrát sme ju videli, čo je naozaj škoda. Nasledujúca séria má podľa posl. epizódy veľký potenciál, čiže dúfam, že už viac nebudem FTWD považovať za menejcenného voči svojmu zombie náprotivku. ------------ 5. séria -- Škoda reči. Pekne som sa nechal oklamať... ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Podobně jako staršímu bratru to tomuto seriálu šlo skvěle na začátku. Doufal jsem, že dostaneme odlišný pohled na celí vývoj nákazy. Ten jsem na začátku vskutku dostali a přes první zdlouhavé díly první řada skončila velice nadějně. Další dvě řady se povedly možná ještě o něco víc. Nicméně čtvrtá na mě zatím působí tak, že tvůrců. Řekly tvůrci staršího bráchy: „Hele my jsem to už úplně zkazil. Musíte to taky zkazit, aby nikdo neříkal, že jste lepší seriál.“ To se bohužel stalo. Dostali jsem naprosto nelogický a zbytečný časový posun který nikdo pořádně nevysvětlil a nejlogičtější vysvětlení je, protože prostě Morgan je magor a my ho v TWD nechceme. Tak si ho vmete časovou osu si nějak polaďte a hotovo. Nerozumím tomu, proč oba seriály z tohoto světa začaly víceméně “realisticky“ a postupem času se z toho stává čím dál tím větší absurdita a surová akce za použití výdobytků kultury před nákazou stoupá. To je potřeba se opravdu hnát za akcí za každou cenu? ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Spin-off k seriálu The walking dead, kterej nám měl vyobrazit, jak přesně probíhal zrod apokalypsy. Jednoznačně tam bylo to, co jsme v originálním seriálu neviděli. První proměny, chaos, kroky armády a vlády. Stejně to ale mělo poměrně pomalej rozjezd, první díly se musely přetrpět. Jako samostatnej seriál by to mělo asi problémy, tudíž je vidět, že to těžilo z originálu. Postavy hodně nemastný a až v posledním díle se dá někdo pořádně oblíbit. To samý po akční stránce, a v tom to utnou. Mezery z TWD nám to taky neobjasnilo. Necham se ale překvapit, co novýho to může nabídnout v další řadě. ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • V 9. minutě hraje písnička „Let the Devil Pour the Wine“ od Peter Sivo Band. V 16. minutě pak hraje „Baby I've Got It“ od King George And The Fabulous Souls. (Duoscop)
  • Jména Rick Grimes a Negan, která zde zazní, odkazují na seriál Živí mrtví (od r. 2010). (Duoscop)
  • V epizodě Pach krve (2010) seriálu Živí mrtví (od r. 2010) vidíme chodce přelézat plot, používat kámen, běhat a nebo částečně lézt na žebřík. V 1. sérii Živí mrtví: Počátek konce se setkáváme již s chodci, jenže jsou pomalí jako v ostatních sériích Živí mrtví. První série Živí mrtví: Počátek konce se má odehrávat ve stejném čase jako první série Živí mrtví, ale chodci se chovají v obou seriálech jinak. (PatrikP4)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama