Reklama

Reklama

Já, kocour

  • Česko Devět životů (více)
Trailer 3

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants. Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách. (Bioscop)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (135)

bourec 

všechny recenze uživatele

Jo,jo,i já půjdu proti vodě.Vřískající kocour,a navíc digitální.Nevim jestli by to živej kocour zvládnul,ty vole.Tady zřejmě někdo kouká na filmy jen z nudy.Atmosféra Barryho Sonnenfelda byla jen ve scéně z prodejny Walkena,jinak trochu jinej film než na co jsme od Barryho zvyklý.Ale i přes určitou šablonu,kterou známe z dalších podobnejch filmů,ten film je dobrej,digi kocour je artista jak prase,a já se bavil,což se mi v poslední době až tak moc neděje.90%. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho zhovadilosť najhrubšieho zrna. Pre mňa veľmi príjemná a zábavná fantazijná rodinná komédia, pri ktorej som mal taký ten neustály priblbý úsmev na xsichte. Možno aj vďaka krásnemu kocúrovi v hlavnej úlohe. Digitálne príliš nevynikal, ale reálny je okúzlujúci. Menší rozpočet nevadí, aj napriek tomu si tu zahrali známe hollywoodske hviezdy a po technickej stránke nie je moc čo vytknúť, teda až na nie príliš vydareného digitálneho kocúra. Zopár scén bolo moc aj na mňa, no celkový dojem je fajn. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Podivně banální a fádní "kocourovina". Vědomí magnáta Toma Birda skončí po jeho fatálním pádu z mrakodrapu v těle kocoura, kterého právě pořídil své malé dcerce k narozeninám. O to hůř, že Tom kočky nesnáší. Nedá se svítit, sebestředný boháč urazil osud a ten mu zvedl varovný kočičí dráp. Sice hrozí, že Tom zůstane v kočičím těle navždy, jeho tělo už z kómatu možná nikdy neprocitne, jenže tenhle film je natolik scenáristicky průhledný, až je téměř nemožné pohrávat si s pesimistickou variantou příběhu. Než se příběh uzavře, užijeme si s kocourem nějakou tu legraci. Zde je namístě přiznat si, že film kombinuje živé zvíře s digitálním. A pan Chlupáč je v CGI podobě iritující mazlíček. Bezpečně lze poznat, kdy bylo na scéně živé zvíře a kdy nepovedená digitální chlupatice. Efekty jsou katastrofální, hodně kazily dojem, je ale fakt, že některé bláznivé eskapády by nezvládla ani sebelépe vycvičenější kočka. Z herců hraje dobře jen Kevin Spacey, ten ale zmizí po první třetině filmu ze scény. Nahradit ho nikdo nedokázal. Jennifer Garner komediální polohu nezvládá, Christopher Walken coby tajemný prodavač koček má podivínskou auru, jenže se kolem jeho postavy a jejího konání nic nevysvětlí, dětské role nemají výrazné ztvárnění, boháčův syn působí nadbytečně, záporák, usilující o vedení firmy po umírajícím šéfovi, není natolik zlověstně sympatický, aby se mu dalo fandit. Veškeré dění tedy spočívalo na kočičím hřbetě. Nechybělo mnoho a komentující kocour se mohl postavit do stejné řady s (nepovedeným) Garfieldem. Určitě se nedá napsat, že jde o film naprosto nepovedený. Jsou zde příjemně zábavná čísla, nechybí kvalitní kamera osvědčeného Karla Waltera Lindenlauba a hravý Kevin Spacey, jenže příliš inovací se příběh nedočkal, nejednou to celé vyznění mělo banální rozměr a Barry Sonnenfeld se spíše režijně hledal. Milovníci koček přehlédnou průměrné vyznění filmu. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ten film mohol asi vypáliť ešte oveľa horšie... no aj tak to nie je žiadna sláva. "Nine Lives" je podľa mňa proste hlúpa komédia s hlúpymi postavami a absolútne desnými efektami, ktoré asi neberie nikto. Sem tam som sa zasmial, no podľa mňa je aj príbeh postavený na hlavu a ambícia Toma Branda mať najvyšší mrakodrap je skutočne divná. Neviem čo by som povedal ako pozitívum okrem faktu, že som sa zopár rázy zasmial. Herci nie sú zlí, ale ich výkony pôsobia ako keby sme sa pozerali na film a nedávajú tomu moc ducha. Režijne je to podľa mňa veľká bieda a neviem na filme nájsť nič inovatívne alebo neobohraté a staré. Neviem čo by na tom ktokoľvek nejako výrazne pochválil. Už v začiatku som mal pocit, že hlava Kevina Spaceyho bola veľmi zle prilepená na niekoho telo. Celý film popravde vyzerá nejako divne. Súboj o kľúče pobavil a aj snaha Toma komunikovať nie je najhoršia. Takže dám filmu toto. Dokázal som to dopozerať bez toho, aby som sa nejako výrazne vytočil, no často som mal pocit, že niektoré scénky sú veľmi veľmi divné. Zvážte si to, ale osobne by som asi doporučoval pozrieť si niečo iné. Hodnotenie: D+ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,700,032Tržby Celosvetovo $57,814,445Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,850,462Tržby za predaj DVD v USA $3,063,863║ pohodová komédia, ktorá našťastie neotrávi, aj keď sa tu naráža až moc dejovo dosť do obohranej schémy, hlavne že sa tu nájdu roztomilé a zábavno úderné scény, Kevin Spacey a Christopher Walken v takomto úlete nemôžu sklamať /60%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Pana Fuzzypantse ve skutečnosti hraje šest koček, z nichž každá je vycvičená pro určité druhy úkolů. (Zdroj: Bioscop)
  • Natáčelo se od 4. května do 24. července 2015 v New Yorku (USA) a Montréalu (Québec, Kanada). (Varan)
  • Barry Sonnenfeld, který má na kočky silnou alergii, striktně požadoval, aby jeho kočičí hvězdy byly plemeno Sibiřská kočka (toto plemeno je hypoalergenní). (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno