Reklama

Reklama

Já, kocour

  • Česko Devět životů (více)
Trailer 5

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants. Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách. (Bioscop)

(více)

Videa (29)

Trailer 5

Recenze (135)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Já, kocour je bizarní (doslova) číčovina, která divákovi předkládá jeden z těch nejtuctovějších námětů ever - hlavní, těžce egoistická postava po náhlém zásahu "shůry" prochází předvídatelným niterným zvratem - a zároveň nabízí místy neuvěřitelně digitálního kočičáka. Proč tedy tři hvězdy? Sonnenfeldův film je totiž místy tak cringe, až je vlastně celkem vtipný - rozhodně se ale nejedná o materiál na opakované zhlédnutí. Kdo by ale chtěl vidět kočku, libující si v ninja skocích a parašutismu bez padáku, tak směle k obrazovce. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Podobné příběhy o reinkarnacích do zvířete se natáčely hlavně v devadesátkách a na počátku tisíciletí. Tenhle novodobý pokus nedopadl extra dobře. Hrdina se reinkarnuje do strašlivě uřvaného kocoura a aby měl šanci se vrátit zpět do svého lidského těla, musí sekat latinu a stát se lepším člověkem, než byl. Klišé. Příběh okolo korporace nedával moc smysl, vlastně jsem vůbec nepochopil, o co v něm šlo a proč hlavní záporák získal tak snadno moc. Příběh si mě i přes obří nedostatky nakonec dokázal trochu získat a kocourovi jsem držel palce. To ovšem nic nemění na tom, že nejde o kdovíjak povedenou komedii, která by byť jeden ze svých námětů dělala dobře. /// Viděno na JOJ Cinema s českým dabingem. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

I když jsem od tohoto filmu raději moc nečekala, tak to bylo lepší, než jsem čekala. Je to rodinná oddechová komedie na večer. Nejlepší a nejvtipnější je na tom samozřejmě kocour, i když bohužel jde někdy poznat, že je udělaný počítačově. Nejvíc z herců se mi tam líbil Christopher Walken, kterému role sedla. Na oddech doporučuji. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má asi celkem zaslouženě nízké hodnocení za to, že v podstatě už díky názvu víte, o čem tohle bude. Jakmile se tam pak objeví Christopher Walkem v podobné roli jako ve filmu "Klik - život na dálkové ovládání", už máte jasno. Je to klišovité, je to přímočaré, ale stejně jsem se dobře bavil a Kevin Spacey mě dostal i hlasově. Navíc Jennifer Garner... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Patrím medzi milovníkov kočiek a kočičákov, takže ma komediálny rodinný snímok "Deväť životov pána Fúzika" zaujal a potešil. Dobre som pri ňom pobavil. Jednoduchý mysteriózny príbeh o workoholickom multimilionarovi, ktorý sa jedného dňa premenil na kocúra mi prišiel vhod. Obzvlášť keď to bolo kvalitne natočené, malo to štedrý rozpočet a hlavnú úlohu stvárnil charizmatický Kevin Spacey. Nevidím dôvod prečo by som tomu nedal aspoň tri hviezdičky. Bolo to fajn. *** ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Barry Sonnenfeld, který má na kočky silnou alergii, striktně požadoval, aby jeho kočičí hvězdy byly plemeno Sibiřská kočka (toto plemeno je hypoalergenní). (Zdroj: Bioscop)
  • Pana Fuzzypantse ve skutečnosti hraje šest koček, z nichž každá je vycvičená pro určité druhy úkolů. (Zdroj: Bioscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. srpna 2016 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama