Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (183)

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Marián Polák si názvem, který pro dokument vybral, na sebe ušil bič. Hodně lidí to bude srovnávat s Planet Earth, což je nejspíš top přírodopisný dokument ever. Planeta Česko se samozřejmě svými kvalitami nepřibližuje a vzhledem k očividně nízkému rozpočtu ani nemůže a takové ambice zjevně nemá. Ale co má, tak je srdce a naprosto evidentní nadšení a zapálení autora pro věc. A to se cení. Jediné, co bych vytknul, je, že autor sám není vypravěčem, nebo že když už vybral Kryštofa Hádka, tak ten neměl mluvit v 1. osobě, působilo to trochu rušivě. Každopádně nic takového tu dodnes nevzniklo, přitom česká příroda má evidentně hodně co nabídnout. Z těchto důvodů za mě spokojenost a pěkné 4 hvězdičky. (TV ČT2 HD) ()

Reklama

popelka595 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí dokumentárního filmu Planeta Česko byl pro mě opravdu velkým zážitkem. Nejen že jsem se u něj pobavila (hlavně u sysla, vlaštovek a bobra), ale taky poučila, neboť jsem většinu zvířat (hlavně ptáků a brouků) ani neznala. S Marianem Polákem se určitě shodnu v tom, že se chodíme dívat na exotická zvířata do ZOO a přitom neznáme zvířata, která nám běhají za barákem. V dokumentu jsou nádherné záběry na Česko, z kterých mi spadla čelist a zároveň odstrašující podívaná na vydrancovanou přírodu, regulované řeky, z kterých se mi chtělo brečet. I právě proto mě moc potěšilo, jak se v dokumentu několikrát zmiňovalo, že není všechno tak černobílé, jak na první pohled vypadá (všechno zlé může být i k něčemu dobrému a naopak). Všech pět hvězd jsem dala taky hlavně proto, že jsem lepší dokument o české přírodě zatím neviděla. Marián Polák je v mých očích blázen v tom nejlepším slova smyslu. A jeho dcery, kterým svůj film věnoval, na něj můžou být opravdu náležitě hrdé. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku musím pochválit Mariána Poláka za výtečný nápad. Filmovat přírodu u nás mimo lesy i v městské krajině mě nadchlo. Je pozoruhodné sledovat ptáky v dolech, hlodavce na sídlištích a ryby v našich ne úplně čistých řekách. K dalším velkým plusům patří to, že se nesnaží vyvolávat nějaké rozbroje a ekologicky působit za každou cenu. Není třeba poukazovat na znečištění, to si dokážeme uvědomit sami. Řemeslně se dokument povedl také a vytýkal bych jen necelistvý "příběh" a časté přeskakování od jednoho k druhému. Přes tuto drobnou výtku dávám silné čtyři hvězdy a budu se těšit na případná pokračování. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

I přes kostrbaté vysvětlení neskromně pojatého a nelogického názvu dokumentu jsem litoval absence skutečně unikátních krajinných míst ČR. Některé záběry živočichů byly velmi pěkné, celý dokument však, podle mého soudu, moc nedržel pohromadě a jisté postoje ohledně biodiverzity by asi vyžadovaly diskuzi. Vzhledem k luxusnímu TV načasování a upoutávce spíše zklamání, fandím objevitelskému nadšení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně s modráskem na střelnici padá v záběru po prvním výstřelu celý náboj, ne jen nábojnice, jak by tomu mělo být. (miro_86)
  • Snímek vznikl jakožto jeden z výstupů projektu „Příroda, koho to zajímá?“ díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů Evropského hospodářského prostoru. [Zdroj: eeagrants.cz] (hippyman)
  • Jedná se o první celovečerní film o české přírodě. (Duoscop)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama