Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čumím. Tohle mě fakt překvapilo a znovu mi připomnělo kdesi kýmsi nadhozenou myšlenku, že o kolik méně kvalitních a zajímavých filmů na úkor hollywoodsky přepopkornovaných tupých kousků je cpáno do kin, o to komornější, ale kvalitnější a zajímavější produkce se objevuje na "televizních obrazovkách". A i když to není pravidlo, tak poslední dobou je to znatelně častější nepsané pravidlo potvrzující výjimka. V tomhle případě se to jednoznačně povedlo. Nechtěl jsem, tu už v komentářích tolikrát otřepaná jména používat, ale během sledování vás prostě napadnout musí - kapka Spielberga (E.T., derivát Super8 ponechám u ledu bez další zmínky), kapka Kinga, kapka Carpentera, kapka del Tora, kapka Silent Hill, kapka F.E.A.R, jedna kuří nožka, jazyk ropuchy :) a výsledný osmdesátkový lektvar funguje překvapivě dobře. Atmosféře dopomáhala i chytře zvolená hudba a herci, což u dětí bylo o to více mile překvapující. Sice bych poslední epizody klidně snesl i protahovanější o jeden, možná i dva celé díly, ale i tak bez debat poklona Netflixu. Trochu doufám, že se s titulkem "The Duffer Brothers" setkáme i u dalších podobně kvalitních projektů, než jen u kraťasů. --- PS: Asi ať nevznikají raději žádná případná pokračování nevytvářel, i přes kvalitní začátek bych se bál případného pokračování. I kvalitních jednohubek se dá přežrat a pak už moc nechutnají ;) --- PPS: Filmové odkazy a reference :) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka, granát, bomba, uragán, atomovka...... Jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších seriálů za poslední roky, který je geniálním žánrovým mixem tvůrčích rukopisů Štefana Špilberga a Štefana Krále, a který je víc napínavej jak moje kšandy - je až k nevíře, že tenhle počin nepochází z pera ani jednoho z obou mistrů svého řemesla, poněvadž ta inspirace takovými kulturními šlágry jako 'IT' nebo 'E.T.' je víc než očividná. Dílčí prezentace mytologických prvků Upside Down, neboli světa Druhé strany, naprosto překonává poměry ekvivalentu mysteriózního dramatu. Bratři Dufferové prostě ví jak stylově vykrádat osmdesátkovou popkulturu a zároveň této ikonické éře vzdát hold. No a Millie Bobby Brown jakožto Eleven je jeden z největších talentů svý generace. Tenhle seriál si mě zkrátka okamžitě získal a já se navždy zamiloval...... VERDIKT? Retro obsese nejláskyplnějšího kalibru - prostě nostalgická euforie hadr! 💞 ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času nečekaně působivý seriál, kterému se nemohl žádný jiný vyrovnat a u nějž jsme všichni koukali s otevřenou pusou, třebaže jsme ho ne ve všem plnohodnotně pochopili. Pamatuju si, jak tu první osmihodinovku už měl celý svět dávno za sebou a já musel přečkat celý měsíc než se vrátím z tábora a budu moci konečně vyzkoušet tenhle klenot. Nový level mysteriózna v rámci televizního sci-fi. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo som čakal väčšiu pecku. Je to celkom priamočiary príbeh bez výraznejších dejových zvratov. Postavy sú buď hysterické, alebo ukotvené vo svojej prostoduchosti( malý čierny Chris Rock mi liezol neskonale na nervy). Vygradovanie a napätie bolo pre mňa nulové a hoci atmosférou sa jedná o zaujímavý počin, 3 rozdielne paralely rovnakej iniciatívy považujem za celkom nudné, hlavne ak sa v určitom bode stretnú, len aby si vymenili poznatky a každý zase išiel svojou cestou. Netvrdím že je to zlé, ale rovnako ako Night Manager som v rámci seriálu stúpil vedľa a nechal sa pritom oblbnúť pozitívnymi hodnoteniami. Carpetnera, Poltergeista a Kinga zbožňujem. A hoci to na nich výrazne odkazovalo, v tomto prípade ma to nechalo skôr chladným. Mrzí ma to. 60%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)
  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno