Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Netlfix nakonec potěšil touto novinkou více než druhým Daredevilem, který nedokázal překvapit ani potěšit tak jak jeho první sezona. Tohle je ovšem pocitově zásah přímo do srdíčka každého, kdo miluje celý ten 80s feel západní kultury a tvorby. Nemohl jsem si pomoct, hned po první scéně mě Divné věci měly ve svých pavučinách a pařátech a ačkoliv se série nakonec nedokázala tak úplně vypořádat se všemi nešvary, které sem tam vylezly z hnusných kobek a černých děr žánru a osm dílů se ukázalo délkou jako mírně unavujících, hned po skončení jsem měl touhu se vrhnout na druhou a třetí a čtvrtou sérii. A to něco znamená. Jo a úvodní titulky se povedly zase náramně. Hned člověka naladí na ten podivný svět a atmosféru mysteriozního i hororového dětmi poháněného dobrodružství v osmdesátkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak toto je iné sústo. Krásna retro patina 80.rokov v plnej kráse. Odkazy na filmy ako Votrelci, Krotitelia duchov či aj E.T. sa len tak sypú. Dejovo pútavé, detské osadenstvo je výborné a hlavne dokáže to aj príjemne odľahčiť. Proste jeden z najlepších seriálov posledného desaťročia. Druhá séria nestráca na sile a je na rovnakej bravúrnej úrovni, nasadená latka prvou sériou bola dodržaná. Mňamka. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když To potkalo Poltergeista a urputně se snažili jít rovnou na Věc. Od kýčovitě debilního Super 8 tu podobné retro nebylo a je moc milé, že tvůrci dali tentokrát šanci předvést se před kamerou i ozářeným dětem s genetickými deformacemi. Sehnat do kupy takovou partičku malých mutantů, to určitě dalo zabrat a musím říct, že skoro všechny ty příšerky hrály přirozeně a jako o život, tíseň a občasný strach předstíraly věrohodně, asi proto, že se celé natáčení opravdu bály, aby jim Winona v nestřeženém okamžiku náhodou nevykostila šrajtofle. Ta hbitá čorkařka si jako jediná celou dobu patrně myslela, že ji konečně angažovali do Šejxpíra, tudíž je přirozená asi jako Tříska v Terminátorovi, a místy způsobuje divákovi až svědivou vyrážku. Pravdou je, že to má pár roztomile nostalgických hororových momentů, ty jsou však z větší části vyvatěny otravným infantilním čurákováním pizizubých, pydlookých a jinak znetvořených dětí, které jsou navíc mnohdy obludnější než to interdimenzionální monstrum s kousací hlavou, co se tam občas sporadicky mihne. Takže se jedná jen o retroparazitující, sterilní a anemickou kokotinku, byť hezky natočenou a až na tu chmatavou Řidičku výborně zahranou, jež si klade za cíl vybubat pár citlivých bukanýrů a kojících matek, aby tu pak z toho udělali málem nejlepší seroš evrmejd. A to je opravdu až příliš přehřáté a laktačně hysterické. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po třetí sérii mám jasno v tom, že je to pecka. Ať už se budeme bavit o hereckém obsazení, režii, kameře, scénáři, kostýmech, humoru nebo o hudebním soundtracku, je to v podstatě perfektní. Obdivuji, že se tvůrci nebojí být občas i trochu zlí, a že nikdy nevím, co přijde. Nemůžu se dočkat pokračování. ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlé to nebolo. To v žiadnom prípade. Ale seriály asi fakt nie sú pre mňa. Toto som si kukol, pretože už dlhšiu dobu som sníval, že niekto natočí podobný projekt. Môžem snívať ďalej. Asi 20 minút nadšenia, hodina spokojnosti a inak klasická seriálová vata, na ktorú nie sú peniaze a končí v rukách tvorcov vyhostených z áčkovej produkcie alebo začiatočníkov s dobrými úmyslami a malými skúsenosťami v jednom. Čo však na tomto nechápem je absencia srdiečka, ktoré to mohlo posunúť na úplne iný level. Proste mi to celé prišlo ako obrovský kalkul a vôbec som to nežral. Po žiadnej stránke. 6/10 P.S. to, že to pripomína Carpentera alebo Spielberga je blud. Je to niečo na spôsob slabších preplácaných adaptácií Kinga alebo Watchers, ktoré mi to pripomínalo najviac. Ale to je na dlhšie a ja nikomu nadšenie z tohto počinu brať nechcem. Dokonca fanúšikom tohto obrovsky závidím, pretože naozaj som chcel aby sa mi to páčilo. Veľmi som to chcel ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (284)

  • V seriáli sa objavujú plagáty odkazujúce na iné významné horory: Vec (1982), Evil Dead (1981) či Jaws (1975). V škole okrem iného visí plagát Edgara Allana Poea, otca všetkých hororov. (Miagy)
  • Winona Ryder (Joyce Byers) je ročník 1971. V roce 1983, kdy se seriál odehrává, jí tedy bylo 12 let, podobně jako dětským hrdinům ze seriálu. (jerry12)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama