Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

z první řady sem byl kdysi regulérně nadšený, druhá to pak měla těžké a i když byla slabší než první, dokázala si udržet vysoký standard a třetí mě bavila ze všech nejvíc protože se vrátila k osmdesátkové a chvílemi dost zběsilé atrakci, která neustále letěla kupředu a nenechala diváka vydechnout. Čtvrtá řada se vydala trošku jinou cestou a je suverénně nejrozmáchlejší a největší ze všech. Ne vždy je to nutně ku prospěchu, ale většinu času to funguje přesně tak jak má a někomu jako já přináší přesně to co je od ní očekáváno. Počet epizod sice zůstal plus mínus stejný, ovšem skoro každá z nich byla roztažena o dalších 20-30 minut a je to znát. Je tu víc prostoru pro postavy a jejich rozdělení do skupin, kdy každá má svojí danou příběhovou linku funguje mnohem lépe, než kdyby se všechny motali na jednom místě. Často je díky tomu čtvrté řadě vyčítáno, že je zbytečně roztahaná, ale já sem ten pocit neměl ani chvíli a naopak sem se do tohoto světa chtěl vracet víc a víc. Dufferovci ustáli i práci z postavami, které dost vyrostly a je na nich vidět, že už nejsou děti, ale jde o logický vývoj a tak dostaly zatím nejsilnějšího a nejlepšího záporaka z celého seriálu.Už to není jen jakási obecná temnota, využívající nemyslící monstra, ale démonická figura s jasně danou a vysvětlenou motivací. Trošku chápu rozpolcené reakce na dvoudílné finále, které z traileru slibovalo ultimátní nářez, který díky skoro čtyřhodinové stopáži úplně nepřišel, ale to nutně neznamená že finále neobstálo a nepřipravilo skvěle půdu pro nejspíš poslední pátou řadu.Trošku zamrzel zbytečně šroubovaný a hrocený závěr, který šel těžce po emocích a když už si divák myslel, že je konec, přišel další dílčí závěr a pak další a pak ještě jeden. V konečném součtu je to ale jen detail. který mi nezabránil si čtvrtou sérii užít na maximum. Snad pětka přijde co nejdřív. Nejen že sem opravdu zvědavý kudy režisérsko/scénaristcké bratrské duo půjde, ale reálně hrozí, že "dětské" postavy nám vyrostou úplně...90% ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menej je niekedy viac. V štvrtej sérií sa zo Stranger Things stal seriál s prehnanými ambíciami, kde na desať minút dokonalých scén bohužiaľ pripadá šesťdesiat minút zbytočnej vaty. A kto bratom Dufferovcom povedal pri poslednej epizóde, že točia nový Interstellar (čo sa týka stopáže) nepochopím. Dve hodiny ničoho a nezmyselne konajúcich postáv na pol hodinu fantastických scén. Ťažko sa mi to hodnotí, pretože ten seriál vie ukázať kde je jeho sila, dopracovať sa k tomu však chce v Season 4 značnú dávku úsilia a trpezlivosti. Neviem prečo sme nemohli ostať pri cca 50 minútových epizódach z prvej sezóny, bolo by to dokonalé. Takto skôr priemer, pretože Season 4 je skutočne nehodná tých 13 hodín, ktoré si jej sledovanie vyžaduje. CELKOVO: 6/10 ... a záverečnú sezónu už plánujem vynechať. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice 5 hvězd s hodně odřenýma ušima, ale stále 5. Záporák je super, atmosféra taky. Přibylo krve, smrti a vydloubaných očí. Děti trochu povyrostly, takže pryč je naivita a přichází vyznávání lásky, což je to nejnesnesitelnější, co v této sérii je. V závěsu je zbytečná natahovanost - hlavně ruská linka a poslední díl. Poslední díl je jinak našlapaný a samotný závěr dokonale naladí na poslední sérii. ST opět pobavil, ale chce to do příště odstranit zbytečné chyby, jinak se to Dufferům vymkne z rukou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět vysoce nadprůměrná sezóna, kdy se kvalita drží každého aspektu. Můžeme polemizovat o jistých věcech, ale je třeba si přiznat, že řemeslněji lépe zvládnutý seriál Netflix nemá. Jednu hvězdu ubírám klasicky za plantavý cliché linky a jednotlivé debilní postavy (Will, Eleven a vlastně všichni parchanti). 4* a.k.a 80% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět, ve formě a zajímavé bez toho, aby se vykrádaly! Na konci třetí série se hrdinové rozdělují - úvod čtvrté série v tomto rozdělení pokračuje. Na nové charaktery jsem si musel zvykat, nakonec je však hodnotím jako velmi super a přínosné ("best metal ever!"). První epizody přitom působily zvláštně, to, jak se však vše podařilo režisérsky ukočírovat a spojit, však překonalo očekávání. Pokračování mívají slabinu, že je těžké najít hlavního zloducha - zde se to však podařilo a dokonce tak, že to logicky navazuje na předchozí série! ■ P.S. Ano, sledujeme vývoj. Hrdinové dospěli, děj je temnější, vážnější a smutnější, než kdy předtím. Naše Prťata řvala a řvala, současně však odmítala přestat seriál sledovat (a naopak se smála, když "drogy zachránily svět"). ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Píseň „Running Up That Hill“ od Kate Bush zaznamenala po svém použití v této sérii opětovný nárůst popularity a 29. května 2022, dva dny po premiéře série, dosáhla na první příčku iTunes v USA. (KGBelik)
  • Jméno Michael Myers, které zazní v 52. minutě, odkazuje na filmovou sérii Halloween. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama