Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Léto, prázdniny, slunce, voda, večery v přírodě... i Plavci zpívají. ♪ :) Jiří Hanibal přispěl do sbírky těch dobových rodinných filmů, které mě neuráží, na jedno zhlédnutí často i poměrně baví, ale současně pro mě jaksi ničím nevyčnívají. Úvodní část z letního koupaliště, koncertu a se vztahy mezi Janou a rodiči mě bavila o něco víc, než ta nasledující z tábora. Možná proto, že jsem narozdíl od mnoha nostalgií poznamenaných spolukomentujících nikdy žádný dětský tábor nezažil? Každopádně „Údolíčko“ má velmi pěknou, pohodovou atmosféru i spolehlivý výkon hlavní dětské herečky Milady Vnukové, ale nezískalo si mě zas natolik, abych byl schopen dát víc, než lepší 3 hvězdičky. Po skončení jsem se sám v duchu zeptal, co by z takového námětu oproti Hanibalovi dokázal vykouzlit Karel Kachyňa...? [65%] ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD (4:3) - Dneska ráno to dávali na Nově a ještě se zalepenýma očima jsem se rozhodl, že si dám po delší době starý český film. Musím říct, že to nebylo špatné. Hlavní hrdinka se mi líbila. Nebyla to žádná puťka nebo nána. Herce jako Brousek, Jandák nebo Myslíková bylo zajímavé sledovat ve filmu, který je starý 39 let. Navíc jsem si zavzpomínal na doby, kdy jsem taky jezdil na tábory (nebyly to teda už pionýrské :)) Jenom ten závěr bych já osobně udělal jiný - já bych tam ukázal, jestli Jindra skutečně na ní počkal, nebo si našel někoho jiného. Ale to je jen detail. Nemám problém dát 70% ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Doplňuji si přehled o tvorbě pro mládež sedmdesátých a osmdesátých let.  Leť ptáku, leť, Pohlaď kočce uši, Láska na druhý pohled, Brontosaurus, Outsider nebo právě Údolí krásných žab…..popravdě, neměl jsem ani tucha o existenci této pionýrské romance. Kráska s věkem a vzezřením, že v současné době by už dva roky ukazovala zadek na sociálních sítích, musí na tábor poté, co poznala svého prince na bílém koni. Zápletka, že by se za ni ani Maxim Gorkij nemusel stydět. Jednoduchý příběh, jednoduchá filmařina, jednoduchá agitka uvědomělých vedoucích táboru. Milada Vnuková byla pěkná „žába“ z údolí, ale to je asi tak vše…..ve společné československé kinematografii máme zásadnější počiny pro děti a mládež. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s kapkou nostalgie a vzpomínkou na dětská léta. 15letá Jana je poprvé v životě zamilovaná, ale musí odjet na pionýrský tábor. Tam jí připadá všechno nezajímavé a otravné a chce, aby ji za trest poslali vedoucí domů. Jenže ony i ty tábory měly něco do sebe a ze svých snů procitne i Jana. Písničky z filmu jsme tehdy zpívali taky a Plavci patřili mezi nejpopulárnější hudební skupiny. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jééééé, tak tohle byla nostalgie jako hrom. Krásně jsem si ji při sledování užívala a nechala se unést zpět do dětství. Ne nadoramo se říká, že vzpomínky jsou jediným rájem, ze kterého nemůžeme být vyhnání. Z takových vzpomínek bych se ani vyhnat nenechala. Přitom je ten příběh tak obyčejný a prostý a taky naprosto předvídatelný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)
  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)

Reklama

Reklama