Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začal celkem pozvolně. Je otázkou, zda se děj pořádně rozjede, ale zatím to byla především show Ivana Trojana. Dobová výprava je slušná, i když na duben byla zřetelně příliš pozdně letní příroda. Osud hlavní postavy a jeho příběh mě zaujal mnohem méně, než současnost esenbáků. Snad bych uvítal komediální retro seriál. Nejhorší je, že jednání postav vyznívá až komicky, byť je chování SNB nelidské. Na další díl se ale těším. Mimochodem, Mirka Spáčilová ohodnotila na idnes díl 65 %, takže se skoro přesně trefila do názoru zdejších diváků. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem vůbec nebyl nadšený, dokonce jsem měl obavy z toho,že se začnu nudit, pak se ale na scéně objevil Martin Plachý, který má občas takovou náladu, že ani neskloňuje, byly mi odhaleny taje sledovačky, u které se rozhodně musí zakusovat a já jsem sám sebe přistihl, jak se výborně bavím, takže tak. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že jsem dnes zahlédl článek, kde recenzent vychválil seriál a pasoval ho na pravděpodobného krále seriálů roku - jsem byl poměrně zklamán. Václav Neužil mne moc neužil a jeho postava a herectví mne nějak moc nebavilo. Hrál tu spíš Trojan než on. Na soudruhy ze Sboru se však ještě podívám - jak budou mít nějaký normální případ. Za první díl, který mne příliš neoslovil, nedám ani ochlup víc jak 3*. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Co na prvním díle funguje je jednoznačně a) retro atmosféra, které je hudebním doprovodem dodáváno jemné mysterióznosti, za b) one man show Ivana Trojana převyšujícího zbylý herecký ansámbl minimálně o jednu třídu (zejména Václava Neužila, "hlavní postavu") a za c) vykreslování jednotlivých prostředí, přičemž vévodí 82. Naopak vyloženě trapně působí scénář. Z dialogů jde hlava do dlaní a zpracování a vykreslení přechodu mezi roky je opravdu zlý sen (ne pro Filipa Marvana, ale pro diváka). Rozehráno zatím působivě, chce to jen zapracovat na scénáři, zvyšovat tempo (zatím minimalistické) a proměnit viditelný potenciál. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak první díl má ode mě 2 hvězdičky. Tyto seriály jsem neviděl,Polda z Marsu (TV seriál) (2008) Ashes to Ashes (TV seriál) (2008), Life on Mars (TV seriál) (2006), takže se nechám překvapit a uvidíme, co se z toho vyklube Na diskuzi česko-slovenská kinematografie jsem tipoval, že tento seriál bude mít 60%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Vila Pavla Kroupy je na adrese Lesní 164, Jevany. Bydliště Marvana (Václav Neužil ml.) je Ondříčkova 26, Praha-Vinohrady. Rodný dům jeho matky je na adrese Švabinského 34, Ústí nad Labem. Nemocnice je Oblastní nemocnice v Příbrami. Okresní správa SNB je na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem, ale její interiér se točil v bývalé vojenské nemocnici ve Hředlích u Berouna. Bejčkovice jsou Hřešice. (sator)
  • Plachý (Ivan Trojan) říká: „Novější noviny nedostaneš, jedině v zemi, kde zítra znamená včera.“ Jedná se o narážku na knihu Julia Fučíka „V zemi, kde zítra již znamená včera“. Jde o cyklus reportáží autora, které vznikly při jeho cestě Ruskem. (sator)

Reklama

Reklama