Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 1
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (197)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Trosku lepsi serial, dokonce jsem ho dokoukal. Ten zaver, s tou retrospektivou z konce valky, ten masakr na statku, to mi lezi v halve uz roky. Videl jsem samozrejme mnoho naturalistictejsich zpracovani nejakeho nasili, ale tohle me nejak zasahlo... Pouceni je, kdyz na dvur dorazi nakladak ozralech primitivu s puskama, zdrhej... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nepáčil sa mi ten veterinárny motív, od začiatku ma to teda celkom nevtiahlo, no čakal som na nejaké skvelé gradujúce finále, ktoré ale neprišlo. Dopozeral som len preto, aby som sa dozvedel, kto je vrahom (respektíve si ho potvrdil, nakoľko bol trochu nápadný). Inak pomerne rozťahané, stačili aj tri časti. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Šumavu se chystám v létě, tak jsem se podíval co mě tam čeká. Příběh docela zajímavý, obazení není špatné. Občas mi tam vadil nějaký výstup vedlejší role. Čekal jsem ale trochu víc, škoda, že to nedosáhlo kvalit Pustiny, šance tu byla. Ale i tak jde o moc povedený počin a určitě lepší než ty tupé kriminálky, co běží na Nově a Primě. 70% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně neuvěřitelné překvapení. O Vzteklině jsem četl a bylo to vyzdvihováno neuvěřitelným způsobem. Pravda byla v podstatě skutečností. Hned ze začátku vás to hodí do tajemna něčeho až nadpřirozeného. Postupem času se dostáváme někam k objektivním záležitostem, a i když se z toho začíná někdy stávat klasická kriminálka, stále je perfektně natočená a má své napětí. V podstatě jsem za poslední týden koukal na několik seriálů, které byly převážně americké a nebyly špatné. Ale nejvíc z nich mě stejně chytla a bavila Vzteklina. Ať nikdo neříká, že Češi neumí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně docela příjemné překvapení, dobře zahrané a v prvních dílech hodně zajímavě pracuje s přízrakem vztekliny, který sice po pár dílech zmizí a místo něj přijde na řadu klasická kriminálka, ale to už jsem měl jako divák nějaký názor na postavy a zajímalo mě, jak to vlastně Dopadne. Vyčíst by se dalo zopár klišé (především v práci s postavami) a mezi druhým a čtvrtým dílem je to trochu natahované - ale pořád je to prostě zábavný seriál s pár pěknými záběry na kokošné, ňuňu, slintající lištičky rozsévající smrtící nákazu. ()

Galerie (620)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v šumavských vesnicích - Dolejší Těšov, Nuzerov, Prášily a Dobrá Voda. V seriálu se objevilo i město Klatovy a Sušice. Natáčení probíhalo také ve Středních Čechách, v Bělici. (hansel97)
  • Německá vesnice Korkushütten (česky Korkusova Hut'), o které se v seriálu mluví, je skutečně zaniklá obec v oblasti Šumavy. (ArthasKarfa)
  • SPZ na starostově vozu chybí pomlčka mezi dvojčíslími, této číselné kombinaci navíc odpovídá starší, nereflexní typ SPZ, vydávaný ještě za dob Československa. Filmaři však použili typ novější, ve standardizovaném evropském rozměru, vydávaný až od roku 1994. (MIK0cz)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama