Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh z doby, kdy čest a sláva znamenala víc než hodnota lidského života, kdy padnout za královnu a její dobyvatelské ambice znamenalo to nejúžasnější dobrodružství a jediný člověk, který použil rozum a měl pud sebezáchovy byl hromadně označen za zbabělce a zrádce. Aby se očistil před nejbližšími přáteli, ambiciózním otcem a dokonce i vlastní snoubenkou vydá se do nesmyslného vojenského tažení a paradoxně ten největší hrdina je nakonec právě on. Dívat se na to dá, dokonce jsem se ani moc nenudila, ale přesto je to takový průměrný film s průměrnými hereckými výkony, podivnými střihy a posuny děje. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé špatně natočená nuda, pro mě fascinující příběh odvahy a cti. Heath Ledger se se ctí popral s rolí mladého vojáka, kterého společnost nedokázala pochopit, přestože jeho odvaha nespočívala v laciných a okázalých gestech. Shekhar Kapur natočil příběh jednoho hrdiny, jež jím být nikdy nechtěl. Rozhodně upřímnější film, než Forrest Gump. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Navod jak se da vcelku slusny pribeh, dokonale pokazit. Ve filmu tak nejak nic nedrzi pohromade. Zcela fadnimu a otrepanemu scenari konkuruje snad jen nesmyslny strih. Jakoby reziser nevedel jak nektere zabery dokoncit, tak je proste strihnul dalsim zaberem. Nudna kamera jen podtrhla tu šeď celeho snimku. Za zminku snad jen stoji dobre herecke vykony Wese Bentleyho, Heatha Ledgera a Djimona Hounsoua. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu přítomná hodnocení, vidím, že je to tu samý talentovaný scénárista, kameraman a režisér, který by si mnohem lépe poradil jak se "zmateným scénářem", tak i se "strašnou kompozicí" a v neposlední řadě i s "nijakými výkony". Já nejsem takový machr, takže se omezím jen na konstatování, že mě film rozhodně nenudil, při útěku ze zajetí mi dokonce řádně "napnul kšandy" a ne že bych neměla drobné výhrady, ale pro tentokrát si je nechám pro sebe a půl hvězdičky dávám navíc jako bolestné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romanticky laděný válečný film...bojové scény podbarvené romantickou hudbou...osobně mám s takovýmto spojením problém... podle mne navíc tak trochu nepovedený výpravný velkofilm (rozhodně se tu ale několik zajímavých pasáží a poznatků najde - např. symbolismus pírka - pro Brity symbol zbabělosti, pro černošské kmeny symbol zabití člověka, tedy statečnosti...) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama