Reklama

Reklama

Ptáčátko

Ukázka z filmu 2
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2016, 6 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ptáčátko, nový krátký film společnosti Pixar Animation Studios, který režíroval Alan Barillaro a produkoval ho Marc Sondheimer, vypráví příběh hladového mláděte sluky, které se poprvé vydává z hnízda, aby u břehu hledalo potravu. Jediný problém spočívá v tom, že se potrava ukrývá v písku v místech, na kterých je břeh omýván strašidelně vyhlížejícími vlnami. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu 2

Recenze (117)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh milého, hravého vtáčaťa, ktoré práve začína objavovať svet okolo seba, o jeho prvých životných kotrmelcoch a prvých strachoch, ktorým sa musí postaviť (hrôzostrašné vlny). Okrem tej roztomilosti to má v sebe aj vtip a tá animácia je jednoducho nádherná, všetko vyzerá ako živé (hranice medzi realitou a animáciou začínajú byť čertovsky úzke). Tento krátky film od Pixaru bol nominovaný na Oscara a vyšiel ako bonus na DVD Hľadá sa Dory (2016). ()

venison 

všechny recenze uživatele

První část krátkometrážního animovaného snímku "Piper" se tváří jako reálný dokument ze života vodního ptactva.. PIXAR ovšem opět ukázal k čemu všemu je dobré umět správně používat vizuální efekty.. Je to poetické, je to vtipné, pohladí duši.. Za mě kraťas, kde je je asi nejvíce cítit vliv starší animátorské dílny DISNEY.. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ptáčátko je naprosto boží pixarovská optimistická nakopávačka, která najde nepochybně velké zalíbení u všech milovníků zvířátek. Piper je čerstvě narozený ptáček z čeledi Slukovitých, kterého maminka vede od narození k plné samostatnosti. A nesleví ani po „traumatické“ zkušenosti svého potomka s mořskou vlnou. Nádherný motivační film o tom, že když před nás život postaví nějakou překážku, se kterou si nejsme schopni na poprvé poradit, je nutné se ji snažit zdolat opakovaně a z nasazení neslevit. Právě za oněmi překážkami se totiž mohou schovávat ty největší životní radosti. Mezi mými TOP třemi nejoblíbenějšími pixarovskými kraťasy. 💯 (26.04.2021) ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Na to, o jak banální snímek jde, je natočen s takovým množstvím emocí, že to v divákovi musí zůstat... Animačně tak precizní, že bych pro porovnání chtěl vidět úplně to samé, ale natočené s opravdovým mládětem sluky. Protože vidět, jak by si byly oba kraťasy podobné, by byl šok podobný, jako kdyby nevěřící viděl boha ;)! 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je momentálne bez akejkoľvek diskusie ten najlepší krátkometrážny animovaný snímok, aký som kedy videl. Mám 31 rokov, ale dojalo to aj mňa. Skoro až k slzám. Teraz ma veľmi mrzí, že sa tu nedajú dať kraťasy do vlastnej top 10ky. Úžasne chutný "čvirik", ktorý je roztomilý a vtipný zároveň. Pýtanie si jedla ma dostalo. Táto snímka má všetko. Najkrajšiu animáciu akú som kedy videl (hlavne voda, piesok, perie), skvelé postavičky a hlavne ten poučný príbeh, že ak máte odvahu, tak dokážete všetko. Toto by si zaslúžilo viac častí, ktoré by ocenili ako deti pre tú roztomilosť, tak aj dospelí lebo by sa ich deti všeličomu priučili. Krásne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o druh jespáka (anglicky sandpiper). Vizuální podobnost je například možná s jespákem písečným (Calidris alba), který hnízdí v Arktidě. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama