Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Fight mezi dvěma mega známými monstry nedopadl vůbec špatně, přesně tohle jsem od filmu očekával. Akorát je dost velká škoda, že na první mini akcičku (sorry ale ta bitka s chobotnicí byla hodně slabá) musíme čekat půl hodiny, plus se v celém filmu pořád jenom kecá a kecá. Komediální nádech neuškodil, ba naopak. Závěrečný souboj je prostě skvělý a osobně jsem teda fandil Godzille. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak "objektivně" k filmu přistoupit, ano je to hloupý a neskutečně zastaralý film. Ale např. za půlku aktuální filmové sezóny 2013 nepamatuji zábavnější snímek, tenhle po Oscarech opravdu nepokukuje. S godzillí sérií nemám příliš zkušeností, ale jeji "střetnutí" s ikonickým gigantem americké kinematografie je prostě... povedené. Věřím, že jsou popsáný stohy erudovaných prací o významech/alegoriích či symbolizmu, stejně jako výsměšné články o naivnosti a papundeklovosti. Ale stručně - je to hlavně zábavných 90 minut. 70 % ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem se od srdce zasmála, především když se Godzilla radovala, že přeprala King Konga, balónkům, stromečku, který napral Kong Godzille do papuly, japonským domorodkyním ve slušivých sukýnkách a zajímavých podprsenkách a opičí jízdě po zadku rovnou do břicha Godzilly. Tyhle věci nikdy nevím, jak ohodnotit, takže to opíšu od znalců a jen dodávám, že to bylo jako zábava dobré. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal druhou projekci a tentokrát (už po seznámení s celou G-sérií) musím hvězdu strhnout. Sice chápu, že tady chtěl asi Honda složit pomyslnou poklonu Kongovi, který měl zásadní význam pro celý subžánr a především i pro vznik Godzilly, ale já z toho cítil zbytečné vlezdoprdelkovství. Myslím, že by to šlo natočit i tak aby měly obě monstra rovnocenné postavení. Kong má více prostoru a je znát, že měl pro filmaře větší váhu. Japka se zde prostě trochu zbytečně shazují jakoby si neuvědomovaly, že navzdory nepopiratelnému vlivu Konga je to právě Godzilla kdo je králem monstrmůvíček...(no ikdyž v roce 1962 to možná ještě tak zřejmé nebylo-to je fakt)...... Samotný film je ale do pohody. K.Kong je zde za smažku se skelným pohledem, který za obranářskou protislužbu odebírá od domorodců omamné pitíčko :D Lidské postavy jsou sympatické. Nechybí řádná dávka vtipu. Godzilla je tentokrát čistě badass.... Takže fajn-jen prostě G-série má i mnohem povedenější kousky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • John Beck byl šokován, když zjistil, že japonci natočili film o King Kongovi za jeho zády. Podal žalobu u soudu, kde tvrdil, že je jediný, kdo má autorská práva na image King Konga. U soudu však neobstál. (Terva)
  • Herci Shoichi Hirose, představitel King Konga, a Haruo Nakajima, který zahrál Godzillu, dostávali z velké části v choreografii pohybů obou monster volnou ruku. [wikipedia] (Terva)
  • Kostým King Konga byl po čtyřech letech použit pro natočení druhé epizody seriálu Ultra Q (od r. 1965), kde bylo jeho drobnými úpravami (např. přidání ocasu) vytvořeno opičí monstrum jménem Goro. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno